Duminică,
21.04.2024
Partial Noros
Acum
14°C

PUZ-ul unei noi piețe cu parcare deasupra în Vasile Aaron va fi supus votului săptămâna viitoare

PUZ-ul unei noi piețe cu parcare deasupra în Vasile Aaron va fi supus votului săptămâna viitoare

Administrația Sibiului a introdus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local un proiect de aprobare a planului urbanistic zonal botezat „Parcare supraterană cartier Vasile Aaron”.

Ideea unei parcări supraetajate în cartierul Vasile Aaron, peste actuala piață agro-alimentară care să fie modernizată, a apărut în documentele Primăriei Sibiu de la finele lui 2016, iar în octombrie 2020 a fost demarat lucrul la un prim plan urbanistic zonal.

După alți trei ani, acest PUZ a ajuns în faza de a fi supus votului în Consiliul local Sibiu. Iar detaliile referitoare la piață și parcare sunt la fel de „zgârcite” ca și în toamna anului trecut, când acest PUZ a fost supus consultării publice.

Documentația inițiată de acum trei ani prevede că pe cei 2.551 de mp pe care Primăria îi are în zona actualei piețe agroalimentară poate fi construită o nouă astfel de facilitate, peste care să fie ridicate mai multe niveluri destinate unei parcări. Procentul de ocupare a terenului a fost stabilit la maxim 80%, iar coeficientul de utilizare a terenului – 2 (un indicator care indică faptul că zona respectivă va deveni una foarte aglomerată, dacă avem în vedere că, spre exemplu, unul din cele mai mari CUT-uri din Sibiu este în cartierul Magnolia – 1,6).

După șase ani de discuții despre o parcare supraterană în Vasile Aaron, sibienii pot vedea un desen cu poziția propusă

Viitoarea clădire cu piață și parcare peste va putea avea până la patru niveluri supraterane (parter și trei etaje), demisol și subsol, înălțimea maximă admisă fiind de 20 de metri. 

În rest, documentul supus votului consilierilor locali este elaborat în același limbaj tehnic care nu spune mare lucru sibienilor. „Necesarul de parcaje va fi dimensionat prin însumarea parcajelor necesare funcțiunilor în parte. (...) Se vor asigura spații publice pietonale, amenajate, mobilate și plantate în zona acceselor publice și a retragerilor de aliniament în proporție minimă de 10% din suprafața construită desfășurată la nivel de parcelă”, se arată în raportul de specialitate elaborat de Direcția amenajarea teritoriului și urbanism din cadrul Primăriei Sibiu”.

Consultă aici, în format integral, proiectul de hotărâre elaborat pentru aprobarea planului urbanistic zonal referitor la parcarea supraetajată din Vasile Aaron

Citește și Concluziile dezbaterii publice privind noua parcare supraetajată din Vasile Aaron. Cetățean: ”Traficul nu se rezolvă oferind și mai multe comodităţi autovehiculelor personale”

Foto principală: Google Earth

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sibian

Acum 7 luni

Sper că un asemenea proiect va fi respins. Or mai fi și consilieri RESPONSABILI!
Raspunde

Dd

Acum 7 luni

de ce?
Raspunde

R.

Acum 7 luni

Cum sa se faca maica parcare supraetajata acolo, ii ia la Costel lumina care-i abunda apartamentul. Costel e ala care nu vrea nici sa-si parcheze masina altundeva decat in fata blocului. Oameni ca Costel sunt multi si se cheama egoism. daramam haznaua aia de piata si facem doar parcare, dar nu mai lasam masini pe Semaforului si pe V. Aaron acolo pe ultimul tronson , unde de abia trec doua masini si trotuarul are 1m.
Raspunde

Bobo

Acum 7 luni

Ar trebui daramata complet piata aia de tarabe din anii 90' O rusine pentru anul 2023. Crasme si chioscuri penibile, scandaluri cu politia seara., o mizerie de nedescris. Zona colcaie de gandaci si sobolani...aloooo directorul pietelor ce face ? DSV ????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus