Duminică,
15.09.2024
Partial Noros
Acum
19°C

Reacția primarului Huja la nemulțumirile locuitorilor de pe strada proaspăt asfaltată din Cartierul Arhitecților: „Este o stradă complicată, gândită prost de la început”

Reacția primarului Huja la nemulțumirile locuitorilor de pe strada proaspăt asfaltată din Cartierul Arhitecților: „Este o stradă complicată, gândită prost de la început”

Locuitorii de pe strada Nicolae Porumbescu din Cartierul Arhitecților din Cisnădie s-au arătat nemulțumiți de modul în care primăria a asfaltat această stradă. După o investiție estimată de primarul Gheorghe Huja la 600 de mii de lei și de peste 725 de mii, cu TVA, sumă trecută în Hotărârea de Consiliul Local, cei de pe stradă spun că asfaltul a fost turnat direct pe pământ, nu s-au respectat normele unei astfel de lucrări, nu au fost folosite corespunzător utilajele, iar asfaltarea este de mântuială. În replică primarul a transmis că oamenii trebuie să înțeleagă faptul că este o stradă făcută prost de constructori care nu a permis mai mult.  

În urma publicării articolului „Locuitorii de pe o stradă din Cartierul Arhitecților sunt supărați de felul în care primăria le-a asfaltat-o. „Este bătaie de joc. O jignire la adresa noastră” în care sunt prezentate mai multe aspecte cu privire la felul în care această stradă a fost asfaltată, primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja, a fost contactat telefonic pentru a oferi explicații cu privire la situația acestei străzi. Printre problemele ridicate de oameni se numără turnarea asfaltului fără niciun fel de fundație, cilindrarea cu un utilaj mult mai ușor, neconform pentru acest tip de asfaltare, aspectul denivelat al străzii după finalizare, un trotuar improvizat greu de utilizat sau pavaj pus de unul dintre locatari și lăsat în ciuda asfaltării.

Primarul Gheorghe Huja a explicat telefonic că este vorba despre o stradă care nu aparține în totalitate primăriei și care a fost proiectată prost.

„Strada aceea nici nu a fost predată integral primăriei, cu doar aproximativ 70%. Este o stradă făcută prost de constructori pe care am încercat să pun asfalt. A fost făcută, vândută la oameni și a fost lăsată de izbeliște. Eu am venit în ajutorul oamenilor. Ce proiect să-mi trebuiască să asfaltez o stradă gata făcută? Le-am ridicat căminele de apă și canalizare. Nu era treaba mea, era treaba constructorilor care au vândut acolo terenurile și casele și m-au lăsat pe mine cu tot felul de probleme. Dar am trecut peste și am ridicat acele cămine prost făcute”, spune primarul.

Întrebat cine a dat autorizații pentru construcțiile și lucrările de pe acea stradă, primarul a spus că instituția pe care o conduce.  

„Autorizațiile au fost date de la primărie, dar după ce au obținut și au construit au vândut și și-au văzut de treabă. Oamenii de acolo ar trebui să meargă cu ei în instanță. Sunt doar doi, trei care sunt nemulțumiți, în rest toată lumea este foarte mulțumită pentru că doar eu am trecut pe acolo și am stat de vorbă cu oamenii”, a mai spus primarul.

În ceea ce privește asfaltarea străzii, acesta spune că s-a făcut tot ce se putea face în contextul unei proiectări defectuoase.

„Am pus zeci de mașini de piatră, am dat cu grederul acolo (mașină folosită pentru diverse operații de construire și de întreținere a drumurilor, îndeosebi pentru nivelări n.r.). Am lucrat la strada aceea o lună jumătate. În capătul străzii încă mai sunt 30 de mașini de piatră. Am dus 50 de mașini de piatră în Cartierul Arhitecților să fac și drumul acela în graniță cu Șelimbăr. Eu nu spun că este asfaltată perfect, pentru că este o stradă ciudată, greșit făcută de constructor. Am venit cu piatră, am îndreptat-o, am venit cu asfalt, am ridicat căminele care au fost prost puse. Au fost o mulțime de denivelări acolo, pentru că am adus un topometrist să-mi facă o denivelare topo. Ce proiect să fac când strada era croită greșit, cu stâlpii în mijlocul drumului. Acum am trasat o linie continuă să poată trece oamenii pe acolo. Nu am ce altceva să fac. Este o stradă croită greșit de la început. Aceea s-a tot prelungit și s-a prelungit și este o stradă gândită prost pe care eu am creionat-o cum am putut. Intrările în curți erau făcute, nu le mai puteam modifica. Trebuia să ridic strada mai sus și le intra oamenilor apa în curte. A trebuit să mai scot din piatra care a fost pusă. Este o stradă complicată, gândită prost și lungită tot de alții. Ce trebuia să fac? Să scot căminele de apă și canalizare afară de la trei metri?”, mai spune Gheorghe Huja.

Despre pavajul din fața curții unui locuitor, pe drum public, care a fost ocolit de asfaltare, primarul spune că a cedat insistențelor proprietarului.

„A insistat proprietarul să lăsăm așa. A insistat să nu scoatem acel pavaj afară și noi am fost de acord și am lăsat așa”, spune primarul.

33 de străzi din Cartierul Arhitecților nu sunt atribuite Primăriei Cisnădie

Gheorghe Huja spune că 33 de străzi din Cartierul Arhitecților nu au fost încă preluate de primărie.

„Nicolae Porumbescu și Duiliu Marcu nu trebuiau preluate de primărie. Acolo trebuiau constructorii să facă și nu primăria Cisnădie, dar este greu de explicat oamenilor. Sunt 33 de străzi din Cartierul Arhitecților de care nu avem dreptul să ne atingem pentru că prin autorizația de construcție și prin certificatul de urbanism constructorul și proprietarul și-au asumat utilități, iluminat stradal, asfaltat drumuri și abia după aceea să fie preluate de noi. Asta aș vrea să știe toată lumea. Străzile preluate de noi până acum sunt duse la bun sfârșit și ne ocupăm de ele. Restul sunt străzi cu probleme care nu au fost duse la bun sfârșit conform autorizației de construcții”, încheie primarul.

Primăria Cisnădie consideră asfaltarea străzii finalizată

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local care a aprobat asfaltarea și modernizarea acestei străzi valoarea totală a proiectului este de 725.452,33 lei, conform devizului general. Lucrările trebuiau să cuprindă „amenajare cu balast și piatră spartă-drum de exploatare 660 lungime x 5,5 m lățime, mixtură asfaltică BA16, transport, manoperă, autogreder, nivelare, compactare mecanică.” În proiect se precizează că strada se afla „într-o stare de degradare avansată aceasta fiind din pământ – macadam, fiind necesare lucrări de asfaltare drum în vederea îmbunătățirii traficului rutier.”

Tot în proiectul de hotărâre se arată că „toate lucrările ce urmează a se executa se vor efectua în ampriza (Lățime a fâșiei de teren pe care urmează să se construiască o șosea n.r.) drumului limitată de construcții de locuințe, zonă ce aparține în întregime Consiliului Local al orașului Cisnădie. Drumul actual are un sistem rutier format strat de beton asfaltic deteriorat, cu zone în care apa pluvială stagnează pe partea carosabilă astfel încât circulația se desfășoară cu dificultate fiind necorespunzătoare cerințelor de trafic actual și de perspectiva din zonă.”

Strada Nicolae Porumbescu are o lungime de 660 de metru și o lățime a părții carosabile de 8 metri. Potrivit primarului Gheorghe Huja în asfaltare au fost investiți aproximativ 600 de mii lei. „Asfaltul a fost scump. Nu a fost asfaltată până acum pentru că s-a tot construit acolo. Am lăsat să termine cu construcțiile ca să o pot asfalta”, a precizat primarul.  

Din punct de vedere al primarului din Cisnădie, în acest moment strada este finalizată și nu se va mai interveni pe ea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

21 comentarii

Kokos

Acum 1 an

Un nesimtit care gaseste numai justificari! Ce treaba are faptul ca strada e croita gresit (asa zice el) cu turnarea asfaltului direct pe pamant , fara fundatie de piatra sparta?? Sau cu faptul ca au intins asfaltul cu excavatorul si cu lopata? Sau cu faptul ca l-au compactat cu un cilindru usor de 2 tone in loc de unul de 12 tone? Sau cu faptul ca a turnat asfalt un jurul pavajului pus de acel cetatean pe drumul public? La problemele astea trebuia sa raspunda huja , dar n-a scos niciun cuvant!
Raspunde

Ioan serban

Acum 1 an

La asemenea vorbe(no comment).
Raspunde

Unu

Acum 1 an

Și ce trotuar! Făcut prin trasarea unei linii cu vopsea. Și doar pe o parte a străzii. Sunt curios cum arată justificarea în proiect, Dacă există justificarea. Sau nu există un proiect?
Raspunde

Eu

Acum 1 an

Și lumea continua sa voteze așa oameni..... Ce nu va convine?
Raspunde

No Name

Acum 1 an

La ce motive a invocat nici ca mai trebuie pierdut timp sa comentezi. Acum nu-i inteleg nici pe locuitori, daca s-au vazut nereguli in lucrarile de acolo de ce nu au chemat atunci TS-ul? Acum e prea tarziu! Degeaba trimiti acum poze cu asfalt pe pamant! Asa e cand esti cu mintea prin concediu si ai asteptari sa ti se faca lucru ok/ normal in fata portii! Nimic nu se mai face bine in tara asta si oamenii ar trebui sa fie cat mai vigilenti si vocali(dar nu numai pe retele de socializare sau ziare online)! Inteleg din articol ca s-a lucrat o luna jumate (foarte mult), tot acest timp oamenii de acolo puteau sa sesizeze astfel de nereguli, daca trebuia sapat 25-30-40 cm acel lucru trebuia vazut inca din primele zile!
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Care tara asta? In Sibiu se face bine, sau cel putin nu atat de rau.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Deci ei au dat autorizatie, constructorii nu au respectat ce scria in autorizatie si e treaba oamenilor sa pedepseasca constructorul, dandu-l in judecata. Deci orice agent economic poate incalca autorizatiile primite fara frica de a fi pedepsit direct de emitentul autorizatiei ci doar de client, daca ala se sesizeaza sa mearga la judecata. Arhitectilor are nevoie sa fie anexat de Sibiu. Multi ar zice ca de ce sa ne incarcam cu asa ceva, dar e lipit de orasul nostru si ne strica imaginea. Cei din alta parte care trec pe acolo cred ca sunt tot in municipiul Sibiu, daca se intampla sa nu observa placuta cu Cisnadie. Si o sa ne-o strice in continuare, daca ii lasam in continuare in Cisnadie. Ce sa caute Arhitectilor impreuna cu orasul din groapa aia? Parca domnul Huja era bagat in boala acum cateva luni de useristii din consiliu? De ce nu demisioneaza?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

Niște exemple de străzi asfaltate din VL, se poate? Așa, de comparație?
Raspunde

Banderas

Acum 1 an

Pe strada Cetatii cei de la ocolul silvic au taiat acum 3 saptamani arbori si au rupt iluminatul public ! de atunci nu mai functioneaza iluminatul public pe strada cetatii . Dumneavoastra in ziua aceia erati la balul sasilor, si probababil inca nu a-ti plecat de acolo sa rezolvati prin angajatii dumneavoastra aceasta problema !
Raspunde

Unul din “Mahala”

Acum 1 an

Reportajul asta o sa ajunga si la protv la emisiunea romania te iubesc, si la cei de la recorder. Poate daca il vede o tara intreaga pe acest nesimtit, o sa schimbe ceva in atitudinea lui. Se pare ca doar aparand local acest reportaj nu-i pasa absolut deloc. Tot ceva spus, sunt doar minciuni, chiar daca nu a raspuns nici macar la o problema din cele enumerate de locatar, ceea ce a spus sunt doar minciuni.
Raspunde

Sandokan

Acum 1 an

Imi "place" ca-si atribuie toate meritele : eu am facut, eu am zis, eu, eu, eu. A dat autorizatii de constructie "in prostie", pt. ca zona aia e o "vaca de muls". Daca i-ar fi pasat de oameni si de orasul pe care-l "pastoreste", ar fi obligat dezvoltatorul sa asigure infrastructura de drumuri/iluminat public/zone verzi inainte de a-i da autorizatie de constructie. Dar l-a durut "la basca". Daca te uiti la reportajele "Recorder" sau "Romania, te iubesc" e plin de genul asta de primari de orase mici, care au doar un interes: parvenirea. E o enigma pt. mine cum de lumea il voteaza inca (ma gandesc ca nu toti votantii lui iau ajutoare sociale).
Raspunde

Eu

Acum 1 an

Doamne ferește! Trebuie sa vedeți străzile asfaltate din Cisnadioara(aceeași bătaie de joc). De Cisnadioara individul și a bătut joc. Huja: nu putem avea trotuare în Cisnadioara ca trebuie sa luam din terenurile proprietarilor. Minciuna e la loc de cinste...
Raspunde

Bogdan

Acum 1 an

omul acesta a fost ales de catre locuitorii orasului Cisnadie?!
Raspunde

Cisnadian

Acum 1 an

Exact, altii sunt de vina. Nu primaria e de vina ca a dat autorizatii fara sa oblige constructorii sa cedeze terenuri pentru strazi. Domn' primar, pe strada selimbarului pe cine mai dati vina? ca si acolo ati lucrat la fel de "profesionist" sau mai bine zis incercati sa lucrati de prin mai.
Raspunde

Alex constantin

Acum 1 an

Problema e ca strada nu respecta nici un normativ! Sunt obligati sa traseze doua trotuare de minim 1.2m latime, iar in zona intersectiilor chiar minim 1.5. Din suprafata totala a strazii ar mai ramane 3 metri pe alocuri, ceea ce inseamna ca strada ar trebui sa fie cu sens unic, latimea minima a unei benzi de circulatie fiind minim 2.75 metri! O sa trimit o adresa primariei pe care o s-o trimit in acelasi timp si la inspectoratul in constructii, asta pentru ca domnul primar (fost bisnitar) este prea tupeist! La fel ca doamna care mediteaza copii la matematica fara sa declare veniturile si care ne promitea ca in doua saptamani vine si stratul de uzura! Hahahahaha
Raspunde

Ss

Acum 1 an

Si isc si primaria fac pi pi pe hartiile de la tine
Raspunde

Unul din "Mahala"

Acum 1 an

Daca cititi cu atentie o sa vedeti minciunile ordinare. A zis initial ca a bagat 10 masini de piatra, dupa care a declarat tot el, ca a trebuit sa scoata piatra care era deja pe drum ca altfel asfaltul era prea sus fata de curtile oamenilor. Deci pana la urma domnul primar, ati scos sau ati pus piatra? Va raspund tot eu, in loc sa scoateti 30 cm de pamant si sa puneti piatra astfel incat sa formati fundatia drumului si apoi sa nivelati ca sa nu mai fie cum e acum strada, ati scos 5 cm de pamant de pe strada apoi ati turnat asfalt direct, iar banii de pe 25 cm de piatra sunt cel mai probabil in contul unui asa zis primar al Cisnadiei. Cand nu o sa mai fiti primar, o sa va manance DNA-ul si puscaria. Garantat. Din salariu de bugetar nu-ti poti permite BMW X6 M pachet 2023.
Raspunde

Un sibian in devenire

Acum 1 an

"Gandita prost" tot de primaria care a dat autorizatii de constructii gandite prost, rezultatul final spune tot.
Raspunde

John doe

Acum 1 an

Altul care vorbeste doar in nume propriu cand se refera la primarie, ca institutie. "ce proiect să-mi trebuiască" "să asfaltez" "Le-am ridicat căminele". TU nu faci nimic, o fac altii, angajati, subcontractanti, cred ca tu cel mult dictezi sclavilor din consiliu cand sa ridice mana si cand sa o lase jos ;)
Raspunde

Cisnadianul Anonim

Acum 1 an

Parca erati doar 2-3 nemultumiti dupa spusele lui. Restul nu erau doar multumiti ci foarte multumiti. Aveti grija, bunicu Huja face,nu tace. Asfalteaza si pe zapada daca are ocazia. Doar sa fie poporul multumit. Eu il votez in continuare! Tot respectul, sa nu ai parte de o bataie dupa atatia ani in care si-a batut joc de toata lumea.. inseamna ca stie el ce face.
Raspunde

Sefan

Acum 1 an

Infectul asta cât mai crede ca ne duce cu vorba? Casele lui făcute din șpăgi și mașinile pe care le schimba la fel de des ca și nevestele au fost posibile cu sprijinul larg al locuitorilor minunatului oraș Cisnadie. Statui, borduri, arteziene și petice. De abia aștept sa termine cu mandatul ca sa-l pot scuipa între ochi! Sa nu ma ia poliția pe alte criterii, nu ca între doi cetățeni simplii!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus