Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
22°C

Program FITS, sâmbătă: concert Alternosfera, paradă ecvestră pe Nicolae Bălcescu, statui vivante în parcul Cetății

Program FITS, sâmbătă: concert Alternosfera, paradă ecvestră pe Nicolae Bălcescu, statui vivante în parcul Cetății

A doua zi de FITS aduce o mare varietate de spectacole la care putem participa. Pe Nicolae Bălcescu avem parte de o paradă ecvestră, statuile vivante fac spectacol în parcul Cetății, iar Alternosfera va concerta în Piața Mare. 

De dimineață, la ora 11, Teatrul și Lumea Copiilor ajunge în SubArini. „Teatrul și lumea copilăriei” un proiect de mare succes în cadrul FITS. Parcul SubArini a fost lumea de poveste în care publicul a parcurs un traseu inițiatic alături de personajele din poveștile românilor. În ultimii 23 de ani povestea și jocul de-a teatrul au adus bucuria zâmbetului de copil în umbra copacilor seculari din Sub Arini.

Citește și: Dronele au scos din nou oamenii în stradă. Spectacol pe cerul Sibiului în deschiderea FITS

A început FITS. Mii de spectatori s-au adunat în Piața Mare să vadă „codul roșu de acrobații”

„Anul acesta vă invităm pe cei mici dar și pe cei mari să pornim pe drumul miraculos al basmelor și anume cele mai frumoase momente din proiectele: „Răi da Buni”, „Poveștile Lumilor apuse”, „Cetatea poveștilor”, „Jocul de-a teatrul” și alte surprize”, se arată în descrierea evenimentului.

La ora 12: 45, Miracolul Străzii ajunge pe Pietonala Nicolae Bălcescu. „Din adâncurile pădurii, două creaturi se arată pentru a se juca cu simțurile noastre, pentru a ne explora lumea și pentru a se lăsa descoperite de noi. În „Wonderwalks”, aceste creaturi mistice vor face să zboare milioane de bule de săpun și le vor da strălucire în fața ochilor noștri, lăsând în urma lor o ploaie de emoții evocatoare”, arată prezentarea spectacolului de circ.

De la ora 16, la Fabrica de Cultură, puteți asista la Miracolul flamenco, un spectacol Estévez/Paños y Compañía, iar de la ora 18, în Sala Mare a TNRS va avea loc spectacolul „Ora în care nu știam nimic unii de alții”.

Suntem într-o piață publică undeva în România. Poate în Sibiu, poate într-un alt oraș, sau poate în toate orașele din țara în același timp. Suntem în 2023. Stăm pe o bancă și privim atent: ce vedem? Urmărind scenariul scris de Peter Handke, creatorii spectacolului aduc împreună o mașinuță teleghidată, politicieni și pensionari, figuri biblice și figuri politice, tineri dezinvolți și lucrători de la salubritate, afaceriști, circari. De la un minut la altul se compune în fața spectatorului un tablou de o densitate copleșitoare. 200 de personaje ne relevă noi forme de a vedea cotidianul. În final, ora în care n-am știut unii de alții, devine ora în care ne-am cunoscut mai bine”, arată descrierea evenimentului.

La ora 19 și ora 21, publicul festivalier poate asista pe Nicolae Bălcescu la Parada ecvestră, un spectacol semnat Paris Bénarès (Franța) care prezintă întâlnirea dintre om și animal, dintre trup și obiect, grație și mecanism.

„Precum Micul Prinț și vulpea, un dansator stă față în față cu Calul, o marionetă de trei metri, și încearcă să se îmblânzească unul pe altul. Însă pentru a crea legături, durează.

Cei doi se întâlnesc, au grijă unul de celălalt, se întorc, se îngrozesc unul pe altul, schițează câteva mișcări de dans, fug unul de altul pentru a se regăsi mai bine. Oare vor reuși să se împrietenească?”, este prezentarea spectacolului.

15 minute mai târziu, la ora 19:15, în Parcul Cetății ne așteaptă Muzeul statuilor Shakespeare. Aşezate în spaţiu ca într-un adevărat muzeu al statuilor de ceară, personajele shakespeareene se dezlănţuie îndată ce primul gong sparge nemişcarea. Romeo şi Julieta decid că nu există nimic mai important în lume în afară de a fi împreună.

La ora 20 visele colorate vin în Piața Habermann sub forma unui spectacol de circ. „Icaro este un visător, un romantic desăvârșit care, prin simplitatea magică a baloanelor de săpun, ne va purta în lumea sa colorată. Acesta ne va încânta și ne va surprinde cu un spectacol distractiv cu peste o mie de bule. Bule uriașe, de foc, de fum, toate acestea stau la baza unui spectacol care va rămâne în amintirile tuturor”.

Circul continuă în Piața Habermann și de la ora 21:45 atunci când suntem invitați la spectacolul „Împreună”.

„Priviri, atingeri, ritmuri. „Împreună” este un spectacol de circ contemporan care se îmbină cu o muzică live rafinată. Cinci acrobați și un muzician explorează urcușurile și coborâșurile împreună.

Un cablu roșu se strecoară în piesă, uneori încurcând și creând haos, alteori unificând grupul. Spectacolul este plin de surprize, ne poartă prin lumi diferite, abordând teme precum vulnerabilitatea, încrederea, blândețea și ludicul”.

În încheierea zilei de sâmbătă trupa Alternosfera va concerta în Piața Mare, la ora 22:30.

Programul complet poate fi regăsit mai jos sau aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus