Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Cum vrea CFR-ul să crească viteza trenurilor în județul Sibiu

Cum vrea CFR-ul să crească viteza trenurilor în județul Sibiu

CFR SA, prin Sucursala Regională CF Brașov, a lansat o serie de licitații pentru a crește viteza de deplasare a trenurilor pe mai multe linii din țară, inclusiv în județul Sibiu.

În total este vorba despre patru loturi de lucrări, dintre care două în județul Sibiu: Tălmaciu – Sibiu, respectiv Ocna Sibiu – Loamneș.

Licitația presupune ”lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză”, iar costurile estimate pentru cele două loturi din zona noastră depășesc 21 de milioane de lei.

Durata contractului este de 18 luni.

”Lucrările de eliminare a restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii – SRCF BRAȘOV face parte din Master Planul General de Transport al României (MPGT) și este propus pentru finanțare din Fonduri provenite din Componenta feroviară finanțată prin Planul Național de Relansare și Reziliență”, se arată în caietul de sarcini.

FOTO Am plecat spre Cluj cu noul tren privat și m-am întors cu CFR-ul. Principalele diferențe

Tronsoanele pe care se vor executa lucrări pentru eliminarea restricțiilor de viteză și restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii sunt:

Pe linia 203 Podu Olt – Copșa Mică Fir II și linie simplă (2 tronsoane/loturi) între km 386+011 - km 406+950;

Lot 1 Ocna Sibiului – Loamneș, între km 405+115 – 405-449 și între km 405+450 – 406+950, L=1,834 km

Lot 2 Tălmaciu – Sibiu fir II, între km 386+011 – 387+262 și între km 388+436 – 390+685, L=3,500 km

Data limită pentru transmiterea ofertelor este 14 decembrie.

Teste pe calea ferată din Transilvania: trenuri cu viteză de 160 km/h

Viteza medie a trenurilor în România este sub 45 de kilometri pe oră, în unele cazuri ea fiind semnificativ mai mică de atât.

O călătorie cu trenul Regio de la Sibiu la Târgu Mureș durează 5 ore și 45 de minute, viteza medie de deplasare fiind de 35 km/h.

O călătorie de la Sibiu la Mediaș, care include și tronsonul amintit mai sus Ocna Sibiului – Loamneș, durează o oră și 30 de minute, cu cel mai rapid tren.

Pe relația Sibiu-București, care include și tronsonul vizat Sibiu-Tălmaciu, cel mai rapid tren face 5 ore și 11 minute, trecând prin Brașov.

Cel mai rapid tren pe ruta Sibiu-Râmnicu Vâlcea face două ore și 37 de minute, ceea ce înseamnă o viteză medie de aproape 37 km/h.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Ion

Acum 1 an

Aruncam bani pe plombe care cad dupa prima ploaie, in loc sa modernizam si sa electrificam calea ferata pentru o dezvoltare durabila, face exact contrariul carpim banu!
Raspunde

Troll E. Buzu

Acum 1 an

Le-au lasat sa se degradeze pana la nivelul ridicolului. La fel ca si cu multe altele in tara. Vezi drumurile din tara sau cladirea tribunalului de exemplu. Dar ce e cel mai interesant este faptul ca mamaligile romanesti nu se rascoala impotriva acestor magarii in timp ce banii din buget se scurg tot mai rapid in gauri negre.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Cresc viteza rapidului de Mangalia cu scaune din PVC si locomotiva din 1975.

Raspunde

S

Acum 1 an

Trenul ar trebui sa fie o prioritate pt ca multi ar face naveta cu el daca durata unei calatorii ar fi normala
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus