Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
25°C

Știrile weekend-ului: Prima lansare AUR la Sibiu, a început FITS, terasele care acopereau intrarea magazinului din Piața Mare au fost retrase, actor nemulțumit de călătoria cu trenul până la Sibiu

Știrile weekend-ului: Prima lansare AUR la Sibiu, a început FITS, terasele care acopereau intrarea magazinului din Piața Mare au fost retrase, actor nemulțumit de călătoria cu trenul până la Sibiu

Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a știrilor din ultimul weekend din luna iunie:

Prima lansare AUR la Sibiu

În prezența candidatului la președinția României din partea celui mai mare partid de opoziție, câteva sute de sibieni și locuitori din zonă au participat la prima conferință organizată de AUR la Sibiu. Pentru prezentarea promisiunilor electorale.

Detalii aici.

Terasele care acopereau intrarea magazinului din Piața Mare au fost retrase 

La finalul lunii mai Dorina Stanciu, o comerciantă din Piața Mare, își spunea nemulțumirile către primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, în ședința de Consiliul Local. Mai exact, intrarea în magazinul pe care îl închiriază era acoperită de mesele și umbrelele teraselor din apropiere. Nemulțumirile femeii au fost rezolvate la începutul lunii iunie, atunci când terasele care îi acopereau intrarea în magazin au eliberat domeniul public.

Detalii aici.

Cronică de restaurant

În prima seară în care mai toate terasele din Piața Mică își măreau numărul de mese așteptând valurile de mușterii aduse de a 30-a ediție a Festivalului de teatru, ne-am așezat la Union. Sunt aproape șapte ani de când n-am mai mâncat la restaurantul al cărui nume din vremea comuniștilor dăinuie.

Detalii despre experiența de la Union aici

Cum a arătat primul weekend de FITS

Festivalul Internațional de Teatru a început în acest final de săptămână la Sibiu. Detalii despre spectacolul cu drone din deschiderea FITS găsiți aici.

Astrid Fodor: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a schimbat modul în care se face și se simte cultura în Sibiu

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a declarat în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în Catedrala Evanghelică din Sibiu, că Festivalul Internațional de Teatru a schimbat modul în care se simte cultura în Sibiu și că mare parte din merite îi aparțin lui Constantin Chiriac, președintele Festivalului.

Detalii aici.

Marian Adochiței, unul dintre actorii celui mai bun spectacol UNITER 2023, experiență neplăcută cu trenul în drum spre FITS 

Marian Adochiței, un actor din Constanța, a trecut printr-o experiență neplăcută cu CFR-ul. Actorul care trebuia să ajungă la Sibiu, la Festivalul Internațional de Teatru, cu cel mai bun spectacol UNITER 2023, Seaside Stories, a pornit înspre orașul nostru, sâmbătă, 24 iunie, la ora 14, cu trenul IR 1926. În vagonul de clasa I, unde actorul își luase bilet erau aproape 50 de grade, aerul condiționat nu funcționa, iar geamurile nu se deschideau, ci doar se rabatau.

Detalii aici.

O singură mașină abandonată pe domeniul public găsită de Primăria Sibiu

O singură mașină abandonată pe domeniul public apare pe lista publicată zilele trecute de primăria Sibiu pe site-ul instituției. Mașina, un Volkswagen-ul Golf de culoare neagră, este localizat pe strada Moara de Scoarță, la nr. 15, vis-a-vis de intersecția cu str. Decebal. Autovehiculul nu are numere de înmatriculare, fiind identificat doar după seria de șasiu: WVWZZZ1KZ4P072583.

Detalii aici.

Muzeul Astra vrea să adauge taxe pentru organizatorii de evenimente. „Biletele încă nu se scumpesc” 

Muzeul Astra propune adăugarea unor taxe suplimentare pentru cei care utilizează serviciile complexului muzeal. Propunerea urmează să fie aprobată în ședința de Consiliu Județean care va avea loc săptămâna viitoare.

Detalii aici.   

Vremea săptămâna viitoare

Săptămâna viitoare temperaturile maxime vor ajunge la 28 de grade la Sibiu, arată meteorologii sibieni. Începând de miercuri însă se anunță o răcire a vremii, iar ploile vor fi și ele nelipsite.

Detalii aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus