Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Începe lupta pentru conducerea celor nouă facultăți ale ULBS. Preotul Necula nu candidează la Teologie

Începe lupta pentru conducerea celor nouă facultăți ale ULBS. Preotul Necula nu candidează la Teologie

Biroul electoral al ULBS a validat dosarele de candidatură pentru funcția de decan a celor nouă facultăți ale Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS). Pentru fiecare facultate s-au înscris câte doi candidați.

Toate cele 18 candidaturi au fost declarate ca fiind conforme de către Biroul electoral al universității. În zilele de 21 și 22 martie se vor desfășura concursurile publice pentru selectarea decanilor. La două dintre facultății decanii în exercițiu nu vor candida pentru un nou mandat.

Spre exemplu, la Facultatea de Științe Economice, actualul decan Cristina Tănăsescu nu și-a depus candidatura. Pentru conducerea facultății va lupta lectorul univ. Alin Opreana  din cadrul Departamentului Management, Marketing, Administrarea afacerilor și conf.univ.dr. Raluca Sava, fost prodecan. Ambii sunt membri în consiliul facultății.

La Teologie, preotul Constantin Necula, care a preluat interimatul funcției de decan la mijlocul lunii ianuarie, nu va candida pentru un mandat întreg la conducerea facultății. Pentru acest post și-au depus candidaturile prof.conf.dr.habil. Constantin Oancea, profesor la disciplina Vechiul Testament și lectorul univ.dr. Vasile Bîrzu, profesor la disciplinele Spiritualitate și Dogmatică.

La celelalte facultăți decanii în funcție s-au înscris la concurs pentru a încerca să obțină un nou mandat. La Drept, contracandidatul actualului decan, Sebastian Spinei este Adrian Circa, conf.univ.dr. director la departamentul Drept privat, membru în consiliul facultății.

La Inginerie, decanul Maria Vințan, care ocupă această funcție din februarie 2023 după ce Gabriel Racz a fost ales prorector (apoi președinte al Senatului), va încerca să obțină un mandat întreg. Aceasta va concura cu conf.univ.dr.ing. Ionel Morariu, membru în consiliul facultății și în departamentul Calculatoare și inginerie electrică.

La Facultatea de Litere și Arte, actualul decan Dragoș Varga va concura cu colega lui din conducerea facultății, prodecanul Eva Nicoleta Burdușel.

Și la Facultatea de Medicină s-au înscris pentru funcția de decan doi membri din conducerea actuală a facultății: Radu Fleacă, actualul decan și șeful de lucrări dr. Cosmin Mohor, actualul prodecan pentru cercetare, studenți și relații internaționale.

La Facultatea de Științe, Daniel Sofonea, decanul în exercițiu, va concura cu prof.univ.dr. Ana-Maria Acu, membru în consiliul facultății și la departamentul de Matematică și Informatică. Iar la Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, unde din 2016 decan este Camelia Sava, mai candidează conf.univ.dr. biolog Mihaela Antofie, membru în consiliul facultății.

În final, la conducerea uneia dintre cele mai mari facultăți, cea de Științe Socio-Umane, vor candida Daniel Mara, actualul decan, și lectorul univ.dr. Daniel Crețu din cadrul Departamentului de Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă.

Pe parcursul săptămânii viitoare, se vor desfășura ședințele consiliilor facultăților pentru avizarea participării la concurs a minim doi candidați pentru funcția de decan, iar pe 21-22 martie va avea loc organizarea și desfășurarea concursurilor publice pentru selectarea decanilor. Validarea decanilor va avea loc în ședința ordinară a Senatului ULBS din 28 martie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2743

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

5 comentarii

Profu

Acum 1 lună

Varga vrea iar decan? Unii nu se mai satura de functii!
Raspunde

Doctor drd habil ing av jud șaormar

Acum 1 lună

Tulai Doamne! Aproape aceleasi **** ca acum 20 de ani! ULBS-producatoare de șaormari si decât fani! (Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului licențios)

Raspunde

Sibianu

Acum 1 lună

documentati-va, nu e nicio lupta, totul e aranjat.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

BIoan

Acum 1 lună

"La Teologie, preotul Constantin Necula, care a preluat interimatul funcției de decan la mijlocul lunii ianuarie, nu va candida pentru un mandat întreg la conducerea facultății." Era si normal...e mai usor sa "ciripesti" la ureche cui trebuie....
Raspunde

Poli

Acum 1 lună

Ce trist ... "tovarășul" necula nu vrea decan ...eronat ...băiatul de gașcă își dorește la disperare funcția, dar tb sa șteargă presuri în continuare la dumnezeire si... nu,l mai ajuta "vocea" și "talentul" discursurile ședințelor UTC trebuie abdatate ...timpuri noi ...oameni cu auz mult mai dezvoltat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus