Duminică,
03.12.2023
Parțial Noros
Acum
-1°C

3.000 de lei de la primărie pentru sibienii care au împlinit 100 de ani. Astrid Fodor: „Ne îngrijim de vârstnicii noștri și de veteranii de război”

3.000 de lei de la primărie pentru sibienii care au împlinit 100 de ani. Astrid Fodor: „Ne îngrijim de vârstnicii noștri și de veteranii de război”

Trei sibieni care au implinit în această lună 100 de ani sau mai mult au primit de la Primăria Sibiu un premiu în valoare de 3.000 de lei. De asemenea, reprezentanții instituției precizează că, pe lângă acești bani, veteranilor și văduvelor de război li se oferă cadouri de Paști și de Crăciun. 

Citește și: „Veteranul de război Danil Banciu a împlinit 100 de ani. Niciun reprezentant al autorităților locale nu a onorat invitația de a-l sărbători”

„Ne îngrijim de vârstnicii noștri și de veteranii de război nu doar la evenimente și zilele dedicate acestora. Direcția de Asistență Socială îi are în evidență și în atenție, oferindu-le mici simboluri ale recunoștinței și aprecierii comunității. Astfel, centenarii primesc sprijin financiar atunci când împlinesc cei 100 de ani și în fiecare an după această vârstă, iar veteranilor și văduvelor de război le oferim cu ocazia Paștelui și Crăciunului un cadou din partea municipalității. Și pentru că se apropie Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, cu această ocazie, transmit tuturor seniorilor Sibiului “La mulți ani!” și multă sănătate”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. 

Primăria dă ca exemplu o situație din această lună când doi sibieni care împlinesc vârsta de 100 de ani, un al treilea împlinind 101 ani au primit un premiu în bani, în cuantum de 3.000 de lei.

Potrivit acestora, în acest an, până în prezent, au fost premiate un număr de șase persoane cu vârsta egală sau mai mare de 100 de ani. În anul 2022, au fost premiate cinci persoane centenare. Primăria Municipiului Sibiu oferă acest suport financiar din anul 2007.

„Pe lângă premiile acordate vârstnicilor cu vârsta peste 100 de ani, Primăria Municipiului Sibiu acordă o atenție deosebită și veteranilor și văduvelor de război care, anual, cu ocazia sărbătorilor de Paști și Crăciun, precum și cu ocazia zilei de 8 Martie în cazul doamnelor, au fost vizitați de angajații Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu și li se oferă cadouri și felicitări. În prezent, în evidențele Direcției de Asistență Socială figurează 11 veterani de război și văduve ale veteranilor”, mai spun cei de la primărie. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Gospodina

Acum 2 luni

Vax! Mai bine le-ar da celor de 70 de ani ca sa-si puna conservele pe iarna si sa-si cumpere o pulpa de porc...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus