Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Știrile zilei - 25 noiembrie. Liberalii sunt vizați de acuzațiile viceprimarului, Sibiu-Boița se deschide în 15 decembrie, din patru în lume, una este la Sibiu

Știrile zilei - 25 noiembrie. Liberalii sunt vizați de acuzațiile viceprimarului, Sibiu-Boița se deschide în 15 decembrie, din patru în lume, una este la Sibiu

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi:

Turcan și Cîmpean, vizate de acuzațiile de propagandă ale viceprimarului Sibiului

La o acțiune cu lideri PNL care a avut loc la Căminul de bătrâni al Sibiului a făcut referire viceprimarul Corina Bokor, în ședința Consiliului local de joi în care a acuzat de folosirea resurselor publice ale orașului pentru propagandă electorală. În bucătăria Căminului au intrat mai mulți reprezentanți PNL, printre care și Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, și unde au fost fotografiați gătind pentru beneficiarii instituției

Sibiu – Boița se deschide în 15 decembrie

Primul lot al Autostrăzii A 1 Sibiu-Pitești, tronsonul Sibiu-Boița se poate deschide pe 15 decembrie. Este prima confirmare oficială a termenului de inaugurare anticipată asumat de constructorul PORR după ce Asociația Pro Infrastructura avansase la jumătatea lunii decembrie pentru deschiderea primilor kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Pitești.

Sterilizarea animalelor de companie din Sibiu rămâne pe seama proprietarilor

Proiectul prin care consilierii USR din Sibiu au propus asumarea de către autoritățile locale a unui program de sterilizare gratuită a animalelor de companie a fost respins în ultima ședință a forului local. Consilierii PNL și PSD s-au abținut de la vot, deși au declarat că susțin ideea, iar cei din FDGR au votat împotrivă.

Dezbatere publică pentru parcarea din Vasile Aaron

Ordinul Arhitecților din România Filiala Teritorială Sibiu-Vâlcea cere primăriei să organizeze o dezbatere publică cu participare fizică în cazul P.U.Z.-ul parcării supraterane din cartierul Vasile Aaron. De asemenea, aceștia cer completarea documentației cu informații relevante pentru formarea unor opinii, precum și prelungirea perioadei de consultare publică.

Sunt patru în întreaga lume, una este la noi

O monedă de aur, ce cântăreşte 9,4 grame, aflată în colecţia Muzeului Brukenthal din Sibiu, a fost adusă în atenţia publicului după ce cercetători britanici au ajuns la concluzia, în urma unor investigaţii, că aceasta nu ar fi falsă şi ar putea dovedi existenţa unui împărat roman, pe nume Sponsian, pe teritoriul Daciei.

Micile afaceri: și-a transformat dormitorul în atelier

Acela a fost momentul în care și-a dat seama că vrea să facă mai mult și a transformat pasiunea sa într-o mică afacere. Acum, atelierul Mariei este chiar dormitorul din casa ei, locul care îi aduce, după cum povestește tânăra stabilită în Sibiu, „cea mai mare oază de relaxare”.

Revelion cu drone în Piața Mare

Consilierul local Raul Apostoiu spune că a discutat cu reprezentanții administrației locale pentru organizarea unui spectacol cu drone, care să înlocuiască focurile de artificii lansate din centrul orașului. 

Târgul din Sibiu, pe locul 10

”The 50 Best Christmas Markets In The World” este numele topului realizat de Big 7 Travel în fiecare an, la finalul anului. De această dată, Târgul de Crăciun din Sibiu se află pe o onorantă poziție 10, depășind locații similare din orașe precum Amsterdam, Londra, Madrid, Washington sau Budapesta.

Program nou de vizitare al pacienților de la Județean

Programul de vizitare al pacienților internați la Spitalul Județean din Sibiu a suferit o serie de modificări. Reprezentanții unității medicale transmit orele în care aparținătorii își pot vizita bolnavii dar și conduita pe care trebuie să o respecte atunci când intră în secțiile spitalului. O vizită nu poate dura mai mult de 15 minute. Iar fotografiile sau filmările în spital sunt complet interzise.

Extinderea școlii 8, amânată

Un proiect de reabilitare a unei anexe a Școlii Gimnaziale nr. 8, care prevedea reabilirarea acesteia și obținerea a două noi săli de clasă, a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței de ieri a Consiliului local. Astrid Fodor a declarat că sumele propuse pentru realizarea investiției sunt prea mari.

O Dacia 1300 din 1973 devine taxi pentru o zi

O campanie inedită inițiată de cei de la Geanny Tattoo invită sibienii să folosească o Dacie 1300 pe post de taxi. Dincolo de experiența de a merge cu o mașină de colecție, banii strânși vor merge la un proiect de suflet, cu tematică montană. Este vorba despre consolidarea unui refugiu care va fi dedicat activităților în aer liber pentru copii și adulți.

Ce facem în weekend?

Ultimul weekend din luna noiembrie vine cu o listă de evenimente la care suntem invitați să participăm. Mergem la un concert de colinde, cluburile ne pregătesc petreceri, ascultăm muzică rock, iar micuții nu au fost uitați, căci și pentru ei au loc activități speciale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus