Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Știrile zilei - 24 aprilie. Noua piață Cibin, gândită după normative din 1997 * Urs pe strada principală a unei comune * Nou sistem de supraveghere la Aeroport

Știrile zilei - 24 aprilie. Noua piață Cibin, gândită după normative din 1997 * Urs pe strada principală a unei comune * Nou sistem de supraveghere la Aeroport

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Viitoarea nouă piață / parcare Cibin, gândită după normative vechi de un sfert de veac

Deoarece concursul a fost lansat cu o zi înainte de intrarea în vigoare a noului normativ privind parcajele, viitoarea clădire care va adăposti la parter piața agroalimentară Cibin, iar la etaje - locuri de parcare, va fi proiectată după vechiul normativ. Unul adoptat în 1997. Este răspunsul dat la una din întrebările pe care birourile de arhitectură le-au transmis în cadrul concursului lansat pentru schimbarea la față a arealului pieței Cibin. Detalii aici.

Primăria a atribuit contractul pentru proiectarea unei noi parcări în Sibiu

Primăria Sibiu a atribuit zilele trecute, prin încredințare directă, un contract în valoare de aproximativ 17.800 de euro, pentru proiectarea unei noi parcări în municipiul Sibiu, pe strada Săcel. Detalii aici.

Un urs s-a plimbat azi-noapte pe strada principală dintr-o comună sibiană

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu anunță transmiterea unui mesaj de tip RO-ALERT după ce un urs a fost observat noaptea trecută pe strada Principală din comuna Porumbacu de Sus. Evenimentul a avut loc în jurul orei 02:00 azi-noapte. Detalii aici.

18 blocuri vor fi reabilitate energetic. Zero costuri pentru proprietari

Aproape nouă milioane de euro este valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare termică a 18 blocuri din municipiul Sibiu. Fondurile sunt atrase de administrația locală din Programul național de redresare și reziliență, ale cărui reguli prevăd că proprietarii acestora nu trebuie să contribuie cu nimic. Detalii aici.

Licitație pentru un nou sistem de supraveghere la Aeroport

Administrația Aeroportului din Sibiu vrea să modernizeze sistemul de supraveghere pentru a detecta mai bine intruziunile în perimetrul locației. Instituția a lansat licitația publică privind achiziționarea componentelor, respectiv a serviciilor și lucrărilor asociate pentru îndeplinirea obiectivului „Modernizarea sistemului de supraveghere video / detecție perimetral al Aeroportului Internațional Sibiu RA”. Detalii aici.

Film inspirat din povestea tigrului care a evadat de la Zoo, cu Alex Velea printre actori

Povestea tigrului care în 2011 a evadat de la Zoo Sibiu, câteva ore mai târziu fiind împușcat în Pădurea Dumbrava, a inspirat un film care va avea avanpremiera în orașul nostru. Evenimentul va avea loc în cadrul ESTE FILM Festival, programat între 10 și 14 mai la Sibiu cu o selecție de filme europene apreciate internațional, cu o competiție de scurtmetraje, dar și cu filme românești lansate în premieră națională sau locală. Detalii aici.

Cele mai scumpe evenimente culturale ale Sibiului

Primăria Sibiu a publicat lista cu proiecte de pe Agenda Culturală a mun. Sibiu pentru anul 2023, care au fost admise pentru finanțare. În următoarele 3 zile urmează depunerea eventualelor contestații, după care municipalitatea va anunța lista finală, respectiv sumele alocate fiecărui eveniment. Detalii aici.

Prieteni din copilărie, doi tineri din Ucraina joacă fotbal la FC Inter Sibiu

Au plecat din calea războiului și au ajuns într-un loc în care au avut posibilitatea să-și urmeze pasiunea pe care ambii o împărtășesc, fotbalul. Prieteni din copilărie, Alchynskyi Maksym și Maistrenko Yevhenii și-au părăsit țara natală și au venit la Sibiu, oraș care le-a devenit a doua casă. Familia unuia a devenit și a celuilalt, iar în prezent cei doi băieți fac parte din echipa FC Inter Sibiu. Detalii aici.

Șofer filmat când întoarce pe autostradă, amendat cu 1.305 lei

Șoferul unui autoturism Seat, înmatriculat în județul Alba, a fost filmat și reclamat la poliție după ce a întors pe autostradă, în județul Sibiu. Imaginile arată cum șoferul încetinește, se asigură și întoarce în ciuda faptului că se află pe autostradă, iar din față vin mașini cu viteză mare. Detalii aici.

Daria, o fetiță de 12 ani care nu a mers niciodată, are nevoie de sprijinul sibienilor

Asociația „Salvează o inimă” face apel la sibieni pentru strângerea de bani pentru o fetiță de 12 ani din Rășinari care nu a mers niciodată. Daria Bratu s-a născut cu cu probleme grave de sănătate, de la cifoscolioză toraco-lombară severă, la rinichi disfuncționali ori strabism. În aceste momente, micuța are nevoie de 30.000 de euro necesari unei intervenții chirurgicale care să o ajute să respire. Detalii aici.

Euforie după calificarea în semifinale

CSU Sibiu a realizat o minune aseară, în deplasarea de la Voluntari. Fără Blumbergs, cel mai bun jucător al echipei, cu Pratt recuperat în ultimele ore înaintea partidei și lipsiți de aportul lui Rareș Uță, accidentat în ultimele minute ale meciului, sibienii au reușit să învingă, când nimeni nu le-ar fi acordat nicio șansă. Detalii aici. Președintele CS Municipal Oradea, Șerban Sere, susține că nu se bucură că Sibiul a eliminat CSO Voluntari, în sferturile play-off-ului Ligii Naționale de baschet masculin și consideră că sibienii au avut un mare avantaj în fața ilfovenilor: suporterii. Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus