Miercuri,
17.04.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Ambasadorul Germaniei, în vizită la Primăria Sibiu. „Am vorbit despre importanța faptului că România este membru NATO”

Ambasadorul Germaniei, în vizită la Primăria Sibiu. „Am vorbit despre importanța faptului că România este membru NATO”

Benenficiile financiare ale României ca membru al UE, importanța NATO și predictibilitatea în economie au fost principalele teme ale unei întrevederi între ambasadorul Germaniei și primarul Astrid Fodor.

Primarul Astrid Fodor a primit marți, 26 martie, vizita ambasadorului Germaniei, Peer Gebauer. Diplomatul a fost însoțit de reprezentanți ai ambasadei în domeniul militar, economic și cultural.

Despre această întâlnire, Primăria a anunțat, ca de fiecare dată după o astfel de întrevedere, pe pagina de Facebook. Mesajul postat este însoțit de un citat al primarului Astrid Fodor, în care aceasta menționează despre temele discutate.

„Foarte buna colaborare cu Ambasada Germaniei s-a concretizat printr-o nouă discuție în care am abordat beneficiile României ca stat membru UE, ceea ce a permis Sibiului să acceseze zeci de milioane de Euro fără de care nu s-ar fi putut dezvolta în acest ritm. De asemenea, am vorbit despre importanța faptului că România este membru NATO, mai ales în conjunctura actuală. O altă temă importantă pentru care am discutat-o a fost necesitatea asigurării unei predictibilități în economie pentru continuarea dezvoltării și atragerii de noi investiții și am arătat că Sibiul a menținut fiscalitatea locală la același nivel de ani de zile, în beneficiul mediului de afaceri. A fost o discuție pozitivă în care domnul Ambasador a remarcat ritmul foarte bun în care Sibiul s-a dezvoltat ca oraș, dar și ca locație economică in acești ultimi ani”, a transmis Fodor, după întrevederea cu reprezentanții misiunii diplomatice a Germaniei.

Precizăm că, recent, pe siteul stiripesurse.ro a fost publicată o scrisoare în care se cereau cluburilor de afaceri germane din Timișoara și Sibiu informații legate de posibilitatea de a găzdui temporar în jur de 100 până la 200 de persoane, în cadrul unui exercițiu militar de evacuare a unor persoane dintr-o țară străină. Wolfgang Köber, președintele Clubului Economic German Transilvania, a confirmat primirea documentului, însă a precizat că este vorba de un exercițiu de rutină, care se execută și în alte state, periodic. În scrisoare, se precizează că exercițiul ar urma să fie făcut în Sibiu și Timișoara în martie 2025 și scenariul prevede evacuarea cetățenilor germani (jucători de rol) din altă țară.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 2 săptămâni

Foarte buna a fost colaborarea la devalizat si spalat bani, la jefuit si talharit populatia si la curatarea bubelor teroristilor si infractorilor afiliati cu concursul escroacei germane, Ursula von der Leyen.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Photoshop la primarie !

Acum 2 săptămâni

Oare cine din angajatii primariei prelucreaza in poze fata pensionatei fodor ?? Oare ce scrie in fisa postului lui/ei ? Infrumusetarea tovarasei mult iubite, careia ii e greu (??) sa-si accepte varsta si sa mearga in pensie ? Vedeti pozele "tinerei" de mai sus (intens prelucrate) si cele neprelucrate ale varstnicei din articolul TS de ieri: https://www.turnulsfatului.ro/2024/03/26/sibienii-au-venit-la-dezbaterea-viitorului-pug-cu-probleme-specifice-extinderea-zonelor-intravilan-i-a-interesat-cel-mai-mult-intre-bdquo-nu-distrugeti-rdquo-si-bdquo-de-ce-nu-extindeti-rdquo-210083
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus