Miercuri,
12.06.2024
Ploi Scurte
Acum
21°C

Patru sfaturi pentru un Paște Fericit

Patru sfaturi pentru un Paște Fericit

Știu că urmează o perioada plină de tenații culinare. E Sărbătoare și mesele sunt pline. Avem o sumedenie de preparate pregătite și dichisite pentru cele mai variate gusturi.

Șiu că și cele mai disciplinate persoane cad pradă tentațiilor zilele acestea.

De fapt aceste zile se rezumă la bucuria de a împărtăși momente minunate alături de cei dragi.

A fost o perioada de post destul de îndeluganta.  Perioada în care probabil nu ai consumat carne și nici alte produse de origine animală…tocmai de aceea insist să începi să mănânci cumpătat și cu înțelepciune.

Sinceră să fiu cea mai mare poftă a mea în aceste zile de sarbătoare e telemeaua de vacă proaspătă și …cozonacul.

Oarecum e firesc să poftim la aceste alimente.

Hai să vedem cum poți proceda astfel încât să treci cu bine această perioadă de exces alimentar. 

1.       În zilele acestea îmi e imposibil să îți vorbesc despre cumpătare, însă pot să îți spun să te străduiești să nu amesteci toate felurile de mâncare la aceeași masă. Bucură-te de carne, de ouă, de dulciuri dar ține puțină distanță între ele. Lasă să treacă 1-2 ore de la masă până să servești desertul.

2.       Mestecă foarte bine mâncarea. O digestie bună începe în gură. Dacă doreșți să eviți balonarea și starea de disconfort digestiv concentrează-te și mestecă foarte bine fiecare îmbucătura.

 Știu că ești într-o continuă grabă și abia găsești 15 minute să mănânci ceva..însă acum e Sărbătoare! Ai tot timpul din lume, poți să stai în tihnă… să te bucuri de momente…alături de cei dragi… de gusturi…

3.       Evita ecranele! Asta nu am spus-o până acum. Mă doare inima în mine când la mesele în familie fiecare e pe treaba lui pe telefon, ba unul la televizor sau altul vorbește cu nu știu cine pe alt telefon. Haideți să ne conectăm… măcar acum de Paște să lăsăm telefoanele, să lăsăm tot ce ne distrage atenția și să ne bucurăm de momentele astea frumoase alături de cei dragi.

       Știu că pot apărea discuții aprinse la masă, în contradictoriu, însă …caută tu pacea nu dreptatea. Caută să aduci bucuria celor din jur. Știu că sunt poate mulți copiii în jurul tău, care probabil nu se comportă așa cum te așteptai, însă acum, în zi de sărbătoare permite-ți să fii mai îngăduitor. Așa că relaxează-te… pune pe pauză toată viață ta agitată.

4.       Bea multă apă și evită consumul de băuturi alcoolice.

Așa cum te hidratezi de obicei… hidratează-te și în aceste zile cu multă apă… dar, atenție, nu bea apă cu 30 minute înainte și 30 minute după masă… tocmai pentru a lasă digestia să se desfășoare în parametri optimi.

Am menționat și despre alcool, pe care unele persoane îl consumă în exces în aceste zile. Ce poți face? Poți să te gândești ce îți oferă un pahar de alcool, ce sentimente îți trezește?

Ce poți face altceva decât să consumi alcool să trezești acele sentimente?

Îți doresc un Paște liniștit și fără disconfort digestiv.

Dacă ai întrebări specifice despre masa de Paște sau cum poți evita situațiile digestive neplăcute în această perioada, lasă-mi un comentariu mai jos.

Paște Binecuvântat! 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Corina Macrea

de Corina Macrea

Health Coach

0741313451

corinamacrea.ro

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus