Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Peste 40% din mașinile oprite în trafic în 2022 de inspectorii RAR în jud. Sibiu ”prezentau neconformități tehnice sau legate de acte”

Peste 40% din mașinile oprite în trafic în 2022 de inspectorii RAR în jud. Sibiu ”prezentau neconformități tehnice sau legate de acte”

Registrul Auto Român anunță într-un comunicat de presă remis vineri că peste 500 de mașini oprite anul trecut în trafic în județul Sibiu ”prezentau neconformități tehnice sau legate de acte”. Iar două mașini reprezentau pericol iminent de accident.

Inspectorii RAR au oprit și controlat în județul nostru 1.470 de vehicule, peste 40% având probleme.

”În județul Sibiu au fost verificate, în perioada menționată, 1.470 de vehicule. Dintre acestea, 40,34% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 2 prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 2,37% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 2,38% aveau ITP fals, expirat sau anulat”, explică oficialii RAR.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 638 de amenzi contravenționale și au fost retrase 403 certificate de înmatriculare.

Important de precizat că în situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Media mașinilor cu probleme în trafic în județul Sibiu este sub cea pe țară. Spre exemplu, în anul 2022, Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, 76.440 de vehicule la nivelul întregii țări.

În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,04% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la:

  • instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,62%);
  • emisiile poluante (22,65%);
  • punți, jante, anvelope și suspensie (13,86%);
  • vizibilitate (12,6%)
  • șasiu și elemente atașate șasiului (11,85%).

Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 5,71% dintre vehiculele controlate şi în 1,75% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie.

”În urma verificărilor s-au identificat deficiențe din sfera poluării la aproximativ 6.000 de vehicule (7,86%) dintre cele controlate. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. Astfel, inspectorii RAR au considerat că 5.262 de vehicule prezentau pericol iminent de accident”, au mai precizat oficialii RAR.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Adina

Acum 1 an

E bine ca sunt controale dar intreb din curiozitate: exista un cadru legal in care sunt facute aceste controale RAR pe drumuri? Sau e cumva asa la intimidare, gen ei stau acolo cu politia si tu sofer cuminte oferi masina spre a fi inspectata? Nu de alta dar m-am invatat sa ma astept la orice din parte "organelor competente" in Romania de cand cu amenzile ilegale din timpul plandemiei.
Raspunde

Cetateanul Gogu

Acum 1 an

RAR sa faca controale la service -uri care fac ITP-uri. Service la o masina nu se face pe marginea drumului. Sunt curios cat este de legal.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus