Miercuri,
01.05.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Electrica Furnizare anunță abonații că va emite cu întârziere următoarele facturi: atât cele tipărite, cât și cele electronice

Electrica Furnizare anunță abonații că va emite cu întârziere următoarele facturi: atât cele tipărite, cât și cele electronice

Electrica Furnizare a trimis clienților săi, în această dimineață, un email cu subiectul „Informații noi despre factura ta de energie electrica”. Furnizorul principal de electricitate precizează că emiterea următoarelor facturi poate avea loc cu întârziere din cauza unor lucrări la sistemul informatic.

„Lucrăm la optimizarea sistemului informatic de facturare în vederea implementării celor mai recente modificări legislative, motiv pentru care emiterea facturilor poate înregistra întârzieri, atât pentru facturile în format fizic, cât și pentru cele electronice. 

Pentru detalii cu privire la măsurile de sprijin ce urmează a fi evidențiate în cadrul facturilor, precum și la modul de aplicare al acestora, te rugăm să consulți aici pagina dedicată din site-ul nostru”, transmite Electrica Furnizare abonaților.

Totodată, furnizorul a publicat pe site un articol privind măsurile aplicabile clienţilor din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 ianuarie 2023 - 31 martie 2025, în care explică prevederile OUG nr. 27/2022, cu ultimele modificări și completări (Legea nr. 357/2022, în vigoare din 16 decembrie 2022, precum și OUG nr. 192/2022, în vigoare din 30 decembrie 2022), aplicabile pentru perioada 1 ianuarie 2023 - 31 martie 2025.

„Beneficiarii măsurilor de protecție sunt clienții casnici și noncasnici ale căror prețuri de furnizare energie electrică și gaze naturale prevăzute de contractele în vigoare sunt mai mari decât cele reglementate de legislație. În cazul în care clienții casnici și noncasnici au prețuri contractuale mai mici decât cele prevăzute de noile reglementări, aceștia vor achita contravaloarea energiei electrice și a gazelor naturale consumate la prețul din contractul în vigoare pe toată perioada de valabilitate a prețului din contract.

Plafonarea  prețurilor la energie pentru perioada 1 ianuarie 2023-31 martie 2025 va fi aplicată automat pentru clienții casnici, în funcție de consumul lunar înregistrat, fără a fi nevoie să întreprindă vreun demers.

Ca excepție, anumite categorii particulare de clienți casnici trebuie să depună cereri și declarații pentru a beneficia de măsurile de sprijin”, se menționează în comunicatul furnizorului.

Electrica Furnizare explică și care sunt categoriile particulare de clienți casnici care trebuie să depună declarații și cereri. 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5036

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus