Miercuri,
21.02.2024
Parțial Noros
Acum
3°C

„Cel mai gustos din acest kebab este cola”

„Cel mai gustos din acest kebab este cola”

M-a împins păcatul să aleg săptămâna asta o kebăbărie, iar pașii m-au dus pe strada Constituției. Am văzut de câteva ori această locație, dar nu am îndrăznit să intru. Nu am făcut-o nu pentru că mi s-a părut tristă, dar pentru că kebabul nu e ceea ce-mi doresc în materie de gastronomie.

Am făcut-o zilele trecute, după principiul că „o dată în an se poate”.

Locația e la intersecție cu strada 9 Mai, aproape de gară. Meniul, desigur, nu e foarte bogat, dar nici nu te aștepți la asta. Am mers țintit acolo pentru un kebab. Am optat pentru kebab mare cu vită și berbecuț: unul în lipie și altul la farfurie.

Nu am avut mari așteptări, dar nici foarte mici. Știam că, fiind flămânzi, trebuie să plecăm de acolo sătui, dar și împliniți. Micuțul local are câteva mese înăuntru, așa că ne-am așezat la una să mâncăm și să vorbim pe îndelete.

Colegul care a optat pentru kebabul în lipie, s-a chinuit până a dezlipit folia de aluminiu de pe lipie. Kebabul arăta într-adevăr impunător: pe lângă că era „mare”, era și cu de toate. Așa că și așteptarea era mare. Dar la scurt timp l-am văzut cum scoate din gură o bucată, apoi încă una și tot așa de carne care nu poate fi mestecată. Nu l-a mâncat pe tot, iar la un moment dat a fost pus următorul diagnostic: cel mai gustos din acest kebab este cola.

Farfuria mea nu arăta foarte rău. Porția – la fel de generoasă, cu sosurile – picant și de usturoi – împrăștiate peste toate ingredientele. Separat am primit, după cum am rugat, sosul curry. Bine am făcut că l-am luat, pentru că acesta dădea gust la tot.

Am trecut și eu prin aceeași experiență, alegând bucățile de carne - nu mai înțelegeam dacă erau de vită sau berbecuț - pe care nu le puteam înghiți. Am „stins” tot cu o mică bere, dar nici pe aceea nu am băut-o pe toată.

Ca să nu mai spun că înăuntru cei doi angajați încercau să destindă atmosfera cu manele la... telefon. Iar tacâmurile, de unică folosință, erau din plastic.

Atât s-a putut.

Am plătit 29 de lei pentru kebabul în lipie și 39 pentru cel la farfurie, plus 17 lei băuturile și am plecat. Am plecat direct acasă, unde mi-am turnat 50 de grame de pălincă pentru o dezinfecție interioară... preventivă.

Nu zic, poate experiența noastră a fost o excepție, sper să fie, dar eu spun doar atât: mulțumesc, succese mai departe, dar cred că eu iarăși cel puțin un an nu mai încerc vreun kebab.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 4377

Comentarii

5 comentarii

Alex

Acum 2 săptămâni

Din pacate nu exista kebab bun in Sibiu. Simpatico a fost primul si ultimul. Totul e inecat in sosuri, carnea super industrializata facuta la tona. Auzeam ca Levant isi marineaza carnea singuri. Poate e adevarat. Un kebab sau o shaorma bune nu ar trebui sa aibe prea multe sosuri, ca sa nu spun deloc. Am mancat in Turcia si ghici ce.....0 sosuri in shaorma mea. La fel si cu pizza...unde e pizza proasta iti dau 1000 de sosuri. Plus cafeaua....daca cafeaua e proasta iti imping in fata arome si zahar. Totul ar trebui sa fie simplu, ingredinetele sa fie cele care dau gust, nu sosuri, toppinguri si arome.
Raspunde

Nobody

Acum 2 săptămâni

Rau nu zic ca nu a fost, dar de mancat, ai mancat tot.
Raspunde

Sparrow

Acum 2 săptămâni

Termenul de " kebābārie" spune tot.
Raspunde

Gastronomul

Acum 2 săptămâni

De cate ori sa va spun sa luati seama in ce localuri intrati?! Daca va imbolnaveati?
Raspunde

Marioara

Acum 2 săptămâni

Cea mai buna mâncare e la mama acasă!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus