Joi,
25.04.2024
Parțial Noros
Acum
7°C

PUG-ul Sibiului este în grafic, promite arhitecta-șefă. „Vor mai fi consultări”

PUG-ul Sibiului este în grafic, promite arhitecta-șefă. „Vor mai fi consultări”

Elaborarea noului Plan Urbanistic General (PUG) al Sibiului este în grafic, dă asigurări arhitecta-șef a orașului. În cadrul ședinței consiliului local de azi, consiliera Diana Mureșan s-a interesat de ce nu se fac consultări publice cu privire la document.

„În legătură cu noul PUG la care se lucrează. Având în vedere că trebuie finalizat în luna decembrie, vreau să vă întreb în ce stadiu este și dacă va fi finalizat până în decembrie 2023? Acum un an am avut o întâlnire de lucru cu cei care realizează PUG-ul, ni s-a spus că vor fi și altele, dar n-au mai avut loc niciun fel de consultări. Vreau să profit de prezența doamnei arhitect-șef și să întreb de ce nu se organizează consultări și dacă vom mai fi invitați la dezbateri privind noul PUG?”, a intervenit Diana Mureșan, consilier USR, după consumarea ordinii de zi a consiliului.

Diana Muresan USR Sibiu

Diana Mureșan, USR Sibiu

„Vă vom răspunde în scris, nu sunt pregătită să răspund la toate întrebările. O să vă ținem la curent”, a replicat arhitecta-șefă a orașului. Pe un ton stins, greu de perceput, mai ales pentru cei care urmăreau ședința online, Ioana Urdea a dat asigurări că este în grafic contractul de elaborare a noului PUG al Sibiului. „Va mai fi o consultare mai importantă pe soluția propusă - pe o soluție pe care se vor putea face observații importante. Ce am făcut până acum au fost consultări de grup preliminare (...) Se va anunța public orice consultare viitoare”, a mai adăugat arhitecta-șefă a orașului (foto principală), care a mai spus că ”pentru orice amănunte” să fie făcute solicitări în scris.

La rândul său, primarul Astrid Fodor a ținut să promită și ea că „vor mai fi consultări”. „Nu vă putem spune data. PUG-ul e finanțat prin PNRR. Prima întâlnire am planificat-o cu specialiștii, cu arhitecții, apoi (vor fi) și celelalte întâlniri. Cu siguranță, va fi nevoie să mai ținem consultări”, a punctat Astrid Fodor.

Astrid Fodor primar Sibiu

Astrid Fodor, primar Sibiu

Amintim că Primăria Sibiu lucrează la actualizarea Planului Urbanistic General al Sibiului (PUG), prin intermediul firmei specializate contractate: asocierea SC Daedalus Proiect Sibiu/ Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu – Centrul de Cercetare, Proiectare, Expertiză și Consulting București / SC Intergraph Computer Services SRL.

„Pentru ca varianta actualizată a PUG-ului să fie cât mai aproape de ceea ce își doresc sibienii pentru orașul lor, am dispus firmei contractate prin sarcinile contractuale să prevadă consultări cu cetățenii, sub toate formele și în mai multe etape. Viziunea PUG-ului este definită prin motto-ul <> Prin urmare, îi invit pe sibieni să răspundă acestui chestionar în număr cât mai mare pentru a putea contura o imagine cât mai realistă a Sibiului din prezent, ceea ce ne va permite să planificăm corect viitorul orașului”, declara Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, în luna august 2021, invitând sibienii să completeze un chestionar.

CITEȘTE ȘI: Noul PUG al Sibiului: să crească regimul de înălțime al blocurilor de la patru la șase etaje?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: PUG Sibiu

Vizualizari: 2834

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

9 comentarii

Mandalorian

Acum 1 an

Babele incompetente se acopera una pe cealalta. Daca ati avut de-a face cu madam Urdea probabil ati sesizat faptul ca e pe pozitia de arhitect sef doar in calitate de mupet. Nu isi asuma anumite decizii, minte ,taraganeaza si are niste idei paralele cu realitatea. Nu e de mirare ca a fist pusa in functie de catre ficus ca sa-si poata trece proiectele si acolo a ramas. Cele doua babe expirate in loc sa stea acasa si sa croseteze ciorapi pentru nevoiasi, freaca menta pe banii sibienilor.
Raspunde

Papa di Gio

Acum 1 an

Ce față de comunistă are d na Arhitect...femeile acestea de la butoanele Sibiului,să-mi fie cu iertare n am nimic personal cu ele,dar prea se comportă ca pe propriile lor moșii și se oftică toate dacă le întrebi ceva în legătură cu serviciul lor și în numele comunității ptr.care au fost votate în slujba cetățeanului.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Cu ,,Nașa" nu se glumeste cata vreme din mafie si din arhitectura se iese cu picioarele inainte.
Raspunde

Troll E. Buzu

Acum 1 an

Traducem: Baronii locali si dezvoltatorii imobiliari sunt foarte multumiti de PUG, totul e conform planurilor (lor).
Raspunde

Gogu

Acum 1 an

Toata viata ei, șefa de la urbanism n-a fost in stare să raspundă pe loc la intrebări, ea tot timpul e nepregătită și răspunde în scris. E incompetantă sau trebuie să-i formuleze altcineva răspunsurile? Incerc să-mi imaginez cum sunt subalternii ei dacă șefa e la nivelul aceasta.. Sunt atâția arhitecți talentați în Sibiu care i-ar putea face munca mult mai bine. @Turnul Sfatului: țineți-ne vă rog la curent cu răspunsul scris al doamnei arhitectei șefe și poate in viitor faceți un articol să înțelegem ce a făcut atât de bine doamna Urdea de e de neclintit de pe poziția de arhitectă-șefă...
Raspunde

Bataie de joc a arhitectei sef si a primarului asupra sibienilor

Acum 1 an

Arhitect a sefa si primarul incompatibil cu scaunul ce-l ocupa isi bat joc pe față de sibieni pe tema asta. Verificati principala metoda de contact a celor ce lucreaza la PUG-ul Sibiului. Daca cineva incearca sa-si transmită opinia referitoae la PUG nu poate: error: https://pug2021.sibiu.ro/contact/
Raspunde

Flaver

Acum 1 an

Aștept de 4 luni sa îmi iese urbanismul fraților, 4 luni are întârziere aceasta d-na arhitecta împreună cu, colegele ei din birou. Pe acești mincinoși cine ii mai crede? :)
Raspunde

Diana Dima

Acum 1 an

Atât primarul cât și arhitecta șefa când nu pot răspunde au aceleași replici " va vom comunica în scris".....oricum nu mai pot ele de consultările sibienilor cu privire la PUG....totul va fi în favoarea dezvoltatorilor imobiliari, nuconteaza părerea sibienilor, sunt absolut convinsa. Păcat ca sibienii nu-sj cunosc drepturile și nu participa la sedintele consiliului local, ptr. a-si exprima părerile cu privire la orice problema de interes local, de aceea fac ceea ce vor!
Raspunde

Florin

Acum 12 luni

Sesul Sibiului(Dealul Sibiului ) intrarea spre Sura Mare, de ce nu se urmareste introducerea lui in PUG ???? Sa inteleg ca daca nu sunt marii dezvoltatori in zona respectiva si sunt doar vreo 400 de parcele alor niste amarati de Sibieni nu exsista interes ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus