Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
22°C

Sistemul Sibiu Bike City se extinde cu opt stații și 100 de biciclete. Inclusiv în Zona Industrială Vest

Sistemul Sibiu Bike City se extinde cu opt stații și 100 de biciclete. Inclusiv în Zona Industrială Vest

Municipalitatea sibiană vrea să extindă sistemul de închiriere a bicicletelor prin punerea în funcțiune a opt noi stații, care să aibă 100 de stații de andocare, respectiv 100 de biciclete. Noutatea este extinderea sistemului în zona de vest a orașului

„Înscriindu-se în trendul european privind dezvoltarea mobilității urbane și în considerarea rezultatelor înregistrate de la lansarea sistemului și până în prezent, municipiul Sibiu își dorește extinderea sistemului de închiriere în regim self-service implementat în cursul anului 2022”, descrie Primăria contextul în care a decis că vrea să contribuie în continuare la popularizarea deplasării prin oraș cu bicicleta.

În prezent, potrivit datelor Primăriei, sistemul Sibiu Bike City este compus din 49 de stații de închiriere biciclete în regim self-service, 540 de biciclete mecanice, 12 triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități, precum și infrastructura integrată de hardware și software de gestiune și comunicații.

Extinderea proiectului prevede amenajarea altor opt stații de închiriere, prevăzute cu un număr de opt terminale inteligente și independente de închiriere în regim self-service, concomitent cu achiziția unui număr de 100 de stații de andocare, respectiv 100 biciclete mecanice inteligente.

În documentația de licitație nu se precizează locațiile exactă, dar administratorul public al municipiului orașului, Ioana Leca, ne-a spus că municipalitatea vrea să extindă sistemul și în Zona Industrială Vest.

„Noi vrem să extindem sistemul și în Zona Industrială Vest, pe străzile reabilitate și cadastrate, pentru că este una din condiții. În perioada următoare va fi stabilită lista finală a locațiilor. Dar vă putem spune că ele vizează zonele cele mai căutate, dar și cele în care nu sunt acum stații de biciclete. Spre exemplu, în zona de vest vor fi cel puțin două stații - avem cereri multe de acolo. Zonele cele mai utilizate sunt cele ale Stadionului și ale Parcului Sub Arini - acolo avem o rată de utilizare a lor foarte înaltă și cererea este foarte mare. De asemenea, zona Mihai Viteazu și zona Ștrandului are o cerere ridicată”, ne-a explicat Ioana Leca.

Specificațiile din caietul de sarcini prevăd că firma contractată va avea obligația de a asigura compatibilitatea și integrarea tuturor echipamentelor furnizate în sistemul deja operațional și funcțional „atât din punct de vedere hardware (estetic și funcțional) cât și din punct de vedere software”.

De asemenea, toate echipamentele vor trebui să aibă o garanție de 5 ani de la recepția și punerea în funcțiune a lor.

Citește și: O săptămână prin Sibiu doar cu bicicletele Primăriei. Șase lucruri bune și mai puțin bune

Licitația este programată să aibă loc pe data de 20 iulie 2023, iar termenele contractului vor fi următoarele: maxim 45 de zile de la semnarea contractului pentru furnizarea echipamentelor, dar nu mai târziu de 15 octombrie și maxim 60 de zile pentru instalare și montajul acestora, dar nu mai târziu de 1 noiembrie.

Citește și: Băncile din Canada au pus probleme închirierii bicicletelor Primăriei din Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1511

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus