Duminică,
24.09.2023
Partial Noros
Acum
21°C

A fost lansată licitația pentru noul drum care va face legătura între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii: 6 luni pentru execuție

A fost lansată licitația pentru noul drum care va face legătura între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii: 6 luni pentru execuție

Primăria Sibiu a publicat un anunț de participare simplificat, în vederea contractării serviciilor de proiectare și execuție pentru obiectivul de investiții „Drum de legărură între str. Intrarea Arieșului și Calea Dumbrăvii”. 

Conform caietului de sarcini, valoarea estimată totală a proiectului este de 2,5 milioane lei fără TVA. Durata totală a contractului de achiziție publică este de 9 luni, din care 3 luni pentru proiectare și 6 luni de la ordinul de începere a lucrărilor pentru execuție. Licitația va avea loc pe 21 septembrie.

Proiectul este argumentat de autoritățile locale prin „industrializarea puternică”, „creșterea populației”, „supraaglomerarea drumurilor”, „crearea blocajelor în trafic” etc., ceea ce le obligă să găsească soluții viabile pentru fluidizarea traficului.

„O situație similară celor prezentate se regăsește în zona Calea Dumbrăvii și Calea Cisnădiei, zona cu un trafic intens în care se creează deseori ambuteiaje și aglomerări ale circulației auto (...) Se impune realizarea unei rute suplimentare între Calea Cisnădiei și Calea dumbrăvii de o lungime de aproximativ 330 m pentru a oferi o alternativă de deplasare a vehicolelor (corect: vehiculelor – n.n.) și pietonilor și decongesionare aglomerărilor în trafic”, scrie în caietul de sarcini.

Prin realizarea acestui drum de legătură municipalitatea își dorește „satisfacerea cerințelor cetățenilor referitoare la desfășurare traficului rutier și pietonal în condiții de siguranță și confort, creșterea capacității de preluare a traficului, alături de îmbunătățirea capacității de deplasare pentru vehicule și pietoni și implicit protecția mediului înconjurător”.

Astfel, drumul care face obiectul licitației va deschide o nouă rută suplimentară între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii, prin strada Intrarea Arieșului, traversând fosta autobază Tursib.

Documentele aferente anunțului de licitație prevăd că viitorul drum trebuie să aibă două benzi de circulație de 3,5 m fiecare, o pistă pentru bicicliști cu circulație în ambele sensuri, realizarea trotuarelor pe ambele părți ale străzii etc. Conform studiului de fezabilitate, pista va fi amenajată pe partea stângă a străzii și va fi vopsită în culoare verde.

Amintim că Planul urbanistic zonal pentru amenajarea noii străzi a fost supus consultării publice de către Primăria Sibiu la sfârșitul anului 2021. Cu doi ani mai devreme, în vara anului 2019, primarul Astrid Fodor anunța o stradă cu trei benzi - idee la care a renunțat ulterior

În ședința din luna martie din acest an a Consiliului Local Sibiu, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru crearea noului drum de legătură între str. Intrarea Arieșului și Calea Dumbrăvii. Astfel, investiția era estimată la o valoare de 3,5 milioane de lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

13 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ceac Noris

Acum 1 lună

Astia stiu doar sa cheltuie bani pe chestii inutile. Sa faca drumuri unde nu exista , nu sa dubleze drumurile existente care sa duca in acelasi loc. De exemplu sa uneasca arhitectii cu prelungirea Mihai Viteazul. Fodor cooperativa munca in zadar!
Raspunde

Sz

Acum 1 lună

Esti din alta lume baiete, ce zici tu nici macar nu e in Sibiu

Raspunde

Mister

Acum 1 lună

6 Luni.....a scazut termenul de la 8 luni. Sa speram ca nu sunt 6 ani......zici ca o fac cu magarii in varful mumtelui......
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 lună

Păi să vină firma lu partidu tău, să demonstreze că se poate cincinalul în 4 ani jumate
Raspunde

D.M.

Acum 1 lună

atat se poate - 7m latime ca pe sate - cu primaria satului lipsita de viziune. Faceti-o exact ca in Campsor, fara nici un acostament si cu borduri inalte, in caz de pana sau altceva se blocheaza automat tot traficul.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 lună

Suficient, orașul e pentru oameni, nu pentru mașini
Raspunde

Adi

Acum 1 lună

Eu nu faceam decat o banda, direct sens unic....! De ce sa faci 2 sau chiar 4 benzi ? mai bine ca in 1800....
Raspunde

X

Acum 1 lună

In loc sa fi pastrat o simetrie sau ceva...ca nuca n perete....adica in loc sa mearga perpendicular cu dumbravii si sa se fi legat si cu bucla aia de la Biserica/gradinita...au tras un arc de cerc de a imboulea! Asta este! Important e sa se faca...bani aruncati

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 1 lună

Alt urbanist de scara blocului. Ai citit studiul de fundamentare? Mai citește odată, că n-ai priceput, postăcel
Raspunde

Dabija

Acum 1 lună

Faceti parc
Raspunde

S

Acum 1 lună

Poți să faci nspe mii de benzi, traficul se va "gâtui" undeva Soluții pt prosti făcute de proști
Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

Lumea a luat-o razna! Numai drumuri cât mai largi și parcări subterane și supraterane cât mai multe. E dictatura adicției deplasării cu mașina personală.
Raspunde

Dany

Acum 1 lună

prima plansa este gresita, unde se termina linia galbena este str. Ariesului, nu str. Siretului..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus