Joi,
01.06.2023
Ploi Moderate
Acum
21°C

Ședință extraordinară a Consiliului Local Sibiu: Se aprobă proiectul noului campus universitar de pe Calea Dumbrăvii

Ședință extraordinară a Consiliului Local Sibiu: Se aprobă proiectul noului campus universitar de pe Calea Dumbrăvii

ACTUALIZARE 12:20 Consilierii locali au adoptat proiectul în unanimitate.

Consilierii locali ai Sibiului decid astăzi dacă aprobă proiectul de construire a noului campus universitar din municpiul Sibiu.

Într-o ședință extraordinară a Consiliului Local care are loc vineri, 17 februarie, primarul Astrid Fodor supune aprobării acestui for proiectul de construcție a Campusului Integrat pentru Învățământ Dual precum și încheierea unui acord de parteneriat local pentru realizarea acestuia.

“Campusul va fi foarte important atât pentru elevii cu înclinații spre meserii practice, cât și pentru companiile care își doresc angajați bine pregătiți. Acesta va fi realizat de un Consorțiu cu 17 membri, al cărui lider este Universitatea Lucian Blaga, Municipiul Sibiu fiind membru. Fiecare partener al Consorțiului are atribuțiile bine stabilite prin Acordul care se va încheia, Municipiul Sibiu punând la dispoziție un teren de 20.000 mp, pe Calea Dumbrăvii, necesar construcției Campusului”, a declarat primarul Astrid Fodor.

ULBS a lansat licitația pentru studiul de fezabilitate al noului campus universitar din Sibiu

Cu aprobarea Consiliului Local, Primăria Municipiului Sibiu va semna acordul de parteneriat pentru implementarea proiectului împreună cu alți 16 parteneri:

  • 2 unități de învățământ superior: Universitatea Lucian Blaga Sibiu și Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu
  • 1 instituție locală: Inspectoratul Școlar Județean
  • 7 colegii și licee tehnice: Liceul Tehnologic ”Avram Iancu” Sibiu, Liceul Tehnologic ”Henri Coandă” Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Colegiul Economic “George Barițiu” Sibiu, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu, Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș, Liceul Tehnologic Automecanica Mediaș
  • 5 companii din județul Sibiu și una din județul Alba: Compa SA Sibiu, S.C. Automecanica Mediaș S.R.L, Continental Automotive Systems S.R.L Sibiu, Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu, ODU Romania Manufacturing SRL Sibiu, SC Solina Romania SRL Sântimbru.

Pentru construcția Campusului, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, în calitate de lider de parteneriat, va depune un proiect pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile în valoare estimată de 130 de milioane de lei, prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență. În această ședință extraordinară se solicită aprobarea proiectului la care și Primăria Sibiu va contribui.

Concret, conform Ghidului de finanțare, Campusul va fi alcătuit din clădiri eficiente din punct de vedere energetic în care vor fi amenajate spații pentru învățământ, cazare și masă, baze sportive, săli de lectură și o bibliotecă, precum și spații de recreere.

Campus universitar pe Calea Dumbrăvii. Astrid Fodor: ”Vom achiziționa ambele terenuri ale Tursib în beneficiul Sibiului și al locuitorilor săi”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Maria

Acum 3 luni

Sunt curioasă cate blocuri și cu cate nivele și ce suprafețe totale au camerele dacă se construiesc din 130 milioane lei. Putem sa ne facem o idee cât ar fi valoarea reală a unui apartament.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus