Duminică,
21.04.2024
Partial Noros
Acum
12°C

Funcționari sibieni, întrebați de ce parchează pe spațiul verde: ”terenul este al Statului Român”

Funcționari sibieni, întrebați de ce parchează pe spațiul verde: ”terenul este al Statului Român”

Pe singurul petic de spațiu verde amenajat în curtea Cadastrului sibian angajații instituției își urcă adesea mașinile. Întrebată care este motivul pentru care este permis angajaților să transforme în parcare singurul spațiu verde al instituției, conducerea acesteia citează din cartea funciară.

Aproape 30 de mașini se înghesuie, în fiecare zi lucrătoare, în curtea păzită cu barieră a Oficiului pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu. Abundența de mașini personale duce la parcări duble și chiar triple, dar și la situația în care pe singurul spațiu verde amenajat în fața instituției sunt parcate mașini. Din curtea instituției există acces pietonal și înspre parcarea amenajată la Sala Transilvania, parcare cu taxă.

Am întrebat, în acest context, conducerea OCPI Sibiu de ce este permisă sau tolerată această situație, în contextul în care – cel puțin la nivel declarativ – în municipiul Sibiu autoritățile își doresc protejarea și dezvoltarea spațiilor verzi.

”Potrivit înscrierilor de carte funciară, dreptul de proprietate asupra terenului la care faceți referire aparține domeniului public al Statului Român. Conform datelor cuprinse în partea I a cărții funciare, terenul respectiv are categoria de folosință curți-construcții, neavând referința de spațiu verde”, este răspunsul semnat de Ileana Conțiu, directorul OCPI Sibiu.

Zeci de mașini se înghesuie, în fiecare zi, în curtea OCPI Sibiu

Citește și Biroul de cadastru Agnita, debranșat de la curent. Directorul OCPI Sibiu: ”Situația e sub control”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

23 comentarii

Precup V.

Acum 1 an

Absolut penibil. Dar atât poate poporul ăsta de ciobani coborâți din stână direct în mașină.
Raspunde

Claus

Acum 1 an

Trebuie musai scoase in afara orasului instituriile,ca un mall birocratic,cu parcari si tot tacamul,reduci traficul parcarile poluarea.
Raspunde

Luca

Acum 1 an

In primul rand : acolo ar trebui sa parcheze cetatenii care apeleaza la serviciile OCPI - a carui menire este de a fi in slujba cetatenilor , nu este creat pentru angajatii de acolo . In al 2-lea rand : Doamne Fereste sa apelezi la OCPI ! Aroganta incepe de la bariera automata platita din bani publici , ca nu cumva sa parcheze vreun intrus platitor de taxe si impozite .
Raspunde

Pentru Claus

Acum 1 an

Daca institutiile ar fi in afara orasului cum s-ar mai duce cucoanele in timpul serviciului la manichiura, pedichiura, coafor, cumparaturi etc?
Raspunde

CX

Acum 1 an

In spatele OCPI e parcarea de la Sala Transilvania, dar cei cu jeg lustruit nu pot scoate 2-3 lei din buzunar la fel cum nici angajatii de la firmele de IT de pe Cl. Dumbravii nu sunt in stare sa plateasca o taxa de parcare si prefera sa parcheze in portile oamenilor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tedu

Acum 1 an

Penibil articol. Dar na sponsorul :)))))

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cipy

Acum 1 an

Ce îmi plac ecologiștii de 2 pe 3 m de la ziar
Raspunde

Pintilie

Acum 1 an

Pestele de la cap se impute... exact ca la Spitalul Judetean si multe alte institutii. N-o cunosc pe Contiu dar pot sa-mi dau seama de cum e dupa cum se parcheaza in Institutia condusa se ea. ORICE MANAGER ARE PUTEREA SA SCHIMBE LUCRURILE
Raspunde

Big sister

Acum 1 an

Sigur de asta o plecat Bratu din tara. Nu a mai suportat nedreptetatile strigatoare la cer, barfele ridicole si "sursele " primitive.
Raspunde

Alex

Acum 1 an

Luca, cel mai bine punctat. Locurile de parcare trebuie rezervate pentru cetățenii care vin la cadastru că doar locul de parcare e al statului nu al angajaților de acolo.
Raspunde

Gigi

Acum 1 an

Răspunsul ăsta arată mârlănia tipică a funcționarului public angajat pe pile iar mai apoi pus șef de către partid.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

În martie a.c. având de obținut un certificat de urbanism, mi-am lăsat bicicleta în curtea instituției, dar cu roata din spate pe 10 cm (NU MAI MULT) dintr-o zonă, unde ar fi trebuit să fie iarbă, dar erau doar câteva smocuri. Paznicul mi-a atras imediat atenția că mi-aș fi pus bicicleta pe spațiu verde, deși efectiv roata stătea doar pe pământ bătătorit, firele de iarbă fiind la câteva zeci de cm mai departe. După ce i-am răspuns indignat că mi se pare că exagerează cu acel reproș, nu a mai avut nicio replică. În acel timp erau mai multe mașini care erau parcate aiurea în curtea instituției. Ce să mai spun de faptul că există o lege (nr. 250/2020) care prevede la art. 1 alin. (1): ,, Clădirile publice sau de utilitate publică, unitățile din învățământul preuniversitar de stat, piețele agroalimentare, târgurile, autogările și stațiile de cale ferată care deservesc trafic de călători vor fi dotate cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a minimum 10 biciclete, precum și montarea pe perioada staționării acestora a unor dispozitive antifurt. LEGI mai EXISTĂ, mai bune sau mai rele, dar mai trebuie și puse în practică. OAMENI NU prea SUNT!
Raspunde

@Un sibian

Acum 1 an

asa e. nici macar pentru cetatenii cu vin cu bicicleta nu exista vreo facilitate/parcare, darmite sa aloce vreun loc de parcare pentru cetateni - macar pentru cei cu handicap. eu mi-am legat bicicleta in vara de o teava de gaz la Ocpi in curte
Raspunde

Ralu

Acum 1 an

La Politie pot parca doar politistii ; la Spitalul Judetean pot parca doar medicii , la Primarie pot parca doar functionarii Primariei - iar noi cei care PLATIM parcarea , avem voie pe la gara , in Hipodrom . Concluzia : cetatenii sunt pe ultimul loc in cetatea lui Hermann !
Raspunde

Acelasi sibian

Acum 1 an

Revin și precizez că incidentul cu bicicleta parcată relatat mai sus s-a produs în același spațiu surprins în fotografii, acum fiind mult mai bine înierbat.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Spurcata natie...Aplica legea, fura si talhareste populatia dupa bunul plac.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

aceiasi GOLANIE e si la gradinita de pe str. Oituz!!!
Raspunde

Marlanul tot marlan ramane

Acum 1 an

Daca seful ocpi gandeste in halul asta ne mai miram ca amicul ficusului - keul scapa basma curata cu cladirea de pe cl. Dumbravii unde a declarat in fals in acte ca ridica vreo 20 de locuri de parcare subterane si nu a facut nici unul? Oare ce mai zice primaria ? Inca o fi in termenul de pe autorizatia de constructie si poate apare parcarea ?
Raspunde

Zacuscă

Acum 1 an

Trebuia sa-i i ntrebati unde s-au nascut si au crescut. Se elucidau multe mistere, asa. Sau, unde s-au nascut si unde au crescut parintii lor.
Raspunde

Nhh

Acum 1 an

Hahah! In Capitala Culturala Sibiu, stai linistit. Marea majoritate de aici sunt. Nu din alta parte. Xenofobia e in floare la sibiu, la fel si rasismul. Vai si amar.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 an

Totusi, e curtea institutiei, nu e spatiu verde al primariei. E ca si cand cineva isi face gazon in curte si dupa aia il calca cu masina. Treaba lui.
Raspunde

Un adrian

Acum 1 an

Noi suntem statul roman!Funcționarii OCPI n-au nici o vina.Sunt doar prost educați.De statul roman.Adica de noi.
Raspunde

Gurdiș

Acum 1 an

Eu nu înțeleg de ce dracu toată lumea vine cu mașina la lucru
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus