Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

CSU se desparte de Bariș Özkan. Ce jucători români rămân în lot

CSU se desparte de Bariș Özkan. Ce jucători români rămân în lot

BC CSU Sibiu se desparte de Barış Çağan Özkan, jucător cu dublă cetățenie, română și turcă. Özkan va evolua în Turcia.

Jucătorul de origine turcă, născut la Brașov, a fost adus la CSU Sibiu pentru a ocupa unul dintre locurile destinate jucătorilor români, în perspectiva obligativității de a evolua pe teren cu doi jucători români pe întreaga durată a unei partide. 

Posibila modificare a regulamentului de joc vine în urma unui ordin al ministrului Sportului, Eduard Carol Novak, care introduce obligativitatea ca în toate sporturile de echipă, 40% din jucătorii prezenți pe teren să fie români. În baschet, asta ar însemna doi din cei cinci jucători prezenți pe teren.

Citește și: Ordinul 40 schimbă regulile în timpul jocului. Ce implicații are pentru baschetul românesc

În vârstă de 28 de ani, Bariș s-a aflat la prima experiență în România, el evoluând până la transferul din vară, exclusiv în Turcia. Jucătorul are 10 prezențe pentru CSU în Liga Națională de Baschet, cu o linie statistică destul de slăbuță, 4.8 puncte, 2.1 pase decisive și 1.2 recuperări în 16 minute petrecute în medie pe parchet.

Cel mai bun meci al sezonului pentru Bariș a venit contra lui SCM U Craiova, când a reușit să-și treacă 12 puncte, 2 pase decisive și o recuperare.

„Pe această cale, dorim să-i mulțumim lui Barış Çağan Özkan pentru perioada petrecută la Sibiu și îi dorim mult succes de acum încolo”, transmit reprezentanții clubului prin intermediul site-ului oficial.

CSU Sibiu

După plecarea lui Özkan, CSU se va baza în a doua parte a campionatului pe Mirel Dragoste, Rareș Uță, Mirel Dragoste și Sebastian Ionescu, jucători care prind constant minute bune pe parchet. Din lot mai fac parte Bogdan Bădițăscu, Victor Georgescu, Eduard Apostol și Mihai Banciu, care au avut, însă, puține apariții în prima parte a sezonului.

Rareș Uță este liderul la eficiență între jucătorii români, cu o medie de 13.8 puncte pe meci, urmat de Sebastian Ionescu, cu 7.5 puncte pe meci, Mirel Dragoste cu 6.6 și Aurelian Gavriloaia cu 5.8 puncte marcate pe meci.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus