Marţi,
20.02.2024
Innorat
Acum
3°C

Un student din Sibiu și-a deschis afacere după ce a accesat fonduri europene de 60.000 de euro. „Este o provocare pentru cineva tânăr”

Un student din Sibiu și-a deschis afacere după ce a accesat fonduri europene de 60.000 de euro. „Este o provocare pentru cineva tânăr”

Ștefan H. are 23 de ani și este student la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, iar în toamna anului trecut și-a deschis propria afacere pe care a ales să o numească Light It Up. Prin intermediul unui proiect pe fonduri europene, tânărul a deschis un loc în care oamenii pot lua parte la jocuri de societate interactive. Practic, Light It Up este împărțit în două încăperi, într-una găsim jocuri cu tehnologie VR, iar în cealaltă o podea interactivă.

Ștefan este din Brașov, a studiat doi ani informatica la București, iar în al treilea an de facultate a decis să se mute la Sibiu pentru a-și putea deschide afacerea.  

„Am studiat informatica la București și m-am mutat la informatică aici, la Sibiu, în anul trei de facultate, iar acum sunt student la master. O condiție a acestui program de finanțare pe care l-am accesat era ca proiectul să fie într-o zonă mai puțin dezvoltată din România, în afara Bucureștiului. Am ales Sibiul pentru că mai aveam aici prieteni, dar și rude.

Totul a început în cadrul facultății, atunci când am găsit pe un canal de socializare un link către un curs de antreprenoriat, la sfârșitul căruia era și concursul de dosare și proiecte. S-a aliniat cu ideea mea pentru că am căutat la un moment dat pe internet un loc unde să merg să mă joc și când am văzut că nu găseam, mi-am dorit să-l implementez eu. M-a ajutat finanțarea foarte mult și am prins astfel și mai mult curaj”, a spus tânărul despre începuturile afacerii sale.

Investiție de 60.000 de euro - fonduri europene

Prin program, Ștefan a atras o sumă de 60.000 de euro, bani care au mers către aparatură, dar și către chiria spațiului necesar pentru deschiderea afacerii.

„Este o experiență nouă ca să o petreci cu prietenii în oraș, alternativ la escape room, biliard, bowling sau toate activitățile de grup care sunt prezente în Sibiu. În afară de asta, ai timp să socializezi cu prietenii tăi într-un cadru în care e ceva nou și toată lumea învață, nu au mai trecut prin aceste activități și e cumva o experiență pentru tot grupul deodată”

La Light It Up, într-o încăpere găsim jocuri cu tehnologie VR, iar într-o încăpere o podea interactivă.

„Este un concept din America, pe mine m-a atras cel mai mult ideea aceasta cu o podea interactivă, cu pătrate luminoase pe care poți să calci după anumite reguli. Este practic un touchscreen imens în care interacționezi cu picioarele și asta te pune și în mișcare. Lumea obosește, după 20 de minute deja oamenii au nevoie de o pauză, este mult mai solicitant decât ai crede la început”, a mai povestit tânărul.

„Este o provocare pentru cineva tânăr”

Pentru că administrează singur afacerea, Ștefan spune că a fost o adevărată provocare să învețe totul de la zero, inclusiv partea de birocrație.

„Sunt foarte multe provocări cel puțin la partea de documente și birocrație. Încerc să învăț să mă pun pe picioare și să înțeleg cum funcționează sistemul, dar este o provocare pentru cineva tânăr. Eu sunt programator, satisfacția pentru mine a fost să implementez proiectul, iar partea de interacțiune cu clienții vine la pachet”, a mai spus acesta.

Planuri de viitor

Pentru viitorul apropiat, tânărul își dorește să mute sediul locului de jocuri de societate. Dacă în prezent sediul este situat pe strada George Coșbuc, numărul șase, în luna martie acesta se va muta la ieșire din oraș, spre Dealul Dăii.

„De asemenea, planul ar fi să ajut și alți oameni să implementeze o podea de acest gen în România”, a concluzionat Ștefan.

Grupurile de prieteni pot merge la jocurile de societate pe bază de rezervare online făcută aici sau la numărul de telefon 0771015104. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 săptămână

La investit banii altora toti sunt buni dar in afaceri de succes conteaza doar profitul, nu cheltuielile.
Raspunde

Sportivul

Acum 1 săptămână

Am fost și eu cu prietenii mei, e o idee f faină și era nevoie de ceva nou pt Sibiu. Un loc excelent de petrecut timp cu prietenii, fără ecrane și jocuri online. F creativ și provocatoare nivelele. Ștefan este foarte de treaba, explica și comunica excelent..si la o discuție cu el îți dai seama cât de multa munca a depus. Recomand 100/10
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

M

Acum 1 săptămână

O mare porcarie de 60.000 in conditiile in care scolile nu au terenuri de sport sau toalete . UE da bani aiurea la proiecte fara noima .

Raspunde

Pastor marginas

Acum 1 săptămână

Moron! UE da banii daca argumentezi ca faci ceva cu ei. Du-te tu si fa proiect "ieuropean" pentru a renova sau a reechipa scolile. Nu te opreste nimeni, atata timp cat te duce capul. Daca nu te duce capul, atunci, cine e in stare sa faca un proiect "ieuropean", poate sa faca pentru ce considera el/ea ca merita. Nu trebuie sa-ti ceara tie pararea, sau oricui altcuiva. Moron!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus