Sâmbătă,
23.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Flori pe scări, festivalul care reînvie Orașul de Jos, revine în luna septembrie. „Oamenii încep să-și dea seama ce înseamnă povestea aceasta, încep să descopere altfel zona”

Flori pe scări, festivalul care reînvie Orașul de Jos, revine în luna septembrie. „Oamenii încep să-și dea seama ce înseamnă povestea aceasta, încep să descopere altfel zona”

Piața Aurarilor prinde din nou viață între 1 și 3 septembrie prin Festivalul „Flori pe scări”. Inițiat de Anda și Cătălin, alături de Ioana Nechifor de la City Flowers by Ioana, festivalul ajunge în prima lună de toamnă în Orașul de Jos, având același scop ca în edițiile precedente: să arate că Sibiul nu înseamnă doar Piața Mică și Piața Mare. 

Citește și: FOTO Anda Cornăcel, antreprenoarea care vrea să reînvie Orașul de Jos: Sibiul nu e doar Piața Mică și Piața Mare

La fel ca în cele două ediții anterioare, suntem invitați în Piața Aurarilor să participăm la expoziții de flori, la tururi ghidate, să susținem producătorii locali care vin la eveniment cu standuri cu vânzare de produse artizanale, să participăm la tururi ghidate, dar și la evenimente cu şi pentru copii, zonă de relaxare, picnic urban și muzică live.

„La un moment dat mă întreba cineva ce fel de public avem la Flori pe Scări. Cred că nu putem spune că avem un anume public. După două ediții îmi dau seama că publicul este destul de variat, sunt foarte multe familii, prezența lor la festival este o constantă din ce am observat noi.

Având deja două ediții și urmând o a treia, oamenii încep să-și dea seama ce înseamnă povestea aceasta, încep să descopere altfel zona. Un lucru pe care l-am observat după cele două ediții este că după ce se termină festivalul vin oameni în piață să caute florile. Unii au impresia că ar trebui să dureze vreo săptămână sau vreo lună festivalul”, ne-a povestit Anda Cornăcel, inițiatoarea evenimentului.

„Am observat că oamenii caută zona mai mult”

După succesul celor două ediții ale festivalului, ediția din toamnă vine să întregească ideile expuse până acum la festival. Alături de o echipă de arhitecți, floriști, grădinari, meșteșugari, artiști și antreprenori locali Anda va transforma  din nou Piața Aurarilor într-o grădină urbană, o oază de verdeață și relaxare pentru trei zile. Coordonatoarea floriștilor va fi, la fel ca în edițiile precedente, Ioana Nechifor de la City Flowers Sibiu.

„Am observat că oamenii caută zona mai mult. Sunt foarte mulți sibieni pe care încă îi văd coborând de pe Movilei cu aplicația, cu navigatorul, ca să ajungă în Piața Aurarilor pentru că nu știu unde este.

Este o doamnă care a ajuns la festivalul trecut, care locuiește pe una din străzile adiacente, are 70 de ani și a zis că a locuit toată viața acolo și niciodată nu a știut că aici este o piațetă.

Sunt oameni care și-au pus concediul în funcție de festival pentru a ajunge la noi”, a mai spus Anda pentru Turnul Sfatului.

„Flori și Muzică”

Tema acestei ediții este Flori și Muzică, deci în toate florile vom regăsi muzica în toate formele și variantele ei.

„Planul meu și al Ioanei, dar pentru asta avem nevoie de finanțare destul de mare, ar fi, pentru edițiile următoare. să legăm Piața Aurarilor de Piața Mică și atunci să extindem florile până în Piața Mică, pe partea de aranjamente”, a concluzionat aceasta.

Toți producătorii locali care vor să participe la eveniment o pot contacta pe Anda la numărul de telefon 0745.047.070.

Foto Credit: Melinda Gall

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Victoria

Acum 1 lună

Abia aşteptăm!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus