Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Ce le răspunde primăria celor peste 160 de sibieni care au semnat petiția pentru asfaltarea Ogorului

Ce le răspunde primăria celor peste 160 de sibieni care au semnat petiția pentru asfaltarea Ogorului

La finalul lunii septembrie mai mulți locatari ai extensiei străzii Ogorului au demarat o campanie de strângere de semnături, adresată Primăriei Sibiu, pentru modernizarea și asfaltarea străzii. Strada Ogorului este asfaltată parțial, în ultimii ani construindu-se intens în zona după calea ferată, noii locatari deplasându-se pe un drum cu gropi și praf.

”Locatarii cât și proprietarii zonei, printre care mă număr și eu, am depus mai multe petiții/cereri către Primăria Municipiului Sibiu (utilizând platforma electronică deținută de instituție), prin intermediul cărora le-am atras atenția asupra stadiului fizic deplorabil în care se află cele două străzi.

De asemenea, le-am subliniat și beneficiile pe care le pot avea cetățenii prin asfaltarea, realizarea iluminatului public cât și realizarea de parcări, toate acestea crescând calitatea vieții. Răspunsurile primite de la Primăria Municipiului Sibiu au fost simple copy + paste schimbându-se doar numărul și destinatarul acestora”, spune Raul Ilieş.

Bărbatul ne-a contactat pe adresa redacției arătându-ne că în situația descrisă mai sus se află sute de locuitori ai municipiului Sibiu, motiv pentru care a fost demarată o petiție.

Pe la jumătatea străzii Ogorului, unde se intersectează cu linia de cale ferată, asfaltul lasă loc prafului

Până în acest moment petiția cu numele ”Modernizarea Străzii Ogorului: Un pas Important către o viață civilizată” a strâns 161 de semnături. În momentul în care oamenii semnează pentru susținerea petiției, ei lasă un mesaj, teoretic adresat oficialilor primăriei:

  • ”Locuiesc în cartierul Belvedere de 6 ani și pe zi ce trece drumul spre casa devine un slalom tot mai anevoios printre gropi”
  • ”Locuiesc pe strada Ogorului după calea ferată iar drumul este aproape impracticabil, e o aventură să mergi cu un copil în cărucior”
  • ”Locuiesc în zona menționată, pe timp de iarnă și ploaie este plin de noroi. Dețin mașină personală, iar drumul este unul dezastruos pentru a circula cu ea”
  • ”Pentru că am schimbat piese la direcție și suspensie la mașină în valoare de 1.000 lei”
  • ”Este singura cale de acces în cartierul nostru și arată că după bombardament. Ne rupem mașinile. Suntem plătitori de taxe și impozite! Oare doar banii noștri vă interesează?”

Reporterul Turnul Sfatului a luat legătura cu oficialii Primăriei Sibiu, solicitându-le un punct de vedere pe această temă.

Reprezentanții municipalității sibiene spun că au fost deja demarate procedurile pentru modernizarea străzii în discuție, însă acestea necesită timp și se bazează pe o serie de documente și proceduri birocratice. Spre exemplu, trebuie reglementată situația terenului pe care trece drumul.

”Strada Ogorului este în atenția municipalității în vederea modernizării, pentru realizarea acestui obiectiv fiind necesară însă o întreagă serie de demersuri pentru reglementarea terenului necesar amenajării drumului, precum și realizarea documentațiilor tehnice. În acest moment sunt în curs de elaborare documentațiile pentru preluarea în domeniul public a suprafețelor de teren pe care dezvoltatorul imobiliar este obligat să le cedeze în vederea construirii drumurilor, conform prevederilor PUZ-ului aprobat. Ulterior se vor realiza documentațiile tehnice solicitate de legislație pentru demararea unei investiții: studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și documentația de autorizare a construcției”, au informat reprezentanții Primăriei Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului.

Mai mult decât atât, până la demararea lucrărilor de asfaltare municipalitatea se angajează să întrețină drumul de care se plâng locatarii.

”Până în momentul modernizării străzii, Primăria Sibiu va întreține drumul existent, în sensul asigurării condițiilor pentru trafic”, a mai transmis Primăria Sibiu pentru cititorii Turnul Sfatului.

Citește și:

Proprietar nemulțumit de starea drumului, după ce și-a cumpărat apartament pe str. Ogorului. Reacția primăriei și dezvoltatorului

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

HBomb

Acum 1 lună

Păi, ce nu e clar din răspunsul Primăriei? Până când nu cedează dezvoltatorul terenul pt stradă, nu se poate porni nici o procedură.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Carcotel

Acum 1 lună

Tu de-al cui lingau din primarie esti? Ca pana acum nu postai? Sau esti unul din lingaii de serviciu si te-a lovit creativitatea sa-ti schimbi porecla?
Raspunde

Burger Hermann

Acum 1 lună

E foarte clar răspunsul și denota incompetenta crasa din partea primăriei. Pai dacă ala are autorizație de construire, ca doar dacă sunt mutați oamenii, a și construit, de ce nu ai luat drumul la emiterea autorizației?! Dacă tu știi de PUZ-ul aprobat, ca doar tu-l aprobi, de ce nu faci demersuri din timp pentru drumuri. Studiul ar trebui să-l ai oricum la baza PUZ-ului, ca doar nu aprobi fără o gândire în prealabil a traficului. Și în ultimul rând, ne uitam la orașe din jur unde primăriile sunt INAINTEA dezvoltatorilor cu drumurile principale, pentru ca pun în aplicare prevederile PUG-ului în zonele de interes. Uite așa, primăria Sibiu e veșnic nepregătită. Veșnic întârziată în orice abordare. Și adesea soluțiile sunt destul de proaste. Din păcate, orice depășește simpla asfaltare a unor străzi existente și reabilitarea zonelor degradate, este peste puterea administrației locale. Ar fi OK pentru o comuna. Doar ca suntem un oraș cu pretenții, care trebuie sa tina măcar pasul cu alte municipii, dacă nu mai suntem în stare sa conducem.
Raspunde

Rossana

Acum 1 lună

,,Până în momentul modernizării străzii, Primăria Sibiu va întreține drumul existent, în sensul asigurării condițiilor pentru trafic,,. Oare de cate ori a fost intretinut pentru asigurarea conditiilor pentru trafic in cei 7 ani? Ca din pacate e tot mai rau...
Raspunde

Neni

Acum 1 lună

Cartierul Veterani din drumul Ocnei este este așa ne asfaltat și fără utilități și iluminat public de peste 10 ani.La toate sesizările care s-au făcut sa primit răspunsul că se va rezolva.Cand și cum se rezolva vom vedea ,lucrurile se mișcă foarte încet și mai sunt inca străzi de pământ în oraș .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus