Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Consiliul Județean angajează avocați pentru a reprezenta Spitalul de Psihiatrie împotriva angajaților: se cere sporul pentru condiții deosebit de periculoase. ”Îngrijim 8-12 pacienți, dar în realitate sunt 26”

Consiliul Județean angajează avocați pentru a reprezenta Spitalul de Psihiatrie împotriva angajaților: se cere sporul pentru condiții deosebit de periculoase. ”Îngrijim 8-12 pacienți, dar în realitate sunt 26”

”Este singurul angajator din județ care lupta împotriva angajaților”. Asta spunea un angajat al Spitalului de Psihiatrie Dr. Gheorghe Preda din Sibiu, înainte ca alături de alți 51 de colegi să dea în judecată conducerea instituției.

„Angajații de la Centrul de Psihiatrie de la Râul Vadului au câștigat de un an sporul, deci nu ține explicația că doresc și alte spitale de profil să primească acest spor dacă ne dau ei, nouă. Un coleg afirma și are dreptate, spitalul nostru este singurul angajator din județ care luptă împotriva angajaților. Angajații de la Biblioteca ASTRA, de la ANAF și așa mai departe, toți au câștigat fără împotrivire. La noi se cere să se angajeze avocați”, se plâng angajații.

Motivul ține de nerespectarea unor drepturi salariale, spun ei. Drepturi care ar fi fost acceptate în alte instituții publice din județ. Conducerea spitalului a cerut acum ajutorul Consiliului Județean pentru a fi reprezentat în justiție, în fața propriilor angajați, iar conducerea CJ Sibiu propune consilierilor la ședința din această lună angajarea unui avocat.

Citește și: Actualizare: Dosar penal pentru viol la Psihiatrie. Infirmierul acuzat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

”Motivele invocate constau în faptul că instituția nu poate asigura, prin personalul de specialitate juridică angajat, o apărare ideală, din cauza complexității cauzei, coroborat cu gradul foarte ridicat de încărcare în activitatea Biroului contencios al unității sanitare, mai cu seamă că această structură este implicată în procesul de acreditare a spitalului, care se află în plină desfășurare”, se precizează în motivarea proiectului de hotărâre.

Obiectul dosarului este acțiune în constatare a faptului că reclamanții, în număr de 52, toți angajați ai Spitalului Clinic de Psihiatrie ,,Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, lucrează în condiții deosebit de periculoase.

Aceștia consideră că li se cuvine un spor pentru condiții deosebit de pericualoase în cuantum de 75% din salariul de bază, nu în cunatum de 50% așa cum este în prezent.

Ce cer angajații: banii datorați, dobândă și statutul de spital clinic

Cei 52 de angajați care au dat spitalul în judecată cer să li se plătească retroactiv o diferență de 25% din salariul de bază cu titlul de spor pentru condiții deosebit de periculoase, începând cu data de 01.03.2018 și până la zi, dar și în viitor.

Angajații spune că inițial, acest spor a fost de 75% din salariul de bază, însă din 1 martie 2018 a fost redus la 50%, ”în condițiile în care în alte unități medicale de același profil din județul Sibiu este stabilit la 75%”.

”Angajatorul a redus acest spor obligând practic o parte dintre reclamanții din această acțiune să semneze acte adiționale la contractele individuale de muncă având ca unică clauză reducerea acestui spor de la 75% la 50% pentru o perioadă de trei luni (martie, aprilie și mai 2018), iar după acest interval nu s-a mai revenit la sporul legal datorat de 75% din salariul de bază.

Susținem că o parte dintre reclamanți au fost obligați să semneze, aceasta însemnând că s-a profitat de lipsa de cunoștințe juridice a acestora și li s-a sugerat că altfel nu se mai pot asigura salariile și, în plus, li s-a menționat clar, aspect care rezultă și din actele adiționale, că perioada de reducere este de numai trei luni (martie, aprilie, mai 2018), însă după această perioadă, sporul nu a mai fost readus la cuantumul anterior de 75%”, se precizează în documentele depuse în dosar de reclamanți.

Totodată, angajații solicită ”actualizarea sumelor datorate cu rata inflației începând cu data scadenței fiecărei sume și până la data plății efective”, precum și ”plata dobânzii legale penalizatoare aferente sumelor datorate începând cu data scadenței fiecărei sume și până la data plății efective”.

În plus, angajații vor recunoașterea unității ca spital clinic, iar odată cu aceasta și alte drepturi salariale, în plus.

Un alt proces: pe hârtie trebuie să îngrijim 8-12 pacienți, dar în realitate sunt 26. Câștigă spitalul, dar pierd pacienții și angajații

Într-un alt proces intentat de un angajat al spitalului se cer despăgubiri pentru munca în plus prestată în spital, față de ce există semnat în contractul individual de muncă.

O asistentă medicală din cadrul spitalului acuză că nu îi sunt respectate drepturile consacrate prin Codul muncii, contractul colectiv de muncă și contractul individual de muncă.

”Potrivit dispozițiilor contractului de muncă, un asistent medical trebuie să îngrijească un număr de 8- 12 pacienți, în funcție de starea pacienților, periculozitatea pe care o manifestă și în funcție de sectorul în care sunt internați. Acest lucru nu se respectă în cadrul spitalului și secției în care lucrează reclamanta, unde aceasta, dar și alte colege aflate în situații similare, au în grijă și câte 26 de bolnavi. Oricum, peste 20 de bolnavi sunt îngrijiți constant de către un singur asistent medical”, se reclamă în dosar.

Se precizează că această muncă în plus  este dăunătoare în primul rând pacienților, care nu pot primi atenția și îngrijirea corespunzătoare și astfel suferă mai mult decât este necesar, dar și angajaților care, pentru a-și îndeplini corespunzător atribuțiile, ajung la epuizare.

”În acest context, reclamanta acuză constant oboseala, stresul și riscurile asociate muncii în spitalul de psihiatrie care tatează boli psihice cu diferite tulburări, angajata fiind obligată să își asume aceste riscuri datorită specificului spitalului, această situație prezentându-se ca fiind ilegală”, se precizează în întâmpinare.

Citește și: WikiLeaks la Spitalul de Psihiatrie. Agresiuni, furturi, incompetență, violențe, sex cu pacienți

Angajații lucrează fără pauză de masă

Se reclamă de asemenea faptul că nu există un loc special amenajat în care angajații să poată lua masa, precum și lipsa unei pauze de masă.

”De circa 3 ani întreaga secție lucrează la program de 12 ore, programul de 8 ore fiind doar în teorie. De aici rezultă necesitatea unei pauze ar trebui corelată celor 12 ore. În aceste condiții, angajații trebuie să mănânce în fugă, în picioare sau în birouri pline de documente sau în cabinete frecventate de bolnavi, fără minime condiții de igienă și intimitate, fără a exista o minimă perioadă în care sp nu fie deranjați pentru a putea lua masa în condiții decente”, se arată în document.

Se specifică faptul că toate aceste aspecte au fost sesizate de mai multe ori, verbal și în scris, inclusiv Ministerului sănătății, dar au rămas fără răspuns și fără rezolvare, ca urmare, reclamantei nu i-a mai rămas decât calea justiției pentru valorificarea drepturilor sale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 1 an

Nu va incurcati cu avocati romani.
Raspunde

CA

Acum 1 an

De ce stresati si munciti sunt, gasesc timp sa violeze paciente.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus