Duminică,
03.12.2023
Parțial Noros
Acum
-1°C

Turcii care construiesc aproape toată autostrada Sibiu – Făgăraș au câștigat un lot și pe autostrada Ploiești – Buzău. Peste un miliard de lei

Turcii care construiesc aproape toată autostrada Sibiu – Făgăraș au câștigat un lot și pe autostrada Ploiești – Buzău. Peste un miliard de lei

Asocierea de constructori turci Nurol Inşaat ve Ticaret (lider) – Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru construcția lotului 3 al AUTOSTRĂZII Ploiești – Buzău, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Trei din cele patru tronsoane din Autostrada Sibiu – Făgăraș urmează să fie executate de o asociere de firme turcești, condusă de compania Makyol. Autostrada care va face legătura dintre Sibiu și Făgăraș este o investiție de aproape 7 miliarde de lei și are o durată de realizare de 4 ani.

Citește și: 

Ironia istoriei: Acum aproape 600 de ani turcii foloseau drumul să jefuiască Transilvania. Astăzi, primesc 4,8 miliarde de lei să-l construiască. Banii îi dau europenii

20 de luni pentru aproape 14 kilometri din Ploiești - Buzău

CNAIR a anunțat că a finalizat licitația pentru desemnarea firmelor care vor executa lucrările pentru lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău. Asocierea de firme turcești va avea la dispoziție 20 de luni pentru a finaliza lucrările pe cei 13,9 km ai lotului cuprins între localitatea Pietroasele și Municipiul Buzău.

Anunțul a fost făcut inițial de directorul CNAIR, Cristian Pistol.

”În cazul semnării contractului, asocierea va avea la dispoziție 20 de luni si 1,09 miliarde de lei, fără TVA pentru a finaliza lucrările pe cei 13,9 km ai lotului cuprins între localitatea Pietroasele și Municipiul Buzău”, a anunțat Cristian Pistol, directorul CNAIR, pe Facebook.

În cadrul contractului finanțat prin PNRR, lucrările vizează inclusiv construirea a opt poduri și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, cu o lungime de 1.260 m.

„Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

 Licitația pentru acest lot al A7 a fost lansată în septembrie 2021, dar rezultatul ei a fost contestat de 4 ori.

Asocierea NUROL INŞAAT VE TICARET – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET a mai fost desemnată câștigătoarea acestui contract în urmă cu un an (27 octombrie 2022), dar rezultatul a fost de asemenea contestat”, a precizat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Lotul Pietrosele – Municipiul Buzău este ultimul lot al A7 pe care nu au început lucrările din cauză că până acum nu a putut fi semnat contractul ca urmare a numeroaselor contestații.

Citește și:

Despăgubiri de la 80 de bani pe metrul pătrat. Sibienii, nemulțumiți de exproprierile de pe Autostrada Sibiu – Făgăraș. Primarul din Boița: Noi suntem cei mai supărați, pe la noi trec trei loturi

Sursa foto: CNAIR

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Còsti

Acum 1 lună

Romanii nu puteau sa câștige! Vai de steaua noastră!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus