Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

DGASPC: Jandarmii au intervenit de două ori în ultimul an la ”Prichindelul” pentru a soluționa ”crizele escaladate la maxim din rândul beneficiarilor”. În 2023 sunt 3 sesizări pentru violență între copii

DGASPC: Jandarmii au intervenit de două ori în ultimul an la ”Prichindelul” pentru a soluționa ”crizele escaladate la maxim din rândul beneficiarilor”. În 2023 sunt 3 sesizări pentru violență între copii

Complexului de Servicii ”Prichindelul” din Sibiu anunță, în cadrul unei informări transmisă Turnul Sfatului că în 2023, jandarmii au intervenit de două ori în centru pentru a aplana conflicte ”escaladate la maxim”, apărute între minorii de aici.

”În perioada la care faceți referire, reprezentanții Jandarmeriei Sibiu au intervenit de două ori în vederea soluționării situațiilor de criză escaladate la maxim în rândul beneficiarilor. De asemenea, în ultimul an, Poliția Sibiu a intervenit de două ori.

În anul 2022, în cadrul Complexului de Servicii ”Prichindelul”Sibiu s-a înregistrat un caz, soluționat cu reținerea minorului. De la începutul anului 2023 și până în acest moment, nu avem cazuri înregistrate.

În anul 2022 au fost înregistrate la nivelul DGASPC Sibiu 2 sesizări care făceau referire la acte de violență/abuz fizic între beneficiari, în cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență. În urma evaluării situației semnalate, acestea nu s-au confirmat. De la începutul anului și până în prezent 3 sesizări fac referire la acte de violență între beneficiari. În momentul de față, acestea sunt în lucru”, se arată într-un răspuns transmis de conducerea DGSAPC Sibiu în urma unei solicitări Turnul Sfatului.

Întrebați ce se poate face pentru a îmbunătăți această situație, reprezentanții direcției susțin că minorii au fost integrați în programe de consiliere psihologică.

”În vederea aplanării acestor situații conflictuale dintre beneficiari, specialiștii centrului au inclus copiii/tinerii în programe de consiliere psihologică în vederea remedierii posibilelor traume suferite, consiliere socială în vederea internalizării comportamentelor sociale dezirabile, cât și identificarea de soluții în vederea rezolvării problemelor și luarea deciziilor.

Minorii au fost angrenați atât la activitățile organizate în cadrul centrului, cât și în afara lui,  în vederea dezvoltării deprinderilor de viață independentă, a creativității, stimulării însușirii și dezvoltării abilităților de autonomie personală și socială”, se precizează în răspuns.

”Intervenția reprezentanților legii a fost solicitată în ultimul an, prin numărul unic de urgență 112, de două ori: respectiv în data de 09.09.2022 și în data de 19.01.2023, situații la care s-au prezentat reprezentanții Jandarmeriei Sibiu. Solicitările au fost efectuate de către educatorul aflat în serviciu la datele indicate, în vederea aplanării conflictelor dintre beneficiari.

Reprezentanții Jandarmeriei Sibiu au purtat discuții cu copiii aflați cu măsură de protecție în cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență, doar în prezența educatorului, în incinta centrului, în vederea remedierii comportamentului și limbajului agresiv care predomina.

Având în vedere aspectele semnalate în articolul redacției ROPAGANISM, DGASPC Sibiu s-a sesizat și a demarat în regim de urgență și în conformitate cu HG 49/2011, ”privind prevenirea și intervenția în echipă multidisciplinară și în rețea în situațiile de violență asupra copilului și de violență în familie”, procedurile de evaluare constituind  echipa multidisciplinară, care și-a intrat în atribuții.

Rezultatul evaluării echipei multidisciplinare urmează a vă fi comunicat după finalizarea investigațiilor noastre”, director general DGASPC Sibiu, Claudiu Stupar.                                                                                          

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Sibian SB

Acum 1 an

Sa i-o spuna lui mtu' ca au fost doar 2 cazuri! "Beneficiarii" se bat nonstop, probabil atunci nu i-a putut calma nimeni de-au chemat jandarmii! E o debandada in centru! Protectia copilului e o institutie care doar consuma banii, nu se vad rezultate. In centru de pe Hegel sunt fete gravide si probabil si in alte centre. Care protectie? Care educatie?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus