Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Războiul înghețatei: Primăria oferă 3 locații pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Cei interesați se pot programa de luni, 15 mai, de la ora 9

Războiul înghețatei: Primăria oferă 3 locații pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Cei interesați se pot programa de luni, 15 mai, de la ora 9

Primarul Astrid Fodor propune pentru ședința de consiliu local din 28 aprilie un proiect de hotărâre prin care  scoate la închiriere alte trei spații pentru comercianții doritori să vândă înghețată, popcorn, porumb fiert sau vată pe zahăr pe băț pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

Astfel, primarul își respectă promisiunea făcută ședința CL Sibiu din 29 martie, atunci când le-a promis comercianților nemulțumiți de modul în care administrația locală că va scoate la închiriere spațiile rămase neocupate.

În cadrul ședinței de consiliu local de luna trecută, unul din comercianții din zona centrală, Lucian Vasile Costea, a luat cuvântul și a vorbit despre problemele întâmpinate în închirierea unui spațiu pe Nicolae Bălcescu, sub noul normativ.

El a propus, pentru ca toți comercianții să aibă aceeași șansă, să se reia procedura de atribuire a spațiilor ori pentru toată lumea, ori pentru spațiile rămase libere.

E de menționat faptul că aceste spații sunt în continuare libere pentru că cei care s-au înscris pentru a le prelua nu au avut actele valide, ei reclamând faptul că nu au putut obține autorizații de la mai multe instituții în doar 7 zile, atâtea câte au avut la dispoziție.

Citește și: 

Actualizare Războiul înghețatei 2. S-ar putea relua procedura de atribuire a unor locații. Fodor: ”Varianta ar fi să facem reluarea procedurii”

”Vin cu două probleme de soluționare ale acestei probleme în care mă aflu eu și colegii mei comercianți

Prima ar fi să se reia întreaga procedură de atribuire a locațiilor într-un termen rezonabil pentru toată lumea, să-și perfecționeze documentele. În acest caz, nu mai pot exista suspiciuni de favorizare a unor comercianți.

Varianta doi ar fi să se reia parțial, ținând cont că au rămas neocupate două locații de înghețată și o locație de porumb, și că obligația Primăriei Sibiu este de a pune în aplicare hotărârile HCL în totalitatea elementelor stabilite în această hotărâre.

Având în vedere că aparatul primăriei a dus doar parțial la îndeplinire prevederile hotărârii de consiliu local și au fost ocupate 4 din cele 6 locații de înghețată una din cele două locații de porumb, vă rog respectuos să reluați procedura de atribuire a spațiilor respective, așa cum este prevăzută în regulament. În caz contrar, înțelegem că nu se dorește continuarea procedurii și astfel se creează de prejudiciu în consiliul local de aproximativ de 50 de mii de lei”, a spus Costea în fața consilierilor.

Astrid Fodor i-a răspuns, spunându-i că a avut discuții în acest sens cu Lucian Dumitru Vizantie, directorul Serviciului public de administrarea domeniului public și privat (SPADPP) din cadrul Primăriei Sibiu.

”Varianta ar fi să facem reluarea procedurii. Dar e o discuție pe care am avut-o cu domnul Vizantie de câteva zile. Cu domnul secretar încă nu am apucat să vorbesc”, a spus telegrafic Astrid Fodor. Ulterior s-a înțeles că s-a referit doar la spațiile care au rămas neocupate.

Prin proiectul de hotărâre se propune ca ”prin excepție, pentru anul 2023, pentru cele trei localii (două locații pentru comercializare înghețată și o locație pentru comercializare popcorn, vată de zahăr și porumb fiert) rămase disponibile pentru desfăşurarea activităţii de de comerţ stradal alimentar pe domeniul public sau privat al Municipiului Sibiu pe strada Nicolae Bălcescu, se stabileşte o nouă perioadă de programări online şi de depunere a cererilor, astfel:

  1. a) Programările online se pot realiza în perioada: luni 15.05.2023 (de la ora 09:00) -vineri 19.05.2023 (până la ora 24:00)
  2. b) Perioadă depunere a cererilor la ghişeul nr.2 de la sediul S.P.A.D.P.P Sibiu, conform programărilor: luni 22.05.2023-vineri 26.05.2023 (5 zile lucrătoare).

Neprezentarea la ghişeu la data şi ora rezervată de solicitant, în calendarul aplicaţiei online, duce la anularea programării şi implicit a posibilităţii de depunere a cererii. Amplasarea standurilor se va face din data de 01.06.2023”, se precizează în hotărâre.

Citește și:

„Războiul înghețatei: Sistemul prin care se închiriază spațiile din zona centrală e acuzat că favorizează firma familiei viceprimarului Bokor. Primăria: ”Această aplicație elimină orice suspiciune” 

Afacerea familiei viceprimarului Bokor

Mai mulți comercianți care vând diferite produse pe perioada verii în centrul Sibiului au acuzat administrația locală că favorizează firma familiei viceprimarului Bokor. Aceștia au solicitat demisia viceprimarului, precum și anularea hotărârii de consiliu local prin care s-a refăcut sistemul prin care se închiriază aceste spații.

Soțul viceprimarului Bokor era acuzat că vinde înghețată pe centru prin interpuși, că dirijează licitațiile de acest profil organizate de Primăria Sibiu și că viceprimarul Bokor se află în conflict de interese atât timp cât are ca atribuții Serviciul public de administrare a domeniului public și privat, exact cel care se ocupă de licitațiile prin care se închiriază domeniile publice, unde soțul său are un contract.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Doru

Acum 1 an

Era bine daca afla si Primaria Sibiu despre o noua metoda de desemnare a unor castigatori,care ar elimina orice indoiala. Metoda se numeste licitatie. Sau poate au aflat,dar se gandesc ca la o licitatie nu ar castiga cine trebuie?!
Raspunde

Mihai Tanase

Acum 1 an

"Primăria oferă 3 locații pe Bulevardul Nicolae Bălcescu." Super, asta da initiative, primaria ofera chirii !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus