Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
29°C

Poluare în zona centrală a Sibiului: Funinginea intră peste tot în casă, așa arată baia noastră

Poluare în zona centrală a Sibiului: Funinginea intră peste tot în casă, așa arată baia noastră

Un sibian care locuiește pe strada Lungă din Sibiu ne-a transmis în cursul zilei de duminică o serie de fotografii care ilustrează obiectele din baie după ce a lăsat geamul deschis câteva ore.

În imagini se poate vedea un strat de funingine care acoperă vasul de toaletă, rezervorul, pervazul geamului și alte obiecte de uz casnic.

Redăm mai jos câteva dintre imaginile primite:

poluare pervaz

poluare vas wc

Fotografiile au fost realizate într-un apartament de bloc de pe strada Lungă, nr. 8. Ionuț D., autorul imaginilor, spune că poluarea vine de la fabrica de creioane din vecinătate, pe care a reclamat-o de mai multe ori la Garda de Mediu. De asemenea, a discutat în trecut cu managerul firmei primind promisiuni neacoperite.

”Fabrica de creioane aproape zilnic emite prin hornuri funingine și fum dens care se așază efectiv pe geamuri, mașini și intră în apartamente. Am vorbit și cu managerul firmei și am primit doar promisiuni fără vreun efect vizibil. E mai rău decât la Copșa Mică”, precizează sibianul deranjat de poluare.

Iată câteva imagini cu poluarea realizate în luna noiembrie a anului trecut:

poluare masina sibiu

poluare sibiu

În luna decembrie a anului trecut Garda de Mediu Sibiu a transmis la solicitarea Turnul Sfatului că problema poluării provenită de la fabrica de creioane este cunoscută, reprezentanții firmei dând asigurări că s-au luat măsuri pentru modernizarea și retehnologizarea liniei de producție, astfel încât poluarea să devină istorie.

”În cursul anului 2022 instituția noastră a realizat inspecții neplanificate pe platforma fabricii de creioane din Municipiul Sibiu ca urmare a unor sesizări privitoare la pulberi provenite din locația semnalată de dvs.. Emisiile provin de la centrala termică alimentată cu rumeguș ce asigură apă caldă și agentul termic pentru fabrica de creioane administrată de SC LORO PENCILS SRL”, a explicat comisarul șef Gărzii de Mediu Sibiu, Elena Anghel.

În plus, anul trecut firma a fost amendată cu 15.000 de lei, la care se adaugă măsuri corective. Reprezentanții firmei amendate au încercat să convingă comisarii Gărzii de Mediu arătând rapoarte din timpul verii, când centrala nu funcționa pentru că era cald afară.

În urma sesizării noi realizată de reporterul Turnul Sfatului, cu câteva zile înainte de Crăciun comisarii Gărzii de Mediu au demarat un nou control.

”Urmare a adresei dvs., la data de 19.12.2022 comisarii GNM – CJ Sibiu au realizat o nouă inspecție în teren. S-a constatat că operatorul a demarat lucrări de montare a unei noi centrale termice, dar și pentru achiziția unui filtru pentru reținerea pulberilor. Având în vedere repetatele reclamații cu privire la funcționarea centralei termice, am procedat la solicitarea monitorizării pulberilor prin laboratorul Agenției pentru Protecția Mediului. S-a impus operatorului economic ca până la data de 31 ianuarie 2023 să finalizeze lucrările de înlocuire a actualei centrale termice”, au concluzionat specialiștii Gărzii de Mediu.

Reporterul Turnul Sfatului a încercat să ia legătura și managerul firmei vizată, fără succes.

Citește și:

Senzorii platformei independente Aer Liber indică de două zile un val de poluare deasupra Sibiului. ”Smogul se va resimți și zilele următoare”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Capul bandajat

Acum 1 an

Ce DSP ... Ce garda de mediu !!! Vai de capul nostru.. Aia baga in plămânii oamenilor praf negru.. și "autoritățile" de carton își iau salariile grase..
Raspunde

Florentin

Acum 1 an

Trebuiesc măsuri imediate si ferme pentru a împiedica( daca nu este deja prea târziu ) îmbolnăvirea oamenilor, mai ales a copiiilor. Pe termen lung acest praf este ucigător
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Curcubelasul

Acum 1 an

Stati sa vedeti cand vor exploca bombele cu uraniu, trimise de globalistii SUA in Ucraina.... ce fel de praf radioactiv veti avea prin oras. Asta e nimic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus