Sâmbătă,
04.05.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Mai mulți prodecani la ULBS: la patru facultăți crește numărul acestora

Mai mulți prodecani la ULBS: la patru facultăți crește numărul acestora

Patru facultăți din cadrul ULBS vor avea cu un prodecan mai mult în noul mandat al instituției. Numărul acestora a fost aprobat la ultima ședință a Senatului universității.

În prezent, cei mai mulți prodecani sunt la Facultatea de Inginerie - patru, la celelalte activând câte doi prodecani sau unul, cum e la Teologie și Științe Agricole.

Conform notei aprobate de membrii Senatului, decizia de a majora numărul de prodecani a fost luată „luând în considerare numărul de studenți, numărul programelor de studii și numărul titularilor din fiecare facultate”.

Astfel, a fost luată decizia ca numărul de doi prodecani să fie păstrat la facultățile de Științe și Drept, precum și câte un prodecan vor avea facultățile de Teologie și Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului. Câte trei prodecani au fost aprobați pentru facultățile Socio-Umane, Medicină, Litere și Arte, precum și Științe Economice.

În prezent, conform informațiilor de pe site-urile celor nouă facultăți situația prodecanilor este următoarea:

Drept

Prodecan programe studii și cercetare, Monica Gheorghe

Prodecan studenți și administrare, Olimpiu-Laurențiu Șoneriu

Inginerie

Prodecan cu activități didactice, Cristina-Maria Biriș

Prodecan cu activități de cercetare științifică și relații internaționale, Valentin-Ștefan Oleksik

Prodecan cu activități studențești și relații cu mediul economic, Daniela Popa

Prodecan cu activități financiare și administrative, Marinela-Elisabeta-Elena Ință

Litere și Arte 

Prodecan Eva Nicoleta Burdușel

Prodecan Florin Coșuleț

Medicină

Prodecan programe de studii și strategii de marketing, Gabriela Boța

Prodecan cercetare, studenți și relații internaționale, Cosmin Mohor

Științe

Prodecan Iulian Stoian

Prodecan Augusta Rațiu

Științe Agricole, Industria Alimentară și Protecția Mediului

Figurează un director de departament, Ciprian Căpățână

Științe Economice 

Prodecan programe academice, internaționalizare, administrativ, Eduard Alexandru Stoica

Prodecan studenți și relația cu comunitatea, Renate Bratu

Științe Socio-Umane

Prodecan activitate didactică, Georgeta-Sorina Corman

Prodecan activități studențești, relația cu mediul socio-economic, Bogdan Gheorghiță

Teologie 

Informațiile nu sunt actualizate, figurând ca prodecan Constantin Necula, precum și un director de departament, Vasile Bîrzu și directorul școlii doctorale.

Cine vor fi noii prodecani în mandatul 2024-2029

Totodată, ieri, 4 aprilie, au fost evaluate candidaturile pentru funcția de prodecan la toate facultățile.

Astfel, la Socio-Umane au fost înregistrate candidaturile lectorilor universitari doctori Georgeta Sorina Corman, Radu-Ștefan Racovițan și Bogdan Gheorghiță.

La ȘAIAPM a fost înregistrată candidatura Ancăi Tulbure, iar la Teologie cea a lui Dragoș Boicu.

La Facultatea de Științe și-au depus dosarele Iulian Stoian și Augusta Rațiu, la Medicină – Cosmin Mohor, Gabriela Boța și Adrian Hașegan, iar la Drept – Olimpiu-Laurențiu Șoneriu și Raluca Ștefania Lazăr. La facultatea de Litere și Arte își doresc să devină prodecani Eva Nicoleta Burdușel, Luminița-Dana Bîrsan, precum și Vlad Pojoga, iar la Științe Economice – Cosmin Virgil Tileagă, Liliana Bunescu și Raluca Sava.

În final, cele patru candidaturi de la Inginerie cel mai probabil vor fi ocupate de Cristina Maria Biriș, Mihai Crenganiș, Daniela Popa și Marinela Elisabeta Elena Ință.

Toate candidaturile au primit aviz favorabil. Conform calendarului alegerilor, validarea candidaturilor va avea loc la finalul lunii aprilie prin votul senatorilor ULBS.

Citește și: Întreaga conducere a ULBS pentru mandatul 2024-2029 a fost validată: un prorector și doi decani noi. Investițiile anunțate

Conform Cărții ULBS, Decanul desemnat prin concurs și validat de către Senat își nominalizează prodecanii, cu consultarea Rectorului și a Consiliului Facultății, asigurându-se reprezentarea corespunzătoare a departamentelor facultății, în funcție de numărul de studenți, numărul programelor de studii și numărul titularilor, dar nu mai mult de 4 prodecani pe fiecare facultate. Durata mandatului Prodecanului este aceeași cu durata mandatului decanului, adică de 5 ani. Atribuțiile Prodecanilor sunt stabilite de către decan potrivit domeniului de competență delegat acestuia, in raport cu specificul facultății, precum și cu viziunea strategică a decanului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3657

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Profu

Acum 3 săptămâni

Atatea functii, atatea salarii babane pentru niste studenti ca vai de ei... Care intra la facultate doar cu buletinul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus