Sâmbătă,
02.12.2023
Cer Senin
Acum
16°C

Cele mai frumoase rezultate obținute de elevii sibieni la Olimpiadele Naționale. Pentru prima dată avem elev calificat la Balcaniada de Geografie

Cele mai frumoase rezultate obținute de elevii sibieni la Olimpiadele Naționale. Pentru prima dată avem elev calificat la Balcaniada de Geografie

Elevii sibieni se întorc acasă cu rezultate frumoase de la olimpiadele naționale. O parte dintre acestea au fost transmise deja de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Citește și: Fratele geamăn i-a cedat locul și Paul s-a calificat la Balcaniada de Geografie. Este o premieră pentru Sibiu

La Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu, elevii au obținut rezultate deosebite. Astfel, la Olimpiada Națională de Tehnologii - domeniul Industrie alimentară copiii s-au întors acasă cu un premiu I (tehnician analiza produselor alimentare -a XII-a) și două mențiuni (tehnician  industria alimentară - a XII-a și a XI-a). De asemenea, liceul a obținut și prima diplomă la Concursl Național pe meserii - domeniul Turism și alimentație. S-a mai obținut și o mențiune și câte un loc III (Ospătar -chelner, vânzător în unități de alimentație - a XI-a școala profesională).

„Felicitări acestor elevi pentru rezultatele obținute, venite ca o încununare a muncii și eforturilor depuse pe toată perioada de când sunt elevi la liceul nostru (precizez că elevul cu cel mai bun rezultat pe țară la clasa a XII-a a obținut locul III anul trecut, la clasa a XI-a, menținând locul I la clasa a XII-a tot la Sibiu, câștigat anul acesta tot de o elevă de la liceul nostru). De asemenea vreau să felicit personal, dar și în numele consiliului de administrație, pe toate cadrele didactice care i-au pregătit, atât la clasă dar și separat, în multe ore de efort comun și cu dorință comună de a fi cei mai buni. Ne bucură și ne mândrim cu aceste rezultate, în primul rând pentru elevi, ca viitori specialiști în domeniul lor, dar, și pentru că, astfel, contribuie la creșterea prestigiului liceului nostru, nu numai pe plan județean, ci și național”, transmite prof. ing. Marian Solomon, directorul liceului.

Denisa Mădălina Mihălcescu

Tabel centralizator cu rezultatele elevilor participanți la olimpiada disciplinelor din aria ,,Tehnologii”, domeniul - industrie alimentară, faza națională, aprilie 2023

Nr. crt.

Nume prenume

Domeniul/Specializarea

Clasa

Locul obținut

Cadre didactice care au pregătit elevul

1.

Rațiu V. I. George Gabriel

Industrie alimentară/                   Analiza produselor alimentare

 

XII

Premiul I

Aleman Viorica               Codreanu Lavinia                      Popa Cornelia                           Voina Anca

 

2.

Constantinescu N. Denisa Nicoleta

Industrie alimentară/                   Industria alimentară

XII

Mențiune

(la 0,05 de locul 3…)

Butoi Laurențiu                                Mitea Silvia                                     Părăian Mihaela

 

3.

Dragomir C.L. Ana

 

Industrie alimentară/                 Industria alimentară

 

XI

Mențiune

Bicher Daniela                           Iurea Daniela                     Moga  Mădălina

 

 Tabel centralizator cu rezultatele elevilor participanți la concursul pe meserii – calificarea profesională: Ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație, faza națională, aprilie 2023                                                                    

Nr. crt.

Nume prenume

Calificarea profesională

Clasa

Locul obținut

Cadre didactice care au pregătit elevul

1.

Mihălcescu C. Denisa Mădălina

Ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație

XI șc.prof.

Mențiune,

cu același punctaj final ca locul III, cu aceleași note la probele – teorie și practică, departajată după un subiect de la                    proba scrisă!

Bunescu Maria Viorela                      Voina Anca

 

Premieră pentru Sibiu la Olimpiada de Geografie

O premieră pentru Sibiu a fost înregistrată la Olimpiada de Geografie, faza națională, care s-a desfășurat la Pitești. Paul Ioan Țiplic, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu a obținut premiul II și pentru prima dată în istoria orașului băiatul s-a calificat la Balcaniada de Geografie de la Belgrad. Este pentru prima dată când Sibiul are un copil care reprezintă România la această competiție, fiind în lotul național de juniori. A fost pregătit de profesoara Ana Marinescu.

Olimpicii la Geografie

La aceeași olimpiadă Ovidiu Ștefan Pop, elev în clasa a IX-a, la Liceul Teoretic „Axente Sever”  din Mediaș a obținut mențiune. A fost pregătit de prof. Ioana Maria Hudea.

Premiul special al Societății de Geografie din România a fost obținut de Iulia Alexandra Călugăru, elevă în clasa a XII-a, la Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș. Fata a fost pregătită de prof. Ioan Corbea Pop. „Aceste rezultate sunt rodul muncii și dăruirii elevilor și cadrelor didactice pentru această disciplină dorită de elevi și la examenul de Bacalaureat”, transmite prof. Constantin Dincă, inspector școlar al ISJ Sibiu și membru în Comisia Națională a Olimpiadei de Geografie.

La Olimpiada Națională de Istorie care s-a desfășurat la Râmnicu Vâlcea, Tudor Eugen Popa elev în clasa a X-a, la Colegiul Național „Octavian Goga„ din Sibiu a obținut mențiune. A fost pregătit de prof. Luca Georgeta.

Lotul de Olimpici la Istorie

Elevul Darius Andrei Luca de la Colegiul Național „Octavian Goga”, a obținut și el o mențiune. A fost pregătit de profesorul Dorin Florea. De asemenea, Andrei Dunăreanu din clasa a XI-a de la Colegiul Național Samuel von Brukenthal a obținut premiul special acordat de ULBS. El a fost pregătit de Ionuț Popa. 

La Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru gimnaziu, care s-a desfășurat la Arad, în perioada 10-13 aprilie 2023, cei patru elevi care au reprezentat județul Sibiu, sunt de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”. Toți au obținut distincții: la clasa a V-a, Maria Eliza Suciu, coordonată de prof. Daniela Lorinczi, a obținut Mențiune MEN, la clasa a VI-a, Mădălina Țimonea, coordonată de prof. Anamaria Coroian, a obținut Mențiune MEN, la clasa a VII-a, Cristian Andrei Băilă, coordonat de Daniela Lorinczi a fost distins cu Premiul Special, iar la clasa a VIII-a, Alexia Ciobănuc, coordonată de prof. Marcela Ciobănuc, a obținut Mențiune MEN.

La Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, Vocală și Studii teoretice, clasele IX-XII, desfășurată anul acesta la Alba Iulia, elevii Liceului de Artă Sibiu au obținut premiul I – Marius Pîrvu – canto. Băiatul a fost coordonat de prof. Crina Popovici. Premiul II a fost obținut de Bogdan Păculea – clarinet, fiind coordonat de prof. Andrei Crăciun și premiul III, Luana Prodea – canto, coordonată de asemenea de prof. Crina Popovici. 

„Felicitări pentru aceste rezultate deosebite” a transmis directorul Liceului de Artă, prof. dr. Luminița Avrigean.

La Olimpiada Națională de Engleză, Anamaria Diana Mărginean, elevă în clasa a IX- a la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu, a obținut premiul II la secțiunea A și a fost coordonată de Anca Maria Suciu, Cătălina Georgescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu a obținut mențiune la secțiunea B și a fost coordonată de profesoarele Laura Brie și Alexandra Bega, iar Adrian Florin Moroi, elev în ultimul an la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu, a obținut, de asemenea, o mențiune la secțiunea B. Băiatul a fost coordonat de prof. Lavinia Radu.

La Olimpiada Națională de Franceză, Matei Rociu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu s-a întors la Sibiu cu mențiune. Băiatul a fost coordonat de prof. Alexandra Budian.

Maria Leonor Nicolăescu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu a obținut premiul I la Olimpida Națională de Limbi Moderne - limba spaniolă, care s-a desfășurat la Cluj-Napoca. Fata a fost pregătită de profesoara de spaniolă Andreea Lăzăriciu.

Maria Leonor Nicolăescu

Toți acești copii ai școlilor din Sibiu merită toate felicitările pentru eforturile și munca depusă. Totodată, merite au și profesorii care îi pregătesc și apropiații care îi sprijină.

După Paști continuă seria olimpiadelor naționale și implict a rezultatelor. De asemenea, vă reamintim că Sibiul este gazdă pentru Olimpiada Națională la Limba Română. 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus