Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Comandamentul NATO de la Sibiu a trecut ultimul test și devine operațional: Săptămâna viitoare se inaugurează sediul de pe Calea Dumbrăvii

Comandamentul NATO de la Sibiu a trecut ultimul test și devine operațional: Săptămâna viitoare se inaugurează sediul de pe Calea Dumbrăvii

Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est (HQ MNC-SE) – cunoscut în rândul civililor drept Comandamentul NATO de la Sibiu – a trecut zilele acestea ultimul mare test în vederea operaționalizării.

Ofițerii NATO de la Sibiu au participat, în perioada 10 – 19 octombrie 2023, la exercițiul NATO STEADFAST JUPITER 2023 (STJU23), ca parte a structurii de forțe a NATO.

nato sibiu

”Evenimentul de instruire, la care au participat aproximativ 7.000 de militari din 27 de locații din Europa și Statele Unite ale Americii, a fost cel mai complex exercițiu NATO de tip Computer-Assisted/Command Post Exercise organizat până în prezent, din punct de vedere al numărului de participanți și al complexității scenariului”, informează oficialii comandamentului într-un comunicat de presă.

STJU23 a reprezentat etapa finală de certificare a Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est pentru acreditarea ca structură de luptă de nivel corp de armată ”în măsură să asigure comanda și controlul operațiilor terestre ale NATO la nivel regional, în orice situație, pe timp de criză sau conflict”.

Începând de săptămâna viitoare militarii NATO din Sibiu se mută în sediul cel nou, de pe Calea Dumbrăvii, nr. 28-32. Ceremonia de inaugurare a debuta cu un discurs al șefului Statului major al apărării, sosit la Sibiu special pentru acest eveniment.

”Șeful Statului major al apărării, generalul Daniel Petrescu, va participa luni, 23 octombrie, începând cu ora 10.00, la ceremonia de declarare a Capabilității Operaționale Complete a Corpului Multinațional de Sud-Est, care se va desfășura la noul sediul al Comandamentului, în Sibiu”, mai transmit oficialii NATO.

exercitiu nato

Sursa foto: facebook.com/HQMNCSE

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Chris

Acum 1 lună

Din pacate blocurile din jur sunt adevarate scuturi umane.
Raspunde

Ghita sibianul

Acum 1 lună

Chris, ia-ti din nou pilulele caci altfel esti scut uman :) ...
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

La mafia si coruptia institutionala din Romania, NATO, Patriot si F35 sunt pistoale cu apa in cazul unui atac ,,Blitzkrieg'' precum cel din Israel.
Raspunde

Contra

Acum 1 lună

Ne-am dat naibii!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus