Duminică,
21.04.2024
Partial Noros
Acum
14°C

65.000 de lei - cea mai mare amendă aplicată anul trecut de Poliția Locală Sibiu. Topul celor mai ridicate amenzi

65.000 de lei - cea mai mare amendă aplicată anul trecut de Poliția Locală Sibiu. Topul celor mai ridicate amenzi

Cea mai mare amendă aplicată pe parcursul anului 2022 de Poliția Locală Sibiu este de 65.000 de lei pentru persoane fizice și 50.000 de lei pentru o firmă. Prima vizează construcția unei clădiri în Sibiu fără autorizație, cealaltă aruncarea de deșeuri pe un teren aflat în apropiere de centrul orașului.

Pe tot anul 2022 polițiștii locali sibieni au aplicat 14.530 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.777.720 de lei. Dintre totalul sancțiunilor 1.639 au fost avertismente. Cele mai multe sancțiuni aplicate, respectiv peste 7.500, vizează HCL 201/2001 privind ordinea și liniștea publică.

Acestea nu sunt însă cele mai mari amenzi aplicate anul trecut. Un top cinci al celor mai mari amenzi aplicate persoanelor fizice arată că cele mai costisitoare sancțiuni sunt cele care vizează construcțiile din Sibiu fără autorizație sau fără documentația legală completă.

Redăm mai jos un top 5 al celor mai mari amenzi aplicate în 2022 de Poliția Locală Sibiu persoanelor fizice:

Locul 1 - 65.000 de lei - o amendă aplicată pentru construcția unei clădiri fără autorizație de construcție;

Locul 2 - 23.500 de lei - o amendă aplicată pentru execuția de lucrări de construcție fără autorizație de construcție;

Locul 3 - 20.400 de lei - o amendă aplicată pentru abandonarea unor deșeuri (mai multe articole de mobilier) pe domeniul public;

Locul 4, 5 și 6 - 20.000 de lei - trei amenzi cu acest cuantum, pentru aruncarea de deșeuri (moloz) pe domeniul public sau pe platformele de colectare a deșeurilor menajere.

Citește și:

VIDEO - Firmă amendată cu 50.000 de lei de Poliția Locală Sibiu pentru gunoaie aruncate la întâmplare

Situația nu diferă cu mult când vine vorba despre un top 5 al amenzilor aplicate persoanelor juridice:

Locurile 1 și 2 - 50.000 de lei - două amenzi cu acest cuantum, una aplicată pentru aruncarea unor deșeuri din ambalaje la platforma de colectare a deșeurilor de pe strada Fabricii și una pentru depozitarea de moloz pe platforma de deșeuri de la aceeași adresă;

Locul 3 - 25.000 de lei - o amendă pentru execuția de lucrări de demolare și construcție fără autorizație de construcție (desființarea acoperișului, extinderea parterului clădirii și construcția unui acoperiș peste scările de acces în imobil);

Locul 4 - 20.000 de lei - o amendă pentru execuția unor lucrări de construcție fără respectarea autorizației emise;

Locul 5 - 10.000 de lei - o amendă pentru execuția unor lucrări de construcție fără autorizație;

Comparativ cu anul 2021, în anul 2022 Poliția Locală Sibiu a înregistrat o creștere cu 43,9% a numărului de sancțiuni aplicate și o creștere cu 23,3% a sumei sancțiunilor.

Doi sibieni amendați cu peste 10.000 de lei pentru că au aruncat deșeuri din construcții lângă pubele

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Au fost platite sau nu?Asta-i important si arata forta Statului nu niste statistici .Cite sesizari penale au facut catre Parchet si cite s-au finalizat cu proces?Reveniti cind aveti aceste raspunsuri,dl Dobre.Cred ca toata lumea e interesata de aceste lucruri.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

POVESTI NEMURITOARE cu politia locala Sibiu!!!
Raspunde

Srty

Acum 1 an

pe domnul Keul de ce nu l-au amendat ca a construit fara respectarea autorizatiei de construire avand in vedere ca trebuia sa aiba subsol unde trebuia sa aiba parcare?... militia locala sunt doar o adunatura de nescolitit care danseaza dupa cum le canta cei cu bani din sibiu si acolitii lor...
Raspunde

Politist satesc

Acum 1 an

Din totalul amenzilor aplicate, tare as fi curios sa aflam cate au fost anulate de instanta pentru ca au fost aplicate total aiurea sau abuziv.
Raspunde

Forest Gump

Acum 1 an

Politia Locala ar trebui desfiintata imediat, este o institutie care amendeaza pe cine are interes si cam atat. Pe str Rennes exista un imobil in renovare, i-au oprit dupa 4 luni de la prima sesizare, cand lucrurile au devenit ireversibile. In timpul asta, treceau de mai multe ori pe zi pe strada si nu vedeau nimic. Despre masinile parcate pe toate trotuarele in zona centrala, ce sa mai zicem…nu le vad nici pe astea. O institutie inutila, populata cu militieni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus