Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

O banală greşeală de scriere a dus la redirecţionarea către Mali a milioane de e-mailuri adresate angajaţilor Pentagonului

O banală greşeală de scriere a dus la redirecţionarea către Mali a milioane de e-mailuri adresate angajaţilor Pentagonului

O banală greşeală de scriere a făcut ca, în ultimii ani, milioane de e-mailuri care aveau ca destinatari angajaţi ai Pentagonului să fie trimise către conturi din Mali, a anunţat luni Departamentul Apărării din SUA, transmite EFE, citată de Agerpres.

Eroarea s-a produs atunci când e-mailurile destinate conturilor .mil, adresa conturilor militare americane, au fost trimise către conturi .ml din Mali, ţară aliată politic şi militar cu Rusia.

Pentagonul a transmis luni într-o declaraţie că este la curent cu ceea ce s-a întâmplat şi că ia "în serios" toate dezvăluirile neautorizate de informaţii de securitate naţională sau neclasificate.

În aceeaşi notă, Pentagonul a adăugat că a introdus politici, instruire şi controale tehnice pentru a garanta că e-mailurile din domeniul .mil nu mai ajung la domenii incorecte.

"Deşi nu este posibilă implementarea controalelor tehnice care să împiedice utilizarea de către angajaţi a conturilor de e-mail personale pentru a-şi desfăşura activităţile guvernamentale, Departamentul continuă să ofere instruire şi îndrumare personalului", se mai menţionează în nota Pentagonului.

Purtătorul de cuvânt adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, a precizat într-o conferinţă de presă că niciunul dintre e-mailurile care au ajuns la aceste conturi din Mali nu a plecat dintr-un cont oficial al armatei SUA.

Dacă un e-mail este trimis, în urma unei greşeli de scriere, către un cont cu terminaţia .ml în loc de .mil, acel mesaj este returnat, a menţionat Singh.

"Niciunul dintre e-mailurile despre care am informat nu provine dintr-un cont al Departamentului Apărării", a insistat purtătorul de cuvânt adjunct, adăugând că personalul Departamentului Apărării este "întotdeauna" îndemnat să nu-şi folosească conturile personale pentru corespondenţa oficială.

Potrivit CNN, unul dintre aceste mesaje conţinea numerele camerelor în care urmau să se cazeze şeful de stat major al armatei, generalul James McConville, şi anturajul său într-o deplasare pe care au făcut-o în Indonezia în luna mai.

foto pixabay

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus