Sâmbătă,
09.12.2023
Innorat
Acum
1°C

O sibiancă a devenit cea mai tânără femeie promovată director la cea mai mare companie de servicii financiare din Germania: „Toată echipa pe care am format-o este din români”

O sibiancă a devenit cea mai tânără femeie promovată director la cea mai mare companie de servicii financiare din Germania: „Toată echipa pe care am format-o este din români”

O tânără sibiancă a reușit să devină cea mai tânără femeie din istoria celei mai mari companii de servicii financiare din Germania care este promovată în funcția de director. S-a întâmplat la doar 7 ani de când s-a mutat în Germania, împreună cu soțul și cu fiica sa. Performanța este cu atât mai impresionantă cu cât spune că în 2016 nu cunoștea limba germană, foarte importantă pentru cei care doresc să muncească acolo.

Mariana Daina are 37 ani, s-a născut și a crescut în Tilișca, zona Mărginimii Sibiului. A studiat Finanțe la ULBS, acolo unde a urmat și cursurile de masterat în Asigurari și Investiții la Bursă. „Toată viata mea am lucrat numai în domeniul asigurărilor, Inspector de asigurari, 8 ani în Sibiu în cadrul companiei Groupama Asigurări, iar apoi în Germania am continuat în aceiași direcție”, ne spune tânăra sibiancă.

Mariana este căsătorită tot cu un sibian, Adrian Daina, aceștia având o fiică de 11 ani.

„Am început să construim o clădire de birouri în Sibiu...”

După ce a devenit cunoscută performanța Marianei Daina, am fost curioși să aflăm mai multe despre drumul pe care l-a făcut pentru a ajunge să fie apreciată de conducerea uneia dintre cele mai mari companii de Allfinanz (care oferă servicii financiare complete - n.n.) din Germania.

„Ca mulți tineri ambitioși, împreună cu soțul meu ne-am dorit să construim o clădire de birouri care să fie apoi închiriată. Pentru că estimările investiției au fost cu mult depășite când am construit-o am constatat că mai aveam nevoie de o sumă de bani relativ mare pentru ceea ce noi câștigam la acel moment pentru a finaliza proiectul... Așa că am luat în calul să ne mutăm pentru 3-4 ani în Germania și să economisim suficient cât să finalizăm acel proiect ca mai apoi să avem un venit pasiv bun. Astfel, în anul 2015 s-a mutat soțul și în 2016 - eu și fiica noastră”, ne povestește Mariana Daina.

Tânăra sibiancă spune că a început să lucreze în cadrul companiei Deutsche Vermögensberatung la 2 săptămâni după ce a ajuns în Germania. „A fost la început totul nou: de la legislație, la limbă, probleme de integrare, mentalități diferite și multe alte bariere. Cea mai mare problemă a fost cea legată de limba germană, pentru că nu o știam și am învățat-o în timp ce am lucrat. Am început de la 0 din toate punctele de vedere și tot ce mi-am dorit a fost să fac tot ce pot și ține de mine în primul an de zile, iar după un an să trag linie și să analizez dacă pot fi bună și în Germania pe această meserie sau trebuie să mă orientez spre alt domeniu. După 12 luni am fost prima dată promovată și era clar că sunt la locul potrivit”.

Promovarea: „Am ocupat 2 ani consecutivi locul 2 pe Germania, iar în cadrul companiei sunt peste 40.000 de consilieri financiari”

Promovarea în cea mai înaltă funcție din cadrul companiei, cea de director (Direktionsleiterin), a avut loc în februarie 2023, despre care Mariana spune că a venit ca urmare a certificărilor pe care le-a obținut prin examenele promovate, prin calitatea muncii întregii echipe și prin rezultatele avute. „Este definitiv rezultatul muncii mai multor oameni care și-au făcut treaba foarte bine și au crezut în mine și în noi. Sunt cea mai tânără femeie din istoria companiei promovată pe această funcție și în cel mai scurt timp - 7 ani de activitate”.

Premierea oficială a avut loc în Köln Arena, într-o sală cu 14.000 de persoane, la finalul evenimentului având loc și un concert susținut de cunoscutul artist Robbie Williams.

Deutsche Vermögensberatung este cea mai mare companie de Allfinanz din Germania, cu 8 milioane de clienți și peste 40.000 consilieri financiari care lucrează cu toate produsele de protecție financiară, de investire a banilor și de creditare - credite private și imobiliare.

„În acești 7 ani au fost multe momente de încercări și multe momente de reușită. Dar pot să spun oricând și oriunde că au fost cei mai frumoși ani din viața mea. M-am simțit apreciată și încurajată să fac performață și am și făcut: am ocupat 2 ani consecutivi locul 2 pe Germania în cadrul companiei Deutsche Vermögensberatung, fiind premiată pentru performanța echipei, iar în cadrul companiei sunt peste 40.000 de consilieri financiari. Pentru foarte mulți clienți noi facem planificare financiară ca să să-și cumpere o casă sau educație financiară ca să realizeze ceva cu banii pe care îi câștigă, dar și consiliere în asigurări și multe alte servicii” - Mariana Daina.

Femeia le recomandă celor care vor să plece peste hotare „să nu uite cât de important în viață este să nu te dai bătut”. „E important să cunoască limba țării în care se mută, este mult mai ușoară integrarea și vă salvează de multe probleme. Iar ca la început nu e niciodată greu, de aceea vă recomand să aveți răbdare și încredere în planurile de viitor. Și eu am purtat cu mine peste tot un gând de-al tatălui meu și dacă toți românii plecați peste hotare l-ar lua, am fi mult mai bine văzuți în Europa. Acest gând sună cam așa: „Fiecare copil este cea mai bună carte de vizită a părinților când pleacă de acasă, mi-aș dori să mă reprezinți bine oriunde vei merge”. Părinții mei au devenit îngerii mei păzitori când eu aveam 21 (mama) și 22 ani (tatăl) și în urma pierderii lor am învățat să mă bucur de viață și de oamenii dragi, dar și să fiu un om bun, o carte de vizită bună”.

„Toată echipa pe care am format-o este din români”

La compania din Germania, Mariana Daina este înconjurată de români și chiar organizează campanii de informare pentru cei care și-ar dori o carieră în domeniul consultanței financiare și îi încurajează să se alăture echipei. Singura condiție fiind să aibă rezidență fiscală. „Toată echipa de consultanți pe care am format-o este doar din români, români care fac cinste României în Germania. Majoritatea sunt cu experiență în domeniul financiar-bancar, iar cei care nu au experiență, au dorința de dezvoltare și valorile necesare să putem lucra împreună. Astfel de oameni sunt bineveniți în echipa mea oricând. Doar cei cu rezidența fiscală în Germania pot lucra alături de noi, indiferent de naționalitate”, ne explică tânăra sibiancă.

Mariana Daina mai spune că are planuri mari pe viitor „și dacă ne ajută Dumnezeu să fim sănătoși vrem să mai auziți de noi și numai la superlativ”. Deocamdată, tânăra familie nu are planuri să revină definitiv în Sibiu, decât în vacanțe. „În vacanță acasă, pentru că Sibiu este acasă pentru noi; venim cam o dată pe an și în viitorul apropiat nu iau în calcul o revenire definitivă pentru că aici mă simt extraodinar de bine, apreciată, aleasă de foarte multe ori imaginea companiei în reclamele pe care le fac și în multe proiecte de imagine online și offline - per total, foarte fericită. Spun peste tot, la toate conferințele unde le vorbesc colegilor nemți, că vin din Sibiu și sunt tare mândră de originile mele”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

20 comentarii

Papa di Gio

Acum 8 luni

Bravoo, mult succes în continuare, sunt mândru de asemenea exemple și regret tot mai mult că prin anii '90 pe când lucram și eu în Germania nu am emigrat și eu cu familia. Nu ma m gândit niciodată ce vremuri o să trăim aici acasă în țara noastră numită România. Dar dacă studiam mai bine istoria țării și a neamului poate puteam să mi dau seama că suntem un neam de ,,gargaragii"și liderii noștri, conducătorii aleși niște impostori și trădători de neam și țară. Să nu i intereseze chiar deloc această migrație masivă și să nu ia nici o măsură.....Rușinos
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 8 luni

Puteati scrie ca e advertorial. Si ca Deutsche Vermögensberatung e doar un „broker“ (mare ce-i drept) operat foarte asemanător cu un MLM (piramidal).
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Elzoroaba

Acum 8 luni

Pe 2 rânduri ai scris 3 prostii
Raspunde

Sibianul comentator

Acum 8 luni

Ce performanță frumoasă! Felicitări! Felicitări și celor care au popularizat această reușită. Legitimați de umilința pe care o înghițim în fiecare zi, unii dintre noi ne simțim mândri de această reușită. Îi doresc mult succes doamnei!
Raspunde

Adi Daina

Acum 8 luni

Fata deșteaptă. Ca ea sunt mulți în străinătate. Iar soțul, era descurcăreț de tânăr. Firme de taxiuri, vândute apoi pe bani frumoși, asta cu clădirea și cu venitul pasiv.... cam greu acum, dar dacă e deștept rămâne acolo. Bravo lor!

Raspunde

Banciu Teodor Dumitru

Acum 8 luni

Felicitari Mariana!!!!! faci cinste familiei si comunei in care ai crescut si ai facut primii pasi in formarea ta ca om Tilisca ,apoi a urmat perioada formarii profesionale si ceea ce te caracterizeaza este sclipirea si ambitia parintilor de la care ai mostenit. FELICITARI ALATURI DE SOTUL TAU SI FICA VOASTRA FELICITARI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Unsibian

Acum 8 luni

"Toată echipa pe care am format-o este din români" pentru că sunt o resursă umană mai ieftină în comparație cu nemții, a uitat să completeze doamna.
Raspunde

Lex

Acum 8 luni

Seara buna. Interesata integrare când toată echipa ii formata din acești nație, aceeași ,, școlarizare,, și cam aceleași metehne. În Germania unde sunt cam toate națiile, nu alegem sa lucram decat, tot cu ai noștri... asta făcea și în tara. .... cred ca și clienții sunt majoritatea tot de ai noștri care nu știu legi și nu au educație financiara și una alta... ( ma simt ca tot între noi ne inselam și ne prostim) defapt ma suna un coleg.. probabil din cei 40 d mii de angajați, sa îmi ofere consultanta, pachet de asigurări, sa, mi cumpăr casa sa investesc in hârtii ca știe el cel mai bine ca el ii mutat deja de 3 ani în Germania și sa ii dau date și una alta. Limbajul de cartier, aroganța era cea din ro, impresiile și încrederea peste puterea mea de acceptare, ca asigurări am eu nevoi, ca ma ajuta sa îmi iau casa...rahaturi din partea unor vânzători de vise și hârtii. Era unu de prin Frankfurt...il intreb..știi unde stau, nu contează nu ii scump...te ajut sa iti iei apartament...ii zic mi,am luat casa. Ai nevoie de asigurări gârla ca ii greu, ca rahaturi. Din pacate în loc sa ne ajutam reciproc mai degrabă acceptam sa ne robim între noi și în tari străine. Banii se fac tot pe spatele oamenilor care nu sunt educati financiar și nu stiu de ce au cu adevărat nevoie dar noi le vindem tot iluzii. Pina una alta multă sănătate și putere în tot ceea ce faceți indiferent unde va aflați.
Raspunde

Z

Acum 8 luni

Nicio știre, toți românii care ajung in Germania sunt șefi
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Leonard

Acum 8 luni

Poate în viitorul apropiat această companie germană va prelua clubul FC HERMANNSTADT ! De ce nu ? Să devină acționarul principal . Chiar nu vedeți că această echipă are nevoie de un Sponsor Puternic ? Cât despre succesul acestei femei . Bravo ei ! Felicitări ! Avem n
Raspunde

Székely Lóránt István

Acum 8 luni

Cu regret constat faptul că tot ce este dăunător României este prezentat și mediatizat într-o lumină contrară interesului țării. Se vorbește despre faptul "de a nu te lăsa" dar ei s-au lăsat și au fugit chipurile pentru 4 ani. Romania a investit in ei și când ar trebui să tragă niste foloase după investiție ei dau bir cu fugiții și contribuie la PIB ul celor care nu a investit in ei . A-și mai putea spune multe dar nu cred că folosește la ceva. Doamne ajută toată omenirea dar în deosebi cetățenii României rămași pe meleagurile patriei .
Raspunde

Pușcașu Marin

Acum 8 luni

Nea Fane, lucrăm pentru cine dă banu. Fata nu s-a mulțumit contabilă, a vrut mai mult. Crezi c-avea loc la ZSF?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihaluca

Acum 8 luni

Cunosc ascensiunea, Doamnei Mariana Daina treaptă cu treaptă. Pot spune cu toată sinceritatea ca a ajutat-o în egala măsură pregătirea profesionala făcută în România dar și educația de acasă. Este o autodidacta, dar este o.mare altruista un caracter frumos, corect iubitor de oameni și de dreptate. A ridicat împreună cu ea o echipă de oameni puternici. Și nu din cauza ca sunt mina de lucru ieftină Motivul este ca noi romănii suntem, harnici inteligenți și facem performanța oriunde am fi pe acest colț al planetei. As putea scrie un Roman despre munca și despre altruismul,despre omenia și despre inteligența Doamnei Mariana. Dar ma opresc aici. Pentru mine ea este Mentorul meu,este cea care mia demonstrat ca dacă vrei cu adevărat poți. Vă felicit ca a-ți avut inspirația de a lua un interviu Doamnei Mariana. Ea poate deveni o marca o emblema, pentru mulți tineri din România. Va doresc toate cele bune Cu respect și considerație Gabriela Mihaluca https://gabijobs.de
Raspunde

Sibianul comentator

Acum 8 luni

Doamna Mihaluca, apreciez foarte mult cuvintele de laudă pentru "mentorul" dumneavoastră și sunt convins că tot ceea ce ați spus frumos despre acesta este adevărat, realitatea și rezultatele o confirmă. Vă rog însă, pe dumneavoastră, să vă puneți la punct cu gramatica și ortografia limbii române. Textul înainte de a fi expediat spre publicare, trebuie citit și recitit cu atenție astfel încât, măcar ce ține de noi, să salvăm din această țară (inclusiv o limba română corectă). În rest, felicitări pentru demersul de a o susține pe doamna Mariana Daina!
Raspunde

Leonard

Acum 8 luni

Szekely învață limba română...
Raspunde

Sibianul comentator

Acum 8 luni

Leonard, sunteți puțin nedrept în acest caz :) și vă rog să nu vă supărați pe mine. Eu am apreciat comentariul domnului Székely (i-am dat și "like") și chiar m-am gândit, cu admirație, că un etnic maghiar (cel puțin după nume) gândește pentru și cu gândul la țara sa, România! În cazul dânsului, eventualele mici greșeli nu m-au deranjat. Dar, pe acest subiect am scris și eu un răspuns la un alt comentariu unde nu am fost atât de tolerant. Toate cele bune, tuturor!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anne Carstea

Acum 8 luni

Doamna va doresc tot binele din lume ! Asemene familiei si celor apropopiati !Nu este nevoie sa va necajiti pentru comentariile negative! Fruntea sus si continuati sa fiti aceesi persoana si prin munca si perseverenta sa fiti in fiecare zi varianta dumneavoastra cea mai buna!
Raspunde

Tudor Vladimirescu

Acum 8 luni

Uraaa,ce emotionant!Noi ramanem sa platim in tara pensiile parintilor si bunicilor dvs! Dvs ati ales sa platiti asigurari pt alta tara,alti parinti,alti bunici!Studiile dvs le-a platit tara aceea si parintii aceia???
Raspunde

Stallinger

Acum 8 luni

Sory femeia este foarte aroganta. A uitat de unde a plecat nu o tot ridicați în sus ca nu este capabila sa răspundă la câteva întrebări adresate de conaționali ei. Asta o spun eu din sursa sigura.

Raspunde

MM Scoica

Acum 7 luni

Aroganta e in ADN ul celor din Tilisca, Poiana , etc..n-ai ce sa le faci:)!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus