Joi,
25.07.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Parcările de pe străzile din centru închise în weekend, eliberate de vineri după amiaza. Programul Zilelor fără mașini

Parcările de pe străzile din centru închise în weekend, eliberate de vineri după amiaza. Programul Zilelor fără mașini

Parcările de pe mai multe străzi din centrul istoric al Sibiului vor fi eliberate de mașini de vineri după-amiază, iar străzile în cauză vor fi închise traficului auto, de sâmbătă dimineață, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității.

Începând cu 16 septembrie, ora 8 și până în 17 septembrie ora 20, următoarele zone vor fi închise traficului auto, iar locurile de parcare vor fi eliberate de mașini: străzile Centumvirilor, Avram Iancu (de la bifurcația cu strada Magheru), Mitropoliei (de la intersecția cu str. Tribunei), Al. Odobescu (până la intersecția cu str. Moș Ion Roată) și Piața Mică, integral (inclusiv locurile de parcare pentru rezidenți/căsătorii). 

Parcările de pe străzile menționate vor fi eliberate după cum urmează: 

-        Pe str. Avram Iancu și în Piața Mică – locurile de parcare vor fi eliberate de vineri, 15 septembrie, de la ora 19.00

-        Pe străzile Mitropoliei, Al. Odobescu și Centumvirilor și parcarea din fața Teatrului Gong parcările vor fi eliberate de vineri, 15 septembrie, de la ora 16.00. 

„Sibiul participă și anul acesta la programul Săptămâna Europeană a Mobilității (16-22 septembrie), o inițiativă a Comisiei Europene menită să atragă atenția asupra importanței trecerii de la deplasarea cu mașina personală la un mod de deplasare mai prietenoasă cu mediul, cu transportul public, cu bicicleta sau pietonală. Primăria Municipiului Sibiu a înscris orașul în program și, împreună cu partenerii săi, a pregătit un program variat, pentru sibienii de toate vârstele,” transmit reprezentanții administrației locale. 

Activități sportive, muzică și dans

Primăria Sibiu a dat publicității și programul complet al activităților din weekend.

16 – 17 septembrie, Piața Mică, activități sportive între orele 10.00 – 17.00

Cu sprijinul Decathlon Sibiu și al Academiei de Voluntari și Asociației Positive Life, în Piața Mică se vor amenaja spații pentru ping-pong, baschet, tenis, badminton și tir cu arcul, toate putând fi folosite gratuit de cei care doresc să facă mișcare. 

16 septembrie, momente de dans în Piața Huet, de la ora 14.00  

Douăzeci de balerini ai Teatrului de Balet Sibiu vor oferi un moment de dans celor care trec prin Piața Huet. 

16 septembrie, ateliere de pictură pe str. Al. Odobescu (vis-à-vis de Teatrul Gong), de la ora 10.00 și respectiv de la ora 12.00

Teatrul pentru copii și tineret Gong pregătește două sesiuni ale atelierului pentru miniArtiști – “Pictăm împreună!” Acesta este dedicat celor care doresc să exploreze și să descopere noi tehnici de pictură. Participanții vor descoperi un nou material – ipsosul, vor învăța cum să folosească acuarelele și vor afla informații interesante despre acest material versatil folosit în diverse domenii, pictând formele din ipsos cu teme ce țin de mobilitate. Durata atelierului este de 60 de minute, prețul biletului fiind de 14 lei. 

16 septembrie – serenade de chitare în mai multe locații din centru

Chitariști din Galați, Tulcea și Argeș vor fi prezenți în Piața Huet (ora 11.00) și în Piața Mică (ora 12.00). De la ora 13.00, în Piața Mare artiștii din proiectul “Pune mâna pe chitară” și Grupul folk Balada” de la Palatul Copiilor Sibiu vor încânta publicul cu muzică. Acțiunile sunt organizate cu sprijinul Asociației Culturale Play.

16 septembrie – Dimineți creative EdMuzeum&Street Delivery Sibiu pe str. Arhivelor, orele 10.00-16.00

Evenimentul va consta în diverse ateliere, pentru cei mari și pentru cei mici, organizate în colaborare cu Asociația Develop. 

16 septembrie – Lecții de autoapărare și activități sportive la Baia Populară Sibiu 

Baia Populară Sibiu se implică și anul acesta în Săptămâna Europeană a Mobilității și organizează două workshop-uri gratuite pentru primele 10 persoane care se înscriu la numărul de telefon  0269/214.445:

-  Acțiuni sportive Circuit TRX și core circuit, de la ora 12.00

-  Lecție de autoapărare de la ora 16.00 

20 septembrie – Curse cu obstacole în Piața Schiller, între orele 17.00 – 20.00

În zona parcului din Piața Schiller se va amenaja un traseu cu obstacole format din plase, jaloane, etc. Participanții vor completa un bilețel cu numele lor, iar la finalul cursei se va organiza o tombolă, în urma căreia 5 participanți extrași vor primi un abonament anual la Muzeul ASTRA. Acțiunea este realizată cu sprijinul Asociației Lupii Liberi, al Clubului Sportiv Comunitar Sibiu și al Muzeului ASTRA.

16-22 septembrie – Concurs “Mix & Move” 

Sibienii sunt invitați să participe la acest concurs cu premii prin postarea pe pagina personală de Facebook a unei singure fotografii, în care să apară participantul într-un loc drag de pe traseul parcurs cu autobuzul sau cu bicicleta, în semn că a renunțat la mașina personală, alegând pentru deplasare transportul public sau bicicleta. Postarea va fi însoțită de hashtag-urile: #Sibiu, #europeanmobilityweek și mesajul “O zi fără mașină!”. Prin tragerea la sorți, participanții pot câștiga unul dintre cele 3 premii care constau într-un abonament lunar la Tursib sau un abonament lunar Sibiu Bike City, în funcție de mijlocul de deplasare folosit de câștigător.

Regulamentul concursului poate fi consultat aici: https://www.sibiu.ro/images/uploads/comunicate/Regulament_Concurs_MW_2023.pdf

22 septembrie – O plimbare cu bicicleta până la Muzeul Astra 

Sibienii care vor ajunge la Muzeul în aer liber pe bicicletă vor beneficia de intrare gratuită, oferită de Muzeul ASTRA. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hermann Stadt

Acum 10 luni

Ăștia s-au gândit vreun moment la cei care locuiesc pe străzile respective și nu au unde parca?Sunt totuși doua zile și nu toată lumea are curte sau poate nu e spatiu pentru toata lumea.Dpmdv trebuiau lăsate mașinile riveranilor în parcare.
Raspunde

Sibian

Acum 10 luni

Cat de tâmpiți ne crede mătușa primarita. În saptamana mobilității în loc sa miște pe jos hipsterii de la periferie se muta sute de mașini care vor aglomera alte zone ca sa rămână centrul gol. Ca de obicei blestemele locuitorilor din centru se aud asa ca va ploua. Mătușa 1000 - 2000 de voturi vor merge la bijuterii extremiști. Pana nu scăpăm de corul babelor FDGR și pnl-istii comuniști de la primărie o sa fim de rasul tarii. Pas cu pas...
Raspunde

Elzoroaba

Acum 10 luni

Te crede mai puțin tâmpit decât ești. Orașul e pentru oameni, nu pentru mașini
Raspunde

@Elgloaba

Acum 10 luni

Cod galben furtuni pentru tot județul Sibiu. Sa te vad cu ce o sa circuli pana in centru desteptul familiei de tampiti care esti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus