Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
11°C

Păstrăvăria Tatu Sadu a amenajat unul dintre cele mai căutate izvoare cu apă de băut din județ: ”Când am cumpărat de la executor parcela cu izvorul primul gând a fost că locul merită mai mult”

Păstrăvăria Tatu Sadu a amenajat unul dintre cele mai căutate izvoare cu apă de băut din județ: ”Când am cumpărat de la executor parcela cu izvorul primul gând a fost că locul merită mai mult”

Sutele de sibieni și turiști care se opresc să bea apă de la izvorul natural aflat între localitățile Sadu și Râul Sadului au ocazia acum să parcheze mașinile în condiții decente și să se bucure de apa curată într-un mediu civilizat. În curând aici urmează să se deschidă și un magazin cu produse tradiționale.

Zona izvorului și parcarea au fost amenajate zilele trecute de reprezentanții Păstrăvăriei Tatu Sadu într-un gest de ”recunoștință pentru apa curată și bună care ne este oferită de natură”.

”Amenajarea acestui izvor este tributul nostru de recunoștință pentru apa curată și bună care ne este oferită.  Este un simbol al aprecierii noastre pentru darurile naturii. În această zi sufocantă de vară, aducem mulțumiri constructorilor de la firmele Geiger și Vox. Le suntem recunoscători pentru efortul depus, pentru munca lor asiduă sub soarele arzător pentru a crea în timp record acest minunat popas răcoritor. Cât privește pe cei care își vor potoli setea de la acest izvor, sunt rugați doar să-l îngrijească și să-l lase mai frumos și mai curat decât l-au găsit”, au transmis oficialii păstrăvăriei într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

izvor apa sadu

În plus, reprezentanții Păstrăvăriei Tatu Sadu au făcut publice și rezultatele analizelor de laborator, calitatea apei fiind acum certificată în Germania.

Buletinul de analize realizat în Germania, la prestigioasa Wassertechnik Zentrale BWT, lider european în filtrarea apei, arată că apa este una bună de băut, toate informațiile fiind ”afișate și la izvor”:

buletin analize apa

Contactați de reporterul Turnul Sfatului reprezentanții păstrăvăriei au explicat motivele care au stat în spatele efortului de amenaja izvorul și de verifica pentru utilizatori calitatea apei.

”Când am cumpărat de la executor parcela cu izvorul primul gând a fost că locul merită mai mult. Am investit în amenajarea acestuia cu scopul principal de a oferi acces la o sursă pură și naturală de apă pentru toată comunitatea.

Dacă înainte când ploua se făceau bălți și era noroi îngreunând accesul, acum am terminat de amenajat și parcarea cu 24 de locuri. Aceasta deservește și magazinul  care se va deschide în curând și unde vom prezenta produsele păstrăvăriei.

Rugăm vizitatorii să păstreze acest loc curat și îngrijit, respectând natura și eforturile noastre de a  asigura o sursă de apă vie  de bună calitate. Mulțumim și apreciem responsabilitatea fiecăruia!”, a declarat pentru Turnul Sfatului Ioan Alin Tatu.

Cine dorește să bea apă de izvor de la Sadu sau să ia acasă o poate face oricând, accesul fiind liber. Singura rugăminte a celor care l-au amenajat este să păstreze curățenia și să întrețină în condiții bune spațiul.

Sursa foto: Păstrăvăria Tatu Sadu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Un sibian

Acum 1 lună

Felicitari!!! Putini cei care investesc in folosul comunitatii...

Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Acuma , sa fim sinceri , nu e numai in folosul comunitatii , ca omul isi face si magazin propriu acolo...

Raspunde

Unsibian

Acum 1 lună

Și mai puțini cei care își fac magazin lângă un obiectiv magnet pentru comunitate.

Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

putea sa faca magazinul si fara izvor!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Newman

Acum 1 lună

Cu radioactivitatea cum sta ?Tinana cont ca la Gatul Berbecului a fost mina de URANIU.

Raspunde

Upd

Acum 1 lună

Te-ai trezit si tu …
Raspunde

Flo

Acum 1 lună

Vinzi apa imbuteliata?
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Da este adevărat că la Gâtul Berbecului este mină de uraniu ,care acuma este in conservare . Până când ei vor știi.
Raspunde

Oppie

Acum 1 lună

De unde până unde mină de uraniu la Gâtul Berbecului ?!? Exploatări de uraniu au fost în județele Alba, Hunedoara, Bihor și Caraș-Severin. Peste tot pe unde a fost uraniu l-au luat sovieticii în anii '50.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus