Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
5°C

USR, despre situația de la Tursib: „E nevoie de majoritatea din consiliul local și de doamna primar Astrid Fodor să intervină și să pună un stop joc. Să începem să construim”

USR, despre situația de la Tursib: „E nevoie de majoritatea din consiliul local și de doamna primar Astrid Fodor să intervină și să pună un stop joc. Să începem să construim”

Consilierii locali USR Diana Mureșan și Ionuț Ghise au discutat marți, 7 noiembrie, despre situația actuală a Tursib, în contextul în care proiectul privind reducerea a opt curse de autobuze în Sibiu a fost respins astăzi în Consiliul Local. Consilierii PNL și USR au votat împotriva reducerii numărului decurse în ultimele două luni ale acestui an - noiembrie și decembrie - așa cum a cerut conducerea interimară a societății.

Citește și: Proiectul de reducere a curselor Tursib a fost respins în CL. Șoferii amenință cu greva

Consilierii USR au prezentat situația de la Tursib întrucât este o „problemă care afectează pe toți cetățenii municipiului Sibiu”

„Tursib are la momentul de față o problemă foarte mare care afectează toți sibienii și indiferent de decizia care a fost luată azi în cadrul consiliului local și anume a fost un vot împotriva reducerii programului curselor Tursib, problema e în continuare acolo. Ea există în Tursib și trebuie să fie rezolvată în cel mai scurt timp posibil pentru că sunt niște probleme substanțiale care au fost amânate de ani de zile, se știa de cel puțin doi trei ani despre aceste probleme, și noi consilierii locali am vorbit în nenumărate rânduri despre problemele acestea, iar reducerea curselor ne-ar fi afectat pe noi, cetățenii acestui oraș”, a spus Diana Mureșan în cadrul conferinței de presă.

„E nevoie de majoritatea din consiliul local și de doamna primar Astrid Fodor să intervină și să pună un stop joc”

Diana Mureșan a mai subliniat faptul că problema cea mai mare este pasarea responsabilității dintr-o parte în alta și că e nevoie de implicarea primarului Astrid Fodor.

„Credem că o problemă mare este pasarea responsabilității de la unul la celălalt, nimeni nu își asumă responsabilitatea pentru situația actuală de la Tursib, CA-ul, conform contractului pe care îl au, au niște obligații, printre acestea este și verificarea și funcționarea sistemului de control intern și managerial, dar și asigurarea integralității și funcționalității sistemelor la raportare contabilă și financiară precum și realizarea planificării financiare, deci nu se poate CA-UL să dea toată vina pe conducerea executivă (..) Se perepetuează situația de care știam de mulți ani mai departe pentru că nu-și asumă nimeni o schimbare reală la Tursib.

Din poziția noastră de opoziție putem trage semnale de alarmă, dar e nevoie de majoritatea din consiliul local și de doamna primar Astrid Fodor să intervină și să pună un stop joc la toată situația asta și efectiv să începem să construim pentru că e foarte mult de construit la Tursib”, a mai spus aceasta.

Citește și: Reducerea curselor Tursib: niciun șef din CA nu vine să explice cum s-a ajuns aici. „Își arată desconsiderarea”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 2 săptămâni

Atentie la criminalii speciali din MAI si Justitie. Istoria romanilor se repeta in spirala evolutiva dupa ce sclavii au starnit furia calaului Iohannis. https://adevarul.ro/stiri-locale/alba-iulia/executia-lui-horea-si-closca-pe-dealul-furcilor-1691075.html
Raspunde

HBomb

Acum 2 săptămâni

Păi, ce te puteai aștepta de la USR Sibiu ?! După ce citică pasarea răspunderii de la unii la alții, useriștii fac același lucru solicitând rezolvarea din partea primăriței. Adică tot pasarea responsabilității ... Ziceți, băi, care este propunerea voastră, să vedem dacă funcționează, că gargară ne oferă toți. Vai de noi cu usere speranța țării.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus