Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

3 oferte pentru supervizarea lucrărilor de pe lotul 3 din Sibiu – Pitești. Până în 100 de milioane de lei

3 oferte pentru supervizarea lucrărilor de pe lotul 3 din Sibiu – Pitești. Până în 100 de milioane de lei

CNAIR a primit trei oferte la contractul pentru supervizarea lucrărilor pe lotul 3 al Autostrăzii A 1 Sibiu-Pitești anunță Economedia. Licitația a fost deblocată la începutul lunii după ce consultanții au depus numeroase solicitări de clarificare, iar vineri, 15 martie, la termenul -limită au depus oferte următoarele firme :

  1. Ofertant unic : TPF INGINERIE SRL,
  2. Asociere : EUROCERAD INTERNATIONAL (Leader),S INFRA TENDER S.R.L.,BOTEK,
  3. Asociere : ACTIV PROIECTARE INFRASTRUCTURĂ S.R.L. (Leader),EMAY Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik Anonim Şirketi.

Valoarea contractului de supervizare este cuprinsă între 85 și 101 milioane lei, iar durata este de 191 luni, inclusiv perioada de garanție. Ofertele pot fi depuse până pe 11 decembrie 2023. Prețul ofertei reprezintă 30 % din punctajul total, iar finanțarea contractului este asigurată din Programul Transport 2021-2027.

Lotul 3 Cornetu – Tigveni este cel mai lung lot dintre cele 5 ale Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, are cele mai multe structuri și cel mai lung tunel, la Poiana de 1700 metri, iar WeBuild a început lucrările pregătitoare (defrișări, organizare de șantier). Lucrările efective vor începe fără consultant de specialitate pentru că procedura de achiziție pentru supervizor nu se poate finaliza cu semnarea contractului mai devreme de sfârșitul verii (în situația fără contestații). Datele oficiale arată că WeBuild are termen 15 aprilie pentru depunerea Proiectului Tehnic pentru Autorizația de Construire.

Citeșlte și:

Constructorii de pe autostrada Sibiu – Pitești nu găsesc muncitori. „Apelăm la soluții de avarie și aducem din alte țări”

Pentru lotul 2 Boița – Cornetu (31 km), cel mai greu lot de pe A1, CNAIR a semnat contractul de supervizare cu IRD Engineering pentru 106 milioane lei.

Contractul a fost suspendat pentru că proiectanții interesați au depus 28 de clarificări, iar CNAIR a publicat și răspunsurile la întrebările/clarificările consultanților interesați. Din totalul de 100 de puncte, CNAIR a stabilit 30% prețul ofertei, 10% experiența coordonator contract (direct proporțional), 8 % experiență inginer tuneluri (punctaj invers proporțional), 5% experiență inginer poduri (invers proporțional).

Termenul estimat pentru evaluarea ofertelor este 12 iunie 2024.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus