Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
22°C

Câteva dintre cele mai interesante descoperiri arheologice realizate în Cetatea dacică de la Tilișca, expuse în centrul Sibiului

Câteva dintre cele mai interesante descoperiri arheologice realizate în Cetatea dacică de la Tilișca, expuse în centrul Sibiului

Sibienii și turiștii vor putea admira în centrul Sibiului, începând de miercuri, 16 august, unele dintre cele mai interesante descoperiri arheologice realizate în Cetatea dacică de la Tilișca, inclusiv în urma cercetărilor de anul acesta.

Expoziția cu titlul Cercetări arheologice în cetatea dacică de la Tilișca va fi deschisă publicului în perioada 16 august - 30 noiembrie în Muzeul de Istorie Casa Altemberger, din cadrul Muzeului Național Brukenthal Sibiu.

”Cuprinde piese arheologice și imagini edite și inedite, din timpul campaniilor arheologice derulate în acest obiectiv de-a lungul timpului, constituindu-se drept principală activitate de popularizare a unui proiect cultural amplu, intitulat Educație pentru patrimoniu. Măsuri de revitalizare și protejare a Cetății dacice de la Tilișca, proiect derulat în perioada 20 iunie – 30 octombrie 2023, la inițiativa Asociaţiei Cetatea Dacică Tilişca, cu sprijinul logistic şi cofinanţarea Consiliului Judeţean Sibiu - prin agenda culturală 2023 - și în parteneriat cu Muzeul Naţional Brukenthal, Primăria Comunei Tilişca şi Primăria Oraşului Sălişte”, au transmis organizatorii.

Aflat sub coordonarea unui colectiv de specialiști (dr. Gheorghe Vasile Natea, Christian Kaiser, dr. Maria Raluca Teodorescu, Adrian Georgescu, Mihail Chideșa, Florentin Perianu, Ecaterina Natea), respectivul demers cultural este astfel gândit încât, grație prezentei expoziții - dar și unei serii de acțiuni specifice (organizarea unor tabere de arheologie, pictură și desen, a unor ateliere de creație, tipărirea de cataloage, etc.) - să se poată continua, pe de o parte, cercetarea arheologică a cetății dacice de la Tilișca - a cărei importanță națională este subliniată prin încadrarea, pe Lista Monumentelor Istorice din România, în categoria A - iar pe de altă parte, conservarea in situ, restaurarea și valorificarea/punerea în valoare a elementelor cu valoare istorică.

Vernisajul este programat Miercuri, 16 august, ora 12.00,  în curtea Muzeului de Istorie Casa Altemberger.

Mai multe detalii despre cercetările arheologice de la Tilișca puteți citi mai jos:

Noi descoperiri arheologice în Mărginimea Sibiului. Evadare din caniculă în ”Pădurea dacilor”

Dr. Ghiță Natea, sibianul care a studiat zeci de ani pentru a înțelege istoria locului unde se juca în copilărie. Munca lui este acum apreciată în toată țara

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3178

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus