Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Reacția angajatei de la Spitalul de Psihiatrie, avertizorul de integritate: ”Sunteți deranjați de îndrăzneala de a ține capul sus, fiindcă v-am sesizat în mod repetat protecția pe care o oferiți ilegalității”

Reacția angajatei de la Spitalul de Psihiatrie, avertizorul de integritate: ”Sunteți deranjați de îndrăzneala de a ține capul sus, fiindcă v-am sesizat în mod repetat protecția pe care o oferiți ilegalității”

Angajata Spitalului de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu, care s-a declarat avertizor de integritate acuză conducerea unității de ”tăinuire și complicitate” și susține că a fost amenințată public în momentul în care s-a aflat că a oferit informații presei și a sesizat alte instituții legat de ilegalitățile pe care ea le-a constat în cadrul spitalului.

Citește și: 

Consiliul Județean angajează avocați pentru a reprezenta Spitalul de Psihiatrie împotriva angajaților: se cere sporul pentru condiții deosebit de periculoase. ”Îngrijim 8-12 pacienți, dar în realitate sunt 26”

”Catalogarea dvs. ca fiind ,,conflictuală” certifică caracterul dvs. duplicitar, fiind doar rodul unor cuvinte meșteșugite fără însă un minim adevăr. ,,Renumele” instituției la nivel național, nu este datorat conflictualității mele, ci dvs, prin tăinuire și complicitate, care au fost demascate prin sesizările mele și nu numai.

Constat că v-ați preocupat de caracterizarea mea, fără însă, a menționa că, prin documentele emise de dvs. și parafate de Directorul Medical ( din postura de manager interimar) ați confirmat sesizările mele și anume: tratament abuziv asupra pacienților, abateri grave înfăptuite de doi medici ai secției, expunerea voită la periculozitate prin depozitare necorespunzătoare, exploatare a angajaților peste normele admise, acceptarea practicării falsurilor în documente și a mărturiilor mincinoase.

Sunteți deranjați de îndrăzneala de a ține capul sus, fiindcă v-am sesizat în mod repetat protecția pe care o oferiți ilegalității sub diferite forme și realizate de diverși angajați”, susține angajata într-o replică transmisă Turnul Sfatului la articolul ”Epilog la „WikiLeaks la Spitalul de Psihiatrie”: Acuzațiile de agresiuni, furturi, incompetență, violențe și sex cu pacienți se încheie cu ”vânătoarea” celui care vorbește. ”A depus 27 de reclamații în ultimii cinci ani””.

Turnul Sfatului a scris inițial în luna mai 2021 un articol cu detalii legate de activitatea unei părți a personalului medical de la Spitalul de Psihiatrie Gheorghe Preda din Sibiu.

Citește și: 

Epilog la „WikiLeaks la Spitalul de Psihiatrie”: Acuzațiile de agresiuni, furturi, incompetență, violențe și sex cu pacienți se încheie cu ”vânătoarea” celui care vorbește. ”A depus 27 de reclamații în ultimii cinci ani”

Totul a pornit de la 73 de documente cu rapoarte, sesizări, referate, evaluări, plângeri scoase din rapoartele comisiilor disciplinare, scrisori către Ministerul Sănătății. Acestea au fost transmise redacției Turnul Sfatului din interiorul spitalului, iar zecile de hârtii reflectă o parte din activitatea angajaților din cadrul Secției II a spitalului în ultimii ani.

Un conflict între medicul șef al secției și asistentul șef, despre asta era vorba de fapt. Fiecare tabără a aruncat cu ce a avut la îndemână împotriva celeilalte, iar de aici s-a ajuns la acuzații asumate, sub semnătură.

Au apărut detalii despre agresiuni, limbaj vulgar, consum de alcool în timpul serviciului, furturi din produsele de îngrijire și alimente, violențe împotriva pacientului. Totul culmina cu acuzația că unul din asistenți, protejat de una din tabere, ar fi făcut sex cu o pacientă în salonul acesteia.

Conducerii spitalului i s-au prezentat atunci documentele și s-a explicat că este vorba de o situație izolată, la nivelul unei secții a spitalului.

Puțin mai târziu, în septembrie 2022 un asistent medical e acuzat că a violat trei paciente. În același spital, cazul fiind încă pe rolul Tribunalului Sibiu.

Acum, angajata de la Psihiatrie spune că a fost acuzată că a îngrijit pacienți și nu și-a alocat timpul pentru a face înregistrări ”birocratice”. Recunoaște, de asemenea că înregistrează cu telefonul anumite aspecte din interiorul instituției, însă precizează că a făcut-o doar pentru a atrage atenția asupra problemelor de aici.

”Am fost sancționată pentru că îngrijirea între 20 și 40 pacienți cu afecțiuni psihice, în detrimentul a 2 completări birocratice. Și da, realizez înregistrări video, pentru că numai așa am reușit să atrag atenția altor instituții, fără să menționați însă că și dvs. le-ați vizionat, dar ați răspuns că totul este roz”, precizează angajata.

Citește și: 

WikiLeaks la Spitalul de Psihiatrie. Agresiuni, furturi, incompetență, violențe, sex cu pacienți

Drept la replică

Domnule Manager, Domnule Director                                                                                               Medical, stimați membrii ai Comitetului Director,

        Catalogarea dvs. ca fiind ,,conflictuală” certifică caracterul dvs. duplicitar, fiind doar rodul unor cuvinte meșteșugite fără însă un minim adevăr. ,,Renumele” instituției la nivel național, nu este datorat conflictualității mele, ci dvs, prin tăinuire și complicitate, care au fost demascate prin sesizările mele și nu numai.

         Constat că v-ați preocupat de caracterizarea mea, fără însă, a menționa că, prin documentele emise de dvs. și parafate de Directorul Medical ( din postura de manager interimar) ați confirmat sesizările mele și anume: tratament abuziv asupra pacienților, abateri grave înfăptuite de doi medici ai secției, expunerea voită la periculozitate prin depozitare necorespunzătoare, exploatare a angajaților peste normele admise, acceptarea practicării falsurilor în documente și a mărturiilor mincinoase.

        Sunteți deranjați de îndrăzneala de a ține capul sus, fiindcă v-am sesizat în mod repetat protecția pe care o oferiți ilegalității sub diferite forme și realizate de diverși angajați.

        Nu mărinimia v-a determinat să nu mă sancționați din 2015 și până în februarie 2023, pentru că ați încercat în diverse moduri: nepăstrarea confidențialității fluturașului de salariu, defăimare, referate false, comisii de disciplină, plângeri scrise de d-na Conferențiar Dr., angajat fiind un avocat, mărturii mincinoase, acte cu atribuțiile medicului de respectat de către asistent, învinovățire lipsă renumerație medici rezidenți deși ați emis ordin ca medicul șef să se ocupe de această situație, ați profitat de incompetența și slaba pregătire profesională a privilegiaților dvs. în alcătuirea referatelor privind refuzul de a acorda ajutor colegilor în cauză având de executat doar o (1) branulă pe parcursul a 12 ore în timp ce eu aveam nenumărate, ați folosit și folosiți alocarea de executare a tratamentelor, doar unora, incompetenți neputând efectua. M-ați supus cercetării și ați dat curs falselor referate și prin vizionarea camerelor de supraveghere, iar când am cerut toată documentația pentru a putea deferii justiției medicul șef și martori mincinoși, ați răspuns ,,nu face obiectul unei cercetări”, deși documentele vă contrazic (referate).

        Uitați de asemenea, să menționați volumul mare de muncă datorat protecției pe care o oferiți celor care mimează munca: concedii lunare pe tot parcursul anului, concedii medicale unite cu zile libere (din 5 zile devin 10), lipsa echității în efectuarea activităților dat fiind aceeași categorie profesională (de ce unii muncesc numa unde este greu, iar protejații nu?).

        Și aici ajungem la cei 3 asistenți medicali șefi: activitatea lor profesională la patul bolnavului este 0 (zero) datorită interpretării dvs. din lege, care este clară pentru orice cititor cap. A pc. 1 atribuții: conform cu calificarea. În cazul dvs.: birocrat, pentru noi, asistent medical. Doi dintre ei au fost numiți fără concurs, iar afirmația dvs. că ar trebui să muncească doar în cazuri de urgență este o interpretare, situații de urgență sunt în mod constant, dar au dovedit că, în afara unor noțiuni teoretice și acelea însușite în prealabil, nu sunt capabili practic să egaleze sau să depășească activitatea unui asistent medical fără funcție, cu excepția colegilor care încă activează în secție și care au aspirat la funcție, înscriindu-se la concurs, dar au fost notați de dvs. cu nota 1,89, având și diverse abateri disciplinare (dovadă).

        Afirmația că sunt colegi care au cerut să nu lucreze cu mine, este contrazisă de documentul pe care l-ați solicitat Directorului de Îngrijiri, care în exprimarea sa, a notat că cererea este una nepotrivită, fără fundament și contrară scopului prezenței la locul de muncă, iar acțiunea unor colege și a celor 2 medici semnatari prin intermediul avocatului ales, s-a concluzionat de către instituție cu: ,,nu s-a putut dovedi acuzațiile aduse“, consfințiind astfel alcătuirea referatelor false și a cercetărilor abusive. Această atitudine de nepedepsire având în vedere declarațiile și mărturiile false, alături de semnarea și parafarea abaterilor medicilor în cauză, conduc la certitudinea că îi protejați având în vedere necercetarea lor disciplinară. Doar în cazul unora dintre noi, ați folosit motive diverse, de la lipsa bateriilor, realizare copii xerox, nesupunere în cazul când medicul cere să-I îndeplinim îndatoriile, bazându-vă acuzațiile doar pe abuz și neadevăr.

        Deci, puteți prezenta din 2015 și până în februarie 2023 abaterile mele disciplinare? Nu cred. Dar eu, pot oferi presei toate documentele pentru fiecare frază rostită, și nu în interpretarea mea, “trunchiată și scoasă din context”, ci ale dvs., semnate și parafate. Unele dintre ele se referă la falsificarea pontajelor. Începem de la adresa, în care ați fost atât de preocupat de binele instituției încât, m-ați invitat la ,,discuții cu rezolvare benefică pentru ambele părți” având în vedere că vorbim doar de ceva atât de neînsemnat, falsul, ba chiar ar trebui să mă înscriu în audiență pentru a discuta problema. Și care la distanța de peste 1 an și 4 luni, în care v-ați preocupat atât de tare să-i găsiți o scuză Directorului de Îngrijiri, de ce nu ați negat niciodată? M-ați întrebat dacă dețin dovezi, dacă, dacă, dacă? Nu a ieșit așa de repede că au fost învoiți?

        Și da, putem publica afirmațiile dvs.  din anul 2022, în care ați declarat în cadrul unei ședințe din secție că voi fi aspru pedepsită pentru îndrăzneala de a intenta proces instituției. Și ajungând la proces, eu da, am informat presa de pierderea cauzei chiar din ziua pronunțării. Dar și acolo am avut câștig: spectacolul oferit de martorul dvs., colega mea, care a mințit sub jurământ, nu m-a catalogat conflictuală, dar m-a acuzat că-i datorez ceva afecțiuni medicale datorate asocierii de idei cu altă colegă. Pierderea cauzei nu este nici măcar o pierdere de imagine, întrucât nu eu sunt falsificatorul, abuzatorul și complice.

        Și da, în luna februarie an curent, am fost sancționată pentru că îngrijirea între 20 și 40 pacienți cu afecțiuni psihice, în detrimentul a 2 completări birocratice. Și da, realizez înregistrări video, pentru că numai așa am reușit să atrag atenția altor instituții, fără să menționați însă că și dvs. le-ați vizionat, dar ați răspuns că totul este roz.

     Cumva această luptă, este de fapt, salvarea dvs. împotriva cercetării datorată lipsei de măsuri, dictată de protejarea acoliților?

     Este evidentă răzbunarea dvs. atâta timp cât nu ați putut dovedi nimic din 2015. Ce ați realizat cu această uniune de forte(juriști, avocati, CJ)?

     Ați realizat că renumele spitalului nu se datorează bunelor practici, a serviciilor de calitate și a onorării muncii de calitate și dedicată, atributele de ,,fabrica de pensii”, spitalul abuzurilor și furturilor sunt rodul dvs., a celor puțini, care denigrați pe cei mulți, din toate categoriile profesionale care își dedică zilnic activitatea în beneficiul bolnavului.

        Și da, ați câștigat dreptul de a afirma în continuare vocal și mândrii, că Dumnezeul nostru, este asistentul șef și medicul șef, așa cum vă este plăcut (în opinia dvs.).

        Contribuția Conferențiar Doctor la imaginea bună a spitalului și a muncii de calitate? Tratament inovator?Cercetări științifice? Mai cercetez, dispun doar de atât: (nota de atenționare)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Dr Who Han :)

Acum 1 an

De unde se vede ca in spitalele de psihiatrie limita intre boala pacientilor si cea a angajatilor este foarte subtire...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mimi

Acum 1 an

Ca la nebuni! Oricum, doamna in cauza e dusa cu capul, doar ea si dl Bratu au dreptate, testil ie prosti…
Raspunde

Talau

Acum 1 an

Oare cum ajung specimenele astea umane sa conduca spitalele? Nu au nimica in comun cu profesia aleasa. Daca un om dintre bipezi vrea sa scoata capul din Matrix(rahat) sar cetatenii capitalei bunului "simt" sa il reduca la tacere. Ce societate vom lasa copiilor nostrii? Ceva identic cu legea junglei unde rusinea este doar un cuvant din dictionar.
Raspunde

Cetateam

Acum 1 an

Felicitari Doaman, Domnule si oricui face avertizari. Hotii trebuie sa fie opriti Si trebuie gasita o cale normala unde sa sesizezi hotiile! Iar comunistii manipulatori care infiereaza Legea avertizoriulor ca fiind turanatorie, ca sa se aopere intre ei, sa dispara!
Raspunde

Vasilikis

Acum 1 an

Sistemul medical public bugetar la fel ca toate sistemele alimentate de la bugetul statului sunt pline de incompetenta și impostura!!? Dacă un cetățean onest și fără interese ascunse din cadrul sistemului anunță și avertizează evenimente și fapte neconforme și nelegale din interiorul instituției este imediat repudiat public și transformat în dușmanul poporului!!! Asta ptr ca nimeni nu este interesat de reformarea sistemului corupt!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Leonard

Acum 1 an

Eu aș închide Spitalul de Psihiatrie ! Aș deschide altceva ! Nu știu un Centru Cultural sau au Spital Veterinar, Hotel . Bani aruncați aiurea . Așa mare Capitală este Sibiul cum un număr imens de locuitori . Chiar ne trebuie acest Spital acolo în Gara Mică ? Acest Municipiu este așa mare încât să avem un Spital De Psihiatrie ? Nu cred că este în regulă acest lucru !
Raspunde

7h

Acum 1 an

Bravo doamna! Ce mizerie de conducere in sistemul de sanatate. Totul se degradat iar nesimtirea autoritatilor e direct proportionala cu incompetenta. Oamenii povestesc si despre ce se intampla prin spitalul judetean si situatiile sunt similare. In rest, e liniste mare, nimeni nu vede, nimeni nu aude, iar daca unul se ridica, grija sistemului e sa-i dea in cap. In sistemul asta traiti voi...si-i obligati si pe copiii vostri sa traiasca asa. Vor face fata?
Raspunde

Un pacient

Acum 1 an

Concursurile sunt aranjate, asistenti angajati pe pile, medici angajati pe pile. Conducerea este una politica. Toti sunt cu PNL. Sefii de sectie sunt manjiti pana in gat cu spagi. Se fac numai magarii in spitalele din Sibiu.
Raspunde

Un sibian vero

Acum 1 an

d-ul director din speta in cauza nu este cumva aceeasi persoana care a fost numita si la spitalul judetean pe acelasi post de conducere? si de unde a plecat ca urmare a scandalului cu fosta directoare (scandalul cu concursurile multiple si contestatiile) care se certa cu d-na Campean pres. consiliu judetean pe care a acuzat-o ca trage sforile si nu valideaza concursurile organizate ca sa isi puna acolitii ei in functie caldute ?!
Raspunde

Mitroi

Acum 1 an

Dosarul de pensionare tot 400 € a ramas?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Avertizorul de prostie

Acum 1 an

Stai așa! Asistenta asta botezată de Turnul Sfatului "avertizor de integritate" este acceași care declara în timpul pandemiei că medicii de la Spitalul Județean au omorât oameni ??? Pe unde se transferă ea conflictele înfloresc!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus