Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Intervenții minim invazive asupra cancerului de sân, cu aparatură ultramodernă la Spitalul Județean Sibiu

Intervenții minim invazive asupra cancerului de sân, cu aparatură ultramodernă la Spitalul Județean Sibiu

Pacientele diagnosticate cu cancer de sân care aleg să se trateze în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu beneficiază de acum de terapie chirurgicală minim invazivă, cu ajutorul unei aparaturi ultramoderne, anunță joi reprezentanții unității medicale. 

Este vorba despre tehnica ganglionului santinelă, o abordare chirurgicală modernă utilizată în tratamentul chirurgical al cancerului de sân, cu scopul de a evita, în siguranță, excizia ganglionilor axilari. Cele două echipe de chirurgie oncologică ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, conduse de Prof. Dr. Ciprian Tănăsescu – Clinica Chirurgie I și Conf. Dr. Dan Bratu – Clinica Chirurgie II, au efectuat cu succes în 5 martie 2024, primele două astfel de intervenții chirurgicale, cu ajutorul aparaturii achiziționate. 

Tehnica ganglionului santinelă, folosind ICG, are beneficii extrem de importante pentru pacientele cu cancer de sân, fiind folosită în toate centrele oncologice moderne din lume. Printre avantajele acestei intervenții minim invazive se numără incizia mică, recuperarea postoperatorie mult mai rapidă, sechele postoperatorii minime, evitarea apariției limfedemului post operator, a dificultăților de mobilizare a brațului, toate acestea fără a renunța la principiile de terapie oncologică.

Tehnica este folosită de acum la pacientele cu indicație, la momentul actual existând atât dotarea necesară, cât și experiența necesară a echipelor operatorii, transmite Cristina Bălău, purtător de cuvânt al spitalului. 

Aparatul folosit pentru această intervenție este parte integrantă a unui turn laparoscopic cu linie video Full HD și IR, instrumentar și două unități electrochirurgicale (cu ultrasunete și fuziune tisulară), achiziționat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, cu suma de 849.500 lei + TVA.

Depistarea cancerului de sân

Procedura prin care încep investigațiile pentru depistarea cancerului de sân necesită întâi o vizită la clinician. Acesta va elibera trimiterea pentru recoltarea biopsiei tumorale și ganglionare după caz, care se va efectua în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, condus de Conf. Univ. Dr. habil Florin Grosu. Această procedură se face cu internare de zi, astfel încât costurile suportate de pacientă să fie zero. Totodată, în cadrul aceluiași laborator se pot face marcajul tumoral sau instalarea de harpon pentru ca medicul chirurg să depisteze tumora cu ușurință în timpul intervenției.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Adina

Acum 1 lună

Intrebarea ar fi cine mai merge la Spitalul Judetean Sibiu? Mai exista persoane care merg de bunavoie acolo dupa tot ce s-a intamplat in pandemie? Eu si toate persoanele cunoscute, rude, prieteni, vecini, colegi, merg la Cluj sau Mures daca au o problema de sanatate. Sau la clinici private. Nu vad de ce Spitalul Judetean Sibiu poate cheltui 849.500 lei din bani publici, atata timp cat nu s-a solutionat cazul abuzurilor medicilor asupra pacientilor din timpul pandemiei Covid.

Raspunde

Ghita

Acum 1 lună

Mereti la Paris, Barcelona, Tokio etc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus