Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Stație Tursib pentru călătorii din Arhitecților, aproape de intrarea în oraș. USR propune înființarea de noi stații în „cel mai îndepărtat cartier al Sibiului,” Tropinii Noi

Stație Tursib pentru călătorii din Arhitecților, aproape de intrarea în oraș. USR propune înființarea de noi stații în „cel mai îndepărtat cartier al Sibiului,” Tropinii Noi

Amplasarea unei noi stații Tursib, care să deservească călătorii din cartierul Arhitecților, este discutată în Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Sibiu, a spus consilierul USR Raul Apostoiu, într-o intervenție avută în ședința Consiliului Local de miercuri. Locația propusă ar fi în zona noului magazin Kaufland.

Acesta a propus și înființarea a două stații, în „cartierul cel mai îndepărtat al Sibiului,” în zona Tropinii Noi. Interpelarea a fost prilejuită de aprobabrea proiectului de înființare a cinci noi stații pe traseul 22, Sibiu - Păltiniș. 

Citește și Proiect la vot: Tursib va înființa cinci stații pe traseul către Păltiniș. Două sunt în Rășinari

„Grupul USR propune înființarea a încă două stații pe traseul 22, una la urcare, celalată la coborâre, în zona Tropinii Noi. Acesta este cel mai mai îndepărtat cartier al Sibiului, aflat la aproximativ 9 km de centrul orașului, și care se dezvoltă la limita cu localitatea Rășinari, dar care nu este conectat în prezent la niciun sistem de transport public. Nu există nicio stație Tursib, cea mai apropiată fiind la Muzeul Astra, la aproximativ 4 km distanță, motiv pentru care locuitorii acestui cartier sunt nevoiți să utilizeze mașinile personale, generând trafic suplimentar în oraș. Revin cu acestă ocazie cu o solicitare mai veche a consilierilor USR de înființare a unei stații în zona cartierului Arhitecților. Discuția a fost continuață în luna aprilie de colegul meu Ionuț Ghișe care a discutat cu fostul director al Tursib, și am înțeles că propunerea noastră se află deja în analiză, în Comisia de Circulație, locația propusă fiind în zona noului magazin Kaufland din cartierul Arhitecților,” a spus Apostoiu.

Autobuze electrice pentru transportul metropolitan Sibiu

Cartierul Arhitecților va fi legat de Sibiu în momentul în care vor începe să circule autobuzele achiziționate de Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu, asociație constituită la începutul anului trecut. 

Citește și Prima hartă a transportului metropolitan Sibiu

Zece localități sunt partenere în cadrul zonei metropolitane – municipiul Sibiu, ca lider, orașele Cisnădie și Ocna Sibiului, precum și comunele Șelimbăr, Sadu, Șura Mare, Șura Mică, Cristian, Poplaca și Roșia – care vor fi deservite de autobuze electrice. În total, urmează să fie achiziționate șase autobuze electrice de 10 m și 30 de autobuze electrice de 12 m complet echipate, 30 de stații de încărcare lente, cu conector pe cablu, la autobază, precum și zece stații de încărcare rapidă, cu pantograf inversat, în teren.

Procedura de achiziție a celor 30 de noi autobuze electrice este derulată de către Primăria Sibiu. Ai cărei reprezentanți și-au asumat că vor finaliza evaluarea tehnică și financiară a ofertelor și a eventualelor clarificări cel mai târziu pe 21 februarie 2024. Iar după atribuirea contractului, Primăria va emite în cel mult două luni ordinul de începere. Abia după emiterea acestui ordin începe să se deruleze termenul de furnizare a autobuzelor, care este de cel mult 12 luni.

Citește și Noile autobuze electrice pentru transportul metropolitan Sibiu: chinezești, turcești sau poloneze

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 7056

Comentarii

9 comentarii

Aaa

Acum 4 luni

Ce ma bucur ca o sa își bata joc tursibul și primăria sibiu și de cei din arhitecților cum își bate joc acum când circula cu program de sâmbătă 27-29 deși nu sunt în nici o lege zile nelucrătoare! Sa plătească și ei abonamente și sa meargă cu taxiul la servici,sa se bucure ca plătesc sa circule în picioare ca scaunele sunt ocupate de cei care au abonamente gratis plătite tot de sibienii mai nou și studenții se plimba moca.Asta e doar una din realizările mamaitei cu birou în piață mare.
Raspunde

Un sibian

Acum 4 luni

de ce nu le face Cisnadia statie???
Raspunde

Frikirikimiki

Acum 4 luni

multi isi dau cu parerea pe aici, dar putini cunosc: partea dreapta apartine de Sibiu, deci nu e problema Cisnadiei.
Raspunde

Trics

Acum 4 luni

Bai usr termina cu chestiile astea. Hai sa facem ceva util pentru oamenii care va plătesc salariile.Stim ca urmează alegerile. Hai sa vedem ce se poate face cu mizeria aia de giratoriu de la kaufland. Hai sa fim cinstiți.
Raspunde

Ion

Acum 4 luni

De unde atâta ura la adresa locuitorilor din Arhitecților?? Ce vina au oamenii ăștia că acolo locuiesc ? Oare Sibiul a dezvoltat un cartier la fel de mare și noi nu știm ? Oamenii ăștia suportă mizeria, lipsa de implicare, batjocura administrației din Cisnădie. Ce variante aveau ? Mai gânditi sibieni ! Muncesc în Sibiu, consuma in Sibiu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gogu

Acum 4 luni

Da corect! Să le facă Cisnadia stații la ,, prazilieni,,....sau Apostoiu pe banii lui....ca ,, ie d.ai lor,,.
Raspunde

Dabija

Acum 4 luni

Kaufland e pe teritoriul Sighiului
Raspunde

Popescu Alin

Acum 4 luni

De ce nu se face mai repede Bazinul Olimpia?De ce nimeni nu zice nimic?De ce primăria Sibiu nu construieste un bazin de natație?
Raspunde

Radu iordan

Acum 4 luni

Propun efectuarea unui REFERENDUM, pentru rectificarea hotarului si lipirea de municipiul Sibiu, deoarece acest cartier situat pe teritoriul administrativ al orasului Cisnadie, pune presiune pe municipiul Sibiu si nu pe orasul Cisnadie. Majoritatea copiilor frecventeaza scolile, gradinitele si cresele din municipiul Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus