Luni,
29.04.2024
Partial Noros
Acum
22°C

Tronsonul 4 din Sibiu – Pitești: Porr realizează un avans de peste 8% într-o lună

Tronsonul 4 din Sibiu – Pitești: Porr realizează un avans de peste 8% într-o lună

Compania austriacă Porr a raportat un avans de 8,65%, în prima lună în care au început practic lucrul efectiv la autostradă, conform datelor prezentate de  Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pe lotul 4, Curtea de Argeş-Tigveni al autostrăzii Piteşti-Sibiu, constructorul austriac Porr a început în luna februarie lucrul, la organizarea de șantier.

CNAIR susținea atunci că austriecii „au început lucrările, iar în perioada următoare se vor monta două stații de betoane, una fiind dedicată strict pentru materialul folosit la tunel.

Citește și: 

VIDEO Zone de locuire din perioada getică, descoperite pe traseul Autostrăzii Sibiu – Pitești. ”Până acum nu știam decât de mormintele lor”

Lotul de autostradă Curtea de Argeş-Tigveni are o lungime de 9,86 km, particularitatea sa fiind un tunel rutier cu o lungime de 1,3 km, format din două galerii, una pentru fiecare sens de mers, a mai informat CNAIR.

Fernando Lopes, manager de proiect din partea Porr Construct, susținea în primăvară că pentru tunelul de 1,3 km se va lucra timp de aproape 4 ani. Doi ani sunt destinați săpării acestuia, încă un an pentru căptușeala interioară, iar apoi, la final, alte 7-8 luni pentru montarea instalațiilor.

”Pe proiect am pus foarte mult accent, fiind o zonă cu istoricul mare de alunecare, am detaliat foarte mult probleme de consolidare, pentru a ne asigura că nu vom avea probleme în viitor. Avem 2,2 de kilometri de pod, tunel, iar în rest avem autostradă normală, echipată complet. (...) La tunel se va lucra timp de 2 ani, iar apoi într-un alt an se va realiza căptușeala interioară. Alte 6-8 luni va fi montarea instalațiilor și probele”, susține managerul de proiect.

Citește și: 

Se lucrează intens pe Autostrada Sibiu – Pitești. 800 de muncitori mobilizați pe secțiunea 5. Porr a început lucrările pe lotul 4

Pe acest tronson vor fi aduse două stații de betoane și una de asfalt.

”Avem două stații de betoane, una a noastră care vine din Sibiu, iar alta urmează să ajungă. O stație de betoane va fi montată chiar la ieșirea din tunel, spre Curtea de Argeș. Vom lucra 24 de ore, 7 zile pe săptămână pentru că acesta este tipul de lucrare pe care trebuie să îl avem. Preconizăm că intrăm în lucrare propriu-zis, în iulie, august. Ca și cifre, avem 110 mii de tone de asfalt, 1,5 milioane metri cubi de săpătură, 900 de mii de tone de balast”, mai spune Fernando Lopes, manager de proiect din partea Porr Construct.

Porr Construct a realizat deja tronsonul 1 al autăstrăzii Sibiu-Pitești, cel dintre Sibiu și Boiţa.

Citește și: 

”Autostrada Sibiu-Pitești e toată în lucru”. Construcția întregii autostrăzi s-ar putea încheia peste 5 ani

Date tronsonul 4 Sibiu - Pitești (Tigveni - Curtea de Argeș)

Antreprenor: Porr Construct SRL

Lungime: 9,86 km

Valoare contract: 1,67 miliarde lei fără TVA

Sursă de finanțare: POIM+PT

Contractul de proiectare și execuție a fost semnat în data de 15.11.2021

Durata contractului: 60 de luni (16 luni etapa de proiectare și 44 luni etapa de execuție);

Ordinul de începere pentru etapa de execuție a fost emis în data de 01.03.2022;

Stadiu fizic: 8,65%;

Termen estimat finalizare lucrări: 2027.

Citește și:

S-a construit o treime din celălalt capăt al Autostrăzii Sibiu – Pitești. Progres de 2,8% într-o lună

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Rammstein

Acum 6 luni

2027 ..?...până atunci va mai exista colonia?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus