Șase terenuri din Gușterița sunt preluate de Consiliul Județean Sibiu din administrarea statului pentru a asigura un serviciu public pentru protecția animalelor aflate în pericol.
La ultima ședință a CJ Sibiu, consilierii județeni au adoptat o hotărâre prin care a fost aprobată cererea Consiliului Județean Sibiu pentru trecerea a șase imobile din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului de Interne - Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu în domeniul public al Județului Sibiu. Conform textului hotărârii, imobilele se declară bunuri de uz și interes public județean și vor fi destinate asigurării serviciilor publice de adăpostire a animalelor aflate în pericol.
Cele șase terenuri au o suprafață totală de aproape 60.000 mp și se află pe strada Răchitei.
În raportul de specialitate, întocmit de Direcția tehnică a CJ Sibiu, se menționează că necesitatea proiectului este sugerată de Legea privind protecția animalelor, care prevede că, pe amplasamentul destinat serviciului de adăpostire a animalelor aflate în pericol se vor construi diverse tipuri de spații de adăpostire și ținând cont de faptul că, deținătorii animalelor au obligația de a asigura nu numai un adăpost corespunzător, hrană și apă, asistență medicală și îngrijire, ci și posibilitatea de mișcare pentru animalele plasate în adăpost.
Decizia este salutată de șeful Poliției Animalelor. „În momentul în care s-a reactualizat Legea privind protecția animalelor, Consiliul județean e obligat să asigure cu caracter continuu și permanent servicii publice de adăpostire a animalelor ce fac obiect al ordinului de plasare în adăpost. Deoarece nu existau aceste servicii, noi puteam să le încredințăm cu titlul gratuit unei fundații. Dar acest lucru era benevol. Dacă nu voia, trebuia să ne rugăm de oameni să aibă grijă de animal.
E o decizia foarte importantă. Din ce știu, la CJ au mai fost vreo două-trei licitații de achiziționare a acestor servicii de cazare și plasare a animalelor în stare de pericol, dar nu s-a prezentat nimeni. De aceea, CJ Sibiu a luat hotărârea de a face aceste servicii în regie proprie. Practic, noi tot ce avem, pisici, câini, vaci, cai, chiar și acum avem un cal plasat unei organizații, le vom putea plasa în adăpostul respectiv”, ne-a spus comisarul-șef Daniel Cernucan, șeful Poliției Animalelor Sibiu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 1501
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Didulescu
Acum 1 oră
Rob
Acum 1 oră
Gicu
Acum 1 oră
Didulescu
Acum 1 oră
Imbecilitati marca CJ Sibiu !