Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Președinta Cîmpean se victimizează și cere o anchetă. ”Am fost o țintă constantă”

Președinta Cîmpean se victimizează și cere o anchetă. ”Am fost o țintă constantă”

La câteva ore după ce Turnul Sfatului a publicat investigația despre legăturile președintei CJ Sibiu și constructorii care nu reușesc să respecte termenele de execuție pe care și le-au asumat, Daniela Cîmpean a publicat pe pagina ei de Facebook un text în care vorbește despre linșaj mediatic și degradarea presei locale.

Președinta CJ Sibiu se poziționează în rolul unei victime, considerându-se pusă la zid prin faptul că îi sunt expuse detalii din viața personală, chiar dacă aceste detalii au legătură cu contracte de 17 milioane de euro gestionate de instituția condusă de Daniela Cîmpean. ”Mi s-au transmis încă de acum câteva luni primele indicii ale unui viitor linșaj mediatic. Le-am privit cu relaxarea unui om care se știe curat. Nu mi-am imaginat atunci că tocmai lipsa unor fapte care să mă incrimineze va conduce la o abordare de cea mai joasă speță: expunerea unor fragmente din viața privată”, scrie Cîmpean.

Fără să răspundă deloc la întrebările legate de întârzierile contractelor încredințate firmei Total NSA AG Construct SRL, Cîmpean cataloghează drept ”uscătură” autorul investigației, sugerând chiar fapte de șantaj. 

Președinta dă asigurări că nu face fapte ilegale sau imorale și cere, din partea autorităților, chiar o anchetă în acest sens. ”Asigur cetățenii că nu există nicio faptă ilegală sau imorală care-mi poate fi atribuită în legătură cu situația locativă. Cu nicio altă situație, de altfel! Îndemn autoritățile competente să se autosesizeze dacă există, în opinia reprezentanților lor, vreun dubiu”.

Citește aici articolul care a stârnit reacția președintei CJ Sibiu: Secretul președintei. Cîmpean stă în chirie preferențială la familia care a primit contracte de milioane de euro la Spitalul județean

Turnul Sfatului respinge orice acuzație de șantaj ori linșaj mediatic, pe care Daniela Cîmpean le sugerează în textul ei, fără să indice măcar dovezi. După cum oricine poate constata, subiectele tratate de Turnul Sfatului în articolele publicate urmăresc doar interesul public, fără a căuta să scoată la iveală fapte din viața personală a politicienilor dacă aceste fapte nu au relevanță pentru interesul public.

Citește mai jos textul integral publicat de Daniela Cîmpean pe pagina ei de Facebook

”Mi s-au transmis încă de acum câteva luni primele indicii ale unui viitor linșaj mediatic. Le-am privit cu relaxarea unui om care se știe curat. Nu mi-am imaginat atunci că tocmai lipsa unor fapte care să mă incrimineze va conduce la o abordare de cea mai joasă speță: expunerea unor fragmente din viața privată. 

După ani de zile la conducerea Consiliului Județean Sibiu și alți mulți ani în rândul consilierilor și în politică sunt, astăzi, pusă la zid folosindu-se un amestec aiuritor de fapte cu presupuse fapte și de informații publice cu informații private. Se încearcă crearea iluziei  unor ilegalități (sau imoralități) printr-un mecanism pe care nu l-am întâlnit niciodată până acum în presa locală.

Pentru mine articolul publicat de curând este tristul semn că presa sibiană, așa cum o știm - decentă înainte de toate - are uscăturile ei. Speram să nu primesc, ca cititor de presă locală, această dovadă de degradare, deși indicii despre abordări cu iz de șantaj, despre felurite comenzi politice, au ajuns și la mine.

Pot presupune că ceea ce s-a publicat astăzi este rezultatul a ceva din același registru.

În ultima vreme, nicio faptă bună a administrației pe care o conduc nu a rămas nepedepsită de lupii moraliști ai presei locale. Fie că a fost vorba despre finanțarea Noului Spital, redeschiderea UPU sau despre Varianta Ocolitoare Sibiu – Sud (ca să mă refer la cele mai recente), abordările au fost tendențioase, nedrept disproporționate cu realizările și cu bunele noastre intenții.

De ce?

Iată o întrebare la care mulți mi-au oferit multe răspunsuri. Unele pe care s-ar cuveni să le audă și autoritățile statului, dacă sunt reale...

Cred că sibienii au înțeles că în ultimele luni am fost, așa cum spuneam, o țintă constantă.

Sibienii înțeleg, desigur, și că instituția care a inițiat, sub președinția mea, cele mai  importante investiții din istoria sistemului medical județean nu se poate face vinovată de masinațiuni care să-i discrediteze toate eforturile de până acum. Cu atât mai puțin pentru o chirie într-un apartament!

Acestea fiind spuse, asigur cetățenii că nu există nicio faptă ilegală sau imorală care-mi poate fi atribuită în legătură cu situația locativă. Cu nicio altă situație, de altfel!

Îndemn autoritățile competente să se autosesizeze dacă există, în opinia reprezentanților lor, vreun dubiu.

În același timp, asigur reprezentanții instituțiilor de presă care țin cont, în exercitarea muncii lor, de dreptul la viața privată, și care nu justifică printr-un fals interes public demersuri dubioase, că vor avea în persoana mea, ca și până acum, un partener adevărat”.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

33 comentarii

Doru

Acum 1 an

Ati uitat sa raspundeti la ceva foarte simplu- cat platiti chirie pentru un apartament de 180 mp,cu utilitatile incluse?
Raspunde

Eu

Acum 1 an

Nu a uitat, vrea doar reclamă gratuita, vrea ca subiectul sa se mediatizeze cat mai mult, sa afle cat mai multa lume de ea, apoi va veni cu un contract declarat retroactiv si va da cu el peste nas la hateri.
Raspunde

Alegator

Acum 1 an

Toti politicienii cu probleme au spus ca sunt victime(Dragnea, Nastase). Tot omul e om pana la proba contrarie. Pana una alta doamna nu a raspuns la intrebari. Loveste puternic in presa onesta. Ce spune cealalta presa din oras? Se face ca nu vede? Penibila atitudine!
Raspunde

Sibian SB

Acum 1 an

Bun, linșaj. Dar ca răspunsuri, stați in apartamentul lui domnariu? Plătiți simbolic pt asta? Castiga contracte totalnsa, terra si inca vreo 2, tot ce misca pe judet? Sunteti baroneasa locala? Avem loc suficient in pușcării? Noi sibienii, care va ținem in puf pe dvs si altii de la minunatele instituții de stat, dorim răspunsuri simple.
Raspunde

Mad

Acum 1 an

Felicitari pentru articol!
Raspunde

Forest Gump

Acum 1 an

Saraca victima a linsajului mediatic. Probabil daca se raporteaza la un alt site sibian care-i canta in struna si care are doar stiri pozitive despre ea si cloaca din CJ, este linsaj. In rest doar adevar si lucruri stiute de toata lumea din Sb.
Raspunde

Hannelore von Coada Soricelului

Acum 1 an

Hmmm...interesant. In articol se insista pe unele intarzieri in executia lucrarilor. Pai lucrarile de reabilitare a cartierului Ștrand, derulate de primarie prin Terra B. împreună cu Total NSA trebuiau finalizate in noiembrie 2021...și nu sunt gata nici acum, după un an, iar calitatea lucrărilor este execrabilă. Care Terra B. executa cam toate lucrarile din oras, mai putin stadionul (slava Domnului!). Nu am auzit nici pâs pe subiect. Dar banuiesc ca urmeaza sustinerea intregii suflari sibiene pentru candidatul sasilor octogenari cu gradinite si scoli retrocedate, la CJ., că gușterii de la USR, niște nulitati absolute nu au nici o sansa.
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

Doar un cuvant : DEMISIAAAAA!!!!
Raspunde

CX

Acum 1 an

smiorc smiorc
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Denisa Deny good vibe

Acum 1 an

Oamenii nostri minunati de la USR sunt singura sansa de dezvoltare a tarii si de iesire din intunericul evului mediu in care ne zbatem! Cu sufletele frumoase din USR, Romania ar arata ca Elvetia! Dragostea e dragoste!
Raspunde

Marin Cop

Acum 1 an

Nu votati mesaje si sloganuri parsive/putiniste care distrag atentia si promoveaza ura !
Raspunde

Vasile

Acum 1 an

Aici dragii mosului se poate vedea un comentariu platit de KGB ca la carte. Fara nicio treaba cu subiectul, redirectionare, reducere la absurd, etc. Bravo, ai fost un elev atent.

Raspunde

CA

Acum 1 an

Vai, draga de ea!!!! Scumpa!!!!! Cat platesti, tu, chirie cu toate utilitatile incluse la un apartament de 180 mp, inchiriat de la cei care au contracte de milioane de euro cu CJ pe care il conduci???? NU ITI E RUSINE, PUR SI SIMPLU????? CHIAR CREZI CA SUNTEM TOTI ORBI?????? CU CINCI ANI IN URMA plateam pt o garsioniera de 30 mp in Turnisor 180 de euro, FARA UTILITATI!!!
Raspunde

Alex

Acum 1 an

Va asteptati sa fi raspuns altceva ? Normal ca se victimizeaza. Normal ca continua sa minta .. asta e tzara lu "crede ca spune popa, nu ce vezi ca face popa" ...asta ca sa fac o alta paralele cu alta mafie nationala, BOR.
Raspunde

CX

Acum 1 an

Pozele sunt foarte inspirate... Daniela Cimpean poate masca si la propriu si la figurat EXCELENT
Raspunde

Hotul striga hotii

Acum 1 an

Iata ca d-na platita din bani publici - Cimpean, nu vrea sa raspunda unor intrebari mai incomode dar pertinente si juste referitoare la functia ei si striga ca o ţaţa in gura mare LINSAJ. Si cu cat se scuza mai mult pe fb cu atat se acuza mai mult. Daca nu va convin intrebarile incomode si transparenta de care trebuie sa dati dovada in functie publica d-na, lasati functiile publice si lucrati in privat. Mai ales ca nu va meritam, sa va zdrobiti atat pentru noi nerecunoscatorii. Cititi d-na comentariile articolului precedent si va mai faceti o parere despre ce mai cred sibienii. Cat despre cele mai mari investitii, stiti ce citesc sibienii? Citesc cele mai mari oportunitati de mita si trafic de influenta la atribuirea, prelungirea si indexarea contractelor. Si mai explicati o data de ce la lucrari intarziate in loc sa cereti despagubiri conform contractelor, acordati indexari de contract cu +70% !?!?
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

"d-na de la CJ" e paralele cu orice tine de administratie si o tinuta morala corecta!!! mai e si corupta!!!
Raspunde

Lacramioara Vecerzan

Acum 1 an

Noul Spital, Centura Sud... despre ce alte proiecte din Roblox si Minecraft ne mai puteti spune, doamna Cimpean? Suntem ochi si urechi!
Raspunde

Petrica

Acum 1 an

Dar cu aeroportul cum stă treaba? S-au măsluit examenele directorilor ca să fie mai ușor de manevrat banii de la terminalul nou, acum că spitalul tot nu se mai face?
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Nu doar atat. Scutea, Licu, Mateescu, Vela, Orban, etc, s-au implicat in retea. Mafia din constructii a alimentat cu bani politicienii corupti, magistratii corupti, politistii corupti, etc, si apoi si-au inscaunat oamenii in institutiile statului pana in CCR, au falsificat ptoiectele, expertizele, avizele ISC, ISU, etc, cu ajutorul serviciilor speciale afiliate lor au distrus dosarele si probele din arhivele justitiei, arhivele ISC-urilor regionale unde nu aveau control total, apoi la ordinul presedintelui Iohannis dat premieruli Orban au fost ''curatati de bube'' si bagati in legalitate prin complicitatea interlopilor din MAI si Justitie.
Raspunde

Hahaha

Acum 1 an

cata nesimtire, cata nesimtire!!!! oare presa sibiana a ajuns unde a ajuns, nu pentru ca a fost in mare parte corupta de politicienii de kk ai Sibiului? pai sa vorbeasca cucoana campean despre moralitate, o notiune care ii este total straina ...
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 1 an

Cand ati inchiriat un apartament de la o persoana care are legatura cu o firma care are contracte cu CJ Sibiu nu vati gandit ca se va face o legatura ? Chiar nu mai conteaza suma care o platiti ori 250 ori 1000 de euro era acelasi lucru. Daca eram in o tara normala dvs. erati saltata si dusa dupa gratii. Oare cum semneaza subalterni dvs situatile de lucrari ale firmei cu care sunteti in legatura ? Eu care am lucrat 30 de ani im primaria Sibiu stiu exact cum reactioneaza functionari cand simt o legatura intre sefi si firmele care au contracte cu institutia. Iar in ce priveste o demisie nu ma astept la nimic intrucat unele persoane nu au onoare.
Raspunde

Niros

Acum 1 an

RUSINE!!Cît de tupeistă poate fi această persoană.Cu 4 imobile și 4500 mp teren intravilan in Sibiu în proprietate,cu peste 60000€ in conturi,cu peste 55.000€ venituri anuale,familia Cîmpean stă în chirie cu 250€/lună!!!!Oare chiar așa de prosti ne consideră pe toți și ne sfidează cu seninătate!! Dacă are bunul simț să publice copiile de transfer bancar pentru plata chiriei. Pe cînd "TS" o anchetă serioasă cu cazul SOMA la care respectiva persoană are o contribuție majoră!!?? Să vadă și sibienii de ce taxa de salubrizare este cea mai mare din țară!
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Fi serioasa doamna. Linsaj a fost la sefa DNA organizat de Tudorel Toader si executat de mercenarii CCR cu vicleanul Iohannis ce-au fost ulterior condamnati de CEDO, nu la dumneavoastra o hoata de 2 lei la chirie.
Raspunde

Vadim

Acum 1 an

Doamnei Cîmpean îi pot da un răspuns biblic: "FERICE DE CEI SĂRACI CU DUHUL"...
Raspunde

Pânăcând

Acum 1 an

Până când ne credeți proști? Urmează alte dezvăluiri. despre.... despre...despre....firme de partid, concursuri de angajare aranjate...fuego de Sibiu facut meneger etc. etc.
Raspunde

Ie Greu

Acum 1 an

Aia cu "cine se scuză,se acuză" presupun că a ieșit din trend Woke-ismul a transformat-o in "victimizare" Lol
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

ioii, ferma roșu haurie a asmuțit toți 24 de postaci. sau toți postacii cu toate 24 de conturi.
Raspunde

CD

Acum 1 an

Probabil "doamna" ne crede pe toți retardați.
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Numai contabili si analisti financiari aici! Apārātori de integritate si vasnici luptātori ai apārārii valorilor democratice. Toti postacii vineti de indignare sunt gata sā cumpere motorinā la jumate de pret furatā din depozitele CFR dacā au ocazia si toti fārā exceptie au plicu' pregātit sā îsi rezolve peste rând o problemā personalā legatā de autoritāti. Dar altfel mugesc la povesti vânātoresti .....rusine vouā bā cetāteni ipocriti
Raspunde

Canaris

Acum 1 an

Daca este adevarat cu chiria modica si restul povestii,femeia este o hoata.....Dar ce ne facem fratilor ? Cu exceptia profesorului Botesch la judet am avut doar mafioti.....Pe cine alegem ?
Raspunde

Ole ole, vreau chirie!

Acum 1 an

"Duamna" stai linistita ca nu esti atat de importanta incat sa te linseze presa...esti un nimeni ajunsa in functii de conducere pe cunoscutele criterii politice, respectiv: slugarnicie, prostie, incompetenta, lipsa coloana vertebrala, capacitate ridicata de a raspunde la comenzi tembele si alte astfel de calitati! Asa ca nu te mai amagi ca esti atat de importanta incat sa devi tinta, ai fost proasta si te-au prins cu mata in sac ( daca doar atat te-a dus capul ce sa-ti fac). Ce zici, nu te tenteaza cel putin sa schimbi culoarea parului, nu de alta dar cel putin sa nu mai vorbeasca lumea si despre treaba asta :)))))))))))))! DEMISIAAAAA!
Raspunde

Nelu

Acum 1 an

Felicitari pentru articol ,pe cand se fac sapaturi de Rije Proiect iiii????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus