Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Parcarea cu 52 de locuri de lângă parcul Belvedere costă peste 1.800.000 de lei. Este destinată vizitatorilor, dar și riveranilor

Parcarea cu 52 de locuri de lângă parcul Belvedere costă peste 1.800.000 de lei. Este destinată vizitatorilor, dar și riveranilor

1.831.947 lei cu TVA este valoarea investiției în noua parcare cu 52 de locuri pe care Primăria Sibiu o va construi în vecinătatea parcului Belvedere. Consilierii locali sunt chemați săptămâna viitoare să aprobe indicatorii tehnico-economici. 

Investiția este una necesară, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul, având în vedere creșterea fluxului de autovehicule în zonă, o dată cu realizarea noului parc. În prezent, pe amplasamentul investiției se află un teren viran, liber de constucții. Parcarea se află la capătul străzii Săcel. 23 de copaci vor fi plantați și în această zonă. 

„Ca urmare a dezvoltării municipiului Sibiu și a industrializării puternice, s-a ajuns la creșterea populației urbane și la supraaglomerarea drumurilor, la creșterea necesității de spații de parcare. Aglomerarea accentuată se regăsește și în vecinătatea parcurilor și zonelor de relaxare.

Odată cu realizarea noului obiectiv de agrement din zona străzii Bacca, zona a devenit un pol de atractivitate pentru populație pentru petrecerea timpului liber și implicit a crescut fluxul de autovehicule în zona parcului. Din acest motiv este necesară dezvoltarea infratructurii rutiere prin suplimentarea numărului locurilor de parcare din vecinătatea parcului,” se arată în raportul aminitit. 

Potrivit administrației locale, realizarea investiției va conduce la modernizarea infrastructurii de bază a zonei, prin realizarea unei parcări cu o capacitate totală de aproximativ 52 locuri de parcare, destinată în special vizitatorilor parcului, dar și riveranilor cartierului, prin configurarea drumului de acces și a trotuarelor pietonale, prin realizarea de zone verzi și un sistem de iluminat eco eficient. 

Citește și Primăria a montat indicatoare rutiere care interzic oprirea lângă parcul Belvedere, pe strada Preot Bacca

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

D.

Acum 6 luni

Când faci parc langa pădure in loc sa fie făcut în proximitatea fiecărui Cartier, se merge cu mașina în parc. Inepție marca Sibiu.
Raspunde

Carcotel

Acum 6 luni

Asta vine la peste 34.000 lei per un loc de parcare: sa zicem ca locul are 5.5m lungime si vreo 3m latime (exagerez evident, nicaieri in oras nu se vor face parcari atat de generoase, dar fie), deci suprafata unui loc de parcare este (foarte foarte generos vorbind) 16.5 m patrati. Impartind 34.000 lei cat costa un loc de parcare per suprafata lui (16.5 m patrati) rezulta ca un metru patrat de loc de parcare costaaaa.....mai mult de 2000 RON (peste 400 EUR). Foarte scump, pentru niste locuri de parcare turnate in camp: pai daca stau sa ma chinui gasesc locuinte la 800 EUR per metru patrat dar acolo vorbim de suprafete construite si acoperite, nu de asfalt turnat pe un teren viran :) Face bani cine trebuie in orasul asta, nu va faceti griji. Le inchiriaza dupa aceea cu 100 RON per luna, sau?
Raspunde

Nebunia Fodorista!!!!!!

Acum 6 luni

Ba sunteti nebuni...o parcare de 52 de locuri ...370.000 euro? Fodor da cat naiba mai poti sa furi prin interpusi tai?
Raspunde

Bubi Seven

Acum 6 luni

Ma primarie nu mai fura atata , mai lasa si la aia care vin la anul sa mai aiba si aia ce fura !!! Poate ca tot voi veniti si apoi nu mai aveti ce fura !!!
Raspunde

Burger Hermann

Acum 6 luni

Au văzut ca le-a mers cu 3 mil. pe km la pista de biciclete de pe malul Cibinului, acum baga 400 EUR/m2 la parcare. Care e problema? Atâta vreme cât cei care plătesc, adică noi cetatanii, dorm, de ce ar cheltui mai putin? Cât trebuie sa dea pe m2 ca sa facem un protest? Probabil ca nici la 1000 EUR/m2 o sa rămânem tot la comentarii pe net...
Raspunde

K.Samuel

Acum 6 luni

V-as ruga ca atunci când prezentați proiecte, sa faceți rost și de proiecte, ca sa se poata uita peste ele cei care mai știu una alta. Sunt curios cum justifica asemenea prețuri, care sunt soluțiile tehnice propuse... șamd La pista de biciclete au prezentat în presa zonele cu palplanse și sprijiniri de maluri cu ziduri de beton de clasa superioara, și așa a părut cât de cât justificata suma. Ca în realitatea, respectivele zone reprezintă maxim 10% din traseu, e alta poveste. Dar noi populația în lipsa de asemenea informații, e greu sa știm cu siguranță cât de mare e teapa și cum fura. Bine, ideal ar fi sa faceți voi ca ziariști verificările astea, sa apelați la oameni care se pricep, și de acolo sa vina un verdict preliminar.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus