Vineri,
03.05.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Mino Sota: „Îmi lipsește infrastructura din Japonia”. ”Faci 6-7 ore de la Sibiu la București”

Mino Sota: „Îmi lipsește infrastructura din Japonia”. ”Faci 6-7 ore de la Sibiu la București”

Mijlocașul japonez al lui AFC Hermannstadt, Mino Sota a declarat în cadrul unui interviu acoprdat GSP.ro că cel mai mult îi lipsește în țara noastră infrastructura japoneză.

Deși spune că nu îi lipsesc multe lucruri din Japonia: „m-am obișnuit în România, îmi place”, vorbește despre timpul lung petrecut pe mijloacele de transport. Și dă ca exemplu trenul. ”Îmi lipsește infrastructura de acolo, face viața oamenilor mai ușoară. Și îți dau exemplu cu trenurile.

În Japonia o distanță de 1.000 de kilometri o parcurgi în 3 ore, în timp ce în România faci 6-7 ore de la Sibiu la București. Și distanța e mai mică, cred că vreo 300 de kilometri, nu?”.

Nici mâncarea japoneză nu îi lipsește: „v-aș recomanda ramen și sashimi. E pește crud, nu prea se găsește în România, dar e foarte bun, îmi place.

Dar iubesc mâncarea românească. Ciorba de văcuță, așa se zice, nu?, e foarte bună. Aș mânca mereu. Îmi plac și sarmalele, și micii. Aveți o mâncare foarte delicioasă”.

Pe lângă mâncare, Mino e impresionat și de oamenii din țara noastră: „simt că mă respectă. Cred că românii au o părere foarte bună despre țara mea, despre japonezi, și se poartă foarte frumos cu mine. Îmi place și că sunteți un popor glumeț, vă place să râdeți”

Una dintre puținele legături cu țara sa natală sunt cărțile. „Avem mulți scriitori celebri în Japonia. Mie îmi place mult Keigo Higashino. Nu cred că e așa cunoscut în România, precum Haruki Murakami, dar vă propun să îl descoperiți. Cartea mea preferată a sa e Byakuyakō, are multe pagini, la fel ca Harry Potter”.

Sibienii se află în aceste zile în Turcia, în cantonemntul de pregătire pentru a doua parte a sezonului Ligii 1.

Lotul echipei FC Hermannstadt în cantonamentul din Turcia

portari: Cătălin Căbuz, Vlad Muțiu, Ionuț Pop (revenit de Steaua)

fundași: Ionuț Stoica, Valerică Găman, Florin Bejan, Paul Antoche, Mihai Butean, Paolo Medina, Kevin Ciubotaru,

mijlocași: Mino Sota, Ciprian Biceanu, Cristi Neguț, Silviu Balaure, Alexandru Jipa, Alexandru Oroian, Dragoș Iancu, Kablan Davy N’Goma, Emmanuel Baba Ayine (revenit de la ACS Mediaș), Ianis Gândilă (juniori), Ianis Mihart (de la CSM Focșani),

atacanți: Daniel Paraschiv, Ruben Fonseca, Cosmin Bucuroiu, Gabriel Iancu.

Sursa foto: Facebook / FC Hermannstadt

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1989

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 3 luni

Japonia e alta planeta. Diferenta ca de la cer la pamant intre trenul cu levitatie magnetica si mocanita.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus