Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Lege nouă: Polițiștii locali primesc puteri, inclusiv să ceară șoferilor datele de identificare. Refuzul costă 3.000 lei

Lege nouă: Polițiștii locali primesc puteri, inclusiv să ceară șoferilor datele de identificare. Refuzul costă 3.000 lei

Polițiștii locali care constată încălcări ale Codului Rutier vor avea dreptul să intervină, să ceară oficial șoferilor datele de identificare, apoi să aplice amenzi usturătoare.

Puterile sporite vin după ce Camera Deputaților a aprobat marți un proiect de lege care modifică ordonanța de urgență 195/2002 privind Codul Rutier, informează g4media.ro.

Șoferul care refuză să se legitimeze în fața polițistului local poate fi amendat pe loc cu 3.000 de lei.

”Legea votată marți prevede că refuzul șoferului sau proprietarului de a comunica polițistului local datele de identificare se sancționează cu amendă de 3.000 de lei, la fel ca și în cazul polițiștilor din Ministerul de Interne”, arată sursa citată.

Redăm mai jos principalele modificări:

Legea trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis înainte de a intra în vigoare.

Proiectul de lege a aparținut unui grup de parlamentari PNL și unui deputat al minorităților naționale.

Conform celui mai recent raport public, Poliția Locală Sibiu avea la data de 30 iunie 2022 nu mai puțin de 132 angajați.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Alina

Acum 1 an

Sper sa poata rezolva situatia parcarilor in Selimbar si Cisnadie unde sunt abuzuri zilnice!
Raspunde

Claus

Acum 1 an

Urmatoarele nominalizari: -Artur de la Ceptura arhitect urbanistic -Cioaca avocatul poporului -Vulpița la ministerul Culturii -Daniela Crudu la aparare -Reintroducerea porumbelului voiajor la Posta Romana -Neti Sandu la directia aeronautica spatial astrala -Dorian Popa la spionaj,poate baga nasu oriunde. -Costel de la Cazanesti la Educatie.
Raspunde

Bubi Seven

Acum 1 an

Putorile primesc puteri !
Raspunde

Lacramioara Tichindelean

Acum 1 an

fix asta mai lipsea, ca acesti GRADINARI inutili sa primeasca un upgrade.
Raspunde

Eu...

Acum 1 an

.... acum să vezi mușchi umflați pe specimenle de la Locală!!!!..... cred că putina școală, măcar ca a celor de la Rutiera, nu l-ear strica......!!!!
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Oricum, MAI era subordonata mafiei locale.
Raspunde

Troll E. Buzu

Acum 1 an

Sa speram ca si cunosc codul rutier...
Raspunde

Marcel

Acum 1 an

Sa ne legitimam in ce calitate? Ca nu purtam masca??? Ca ei oricum nu stiu nici macar sa citeasca!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus