Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
0°C

Turcii de la Makyol vor construi întreaga autostradă Sibiu – Făgăraș. Au câștigat și licitația pentru lotul 2

Turcii de la Makyol vor construi întreaga autostradă Sibiu – Făgăraș. Au câștigat și licitația pentru lotul 2

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat în această seară că a fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția tronsonului 2 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș. Este vorba de aceeași companie turcească, ce execută și tronsoanele 1,3 și 4 ale autostrăzii.

”Același antreprenor turc, care a câștigat contractele pentru proiectarea și execuția tronsoanelor 1, 3 și 4, a fost desemnat astăzi să construiască cei 19,92 km dintre Avrig-Mârșa și Arpașu de Jos. Constructorul are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor. Valoarea ofertată a contractului (finanțat din Programul Transport) este de 1,54 miliarde de lei (fără TVA).

Semnarea contractului va fi posibilă, după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații”, anunță Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Citește și:

Ironia istoriei: Acum aproape 600 de ani turcii foloseau drumul să jefuiască Transilvania. Astăzi, primesc 4,8 miliarde de lei să-l construiască. Banii îi dau europenii

În prezent, sunt semnate contracte pentru proiectarea și execuția primilor 39,47 km ai Autostrăzii Sibiu-Făgăraș, astfel:

- Tronsonul 3 (17,61 km) Arpașu de Jos (DN1)- Sâmbăta de Sus (DJ 105B)

- Tronsonul 4 (21,86 Km): Sâmbăta de Sus (DJ 105B)- Municipiul Făgăraș (16,26 km) și drum de legătură cu DN1 (5,6 km).

Contractul pentru proiectarea și construcția tronsonului 1, Boița (Autostrada Sibiu - Pitești) - Avrig – Mârșa, în lungime de 14,25 km este în curs de semnare.

Autostrada Sibiu- Făgăraș (cu o lungime de 68,04 km) are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului rutier pe direcţia Coridorului IV Pan European și face parte din proiectul mai amplu pentru conectarea infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT- Comprehensive, transmite ministrul.

Sursa foto: CNAIR

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus