Miercuri,
29.11.2023
Cer Senin
Acum
3°C

CJ Sibiu a prelungit evaluarea ofertelor depuse pentru noul Spital județean Sibiu

CJ Sibiu a prelungit evaluarea ofertelor depuse pentru noul Spital județean Sibiu

Termenul de evaluare a celor două oferte de construire și echipare a noului spital a fost prelungit până în aprilie.

27 martie 2023 era, inițial, termenul estimat de reprezentanții Consiliului Județean Sibiu ca fiind necesar pentru a verifica dacă cele două oferte sunt conforme cerințelor din caietul de sarcini.

Acest termen a fost modificat, acum, în 25 aprilie 2023. După încheierea acestei etape, reprezentanții CJ Sibiu vor deschide și ofertele financiare, după care vor decide asocierea câștigătoare a contractului de execuție lucrări și echipare medicală a unui nou Spital județean Sibiu.

Prețul ofertei contează în proporție de 60% în stabilirea ofertei câștigătoare. Ceilalți factori de evaluare sunt ”gradul de adecvare al programului de execuție” – 18%, gradul de adecvare al planului de management al calității (12%) și calificarea și experiența profesională a personalului desemnat – 10%.

Con-A Operations, din Sibiu, și Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S, din Turcia, sunt liderii celor două asocieri care au depus ofertă în cadrul acestei proceduri. În total, peste 100 de firme se regăsesc în aceste două asocieri.

Banii?

Licitația a fost lansată cu o clauză suspensivă: chiar și atribuit, contractul nu va fi semnat până când Consiliul Județean Sibiu, instituția care a lansat licitația, nu va avea și banii necesari, adică 528 de milioane de euro, cu tot cu TVA.

Autoritățile județene speră să atragă fondurile necesare prin Programul Sănătate, pentru care apelul de proiecte ar urma să fie lansat în prima primul semestru din acest an, după cum au arătat reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

În caz de finanțare, perioada estimată pentru finalizarea investiției este de 34 de luni.

Citește și Con-A Sibiu și Ozalton Turcia au depus ofertele pentru noul Spital județean. Peste 100 de firme implicate, în total

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Eu, sibianul

Acum 7 luni

E foarte bine ca s-a facut stadionul (cu CNI, nu se facea niciodata, iar spitale astia nu fac...), dar.... Sa stam cu mana intinsa, chiar e atitudine de sluga!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus